Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова

Тя обвини, че БСП залагат само на опити за компромати
78
Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова
Снимка: Спаси София

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова увери, че ремонтираните пътища са в добро състояние, а неравности има само на стари участъци.

Коментарът й е пореден в отговор на критиките от социалистите. На свой ред тя ги обвини, че раздуват "балони и лъжи" на поредната пресконференция и че използват безплатно медийно време докато са в парламента, "за да дефилират и правят внушения".

"Време е да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими, двете правителства на ГЕРБ достроихме започнатите магистрали, три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет на Орешарски", заяви тя.

Още по темата

Павлова каза, че Пътната агенция е запълнила дупките по старите участъци на "Тракия", а на новите проблеми няма.

По отношение на друга критика - избора на изпълнител на магистрала "Хемус", министърът посочи, че изпълнители се избират с открити обществени поръчки и всичко друго са опити да се омаскарява името на държавата, на правителството.

"Очевидно БСП ще залагат само на опити за компромати, опити за омаскаряване и опетняване на опонентите, като част от предизборната кампания. Ние ще водим позитивна кампания, ще предлагаме мерки как да надграждаме", коментира Павлова.

Според нея програмата за саниране трябва да продължи много години напред, защото и вторият милиард бил крайно недостатъчен за нуждите, които има сградният ни фонд.

"Навсякъде, където има пропуски и лошо качество, възложителят в лицето на общината чрез контрола се намесва и пропуските се изпълняват за сметка на изпълнителя", коментира тя обвиненията, че санирането е некачествено и скъпо.

По думите й гражданите са най-важни в този процес – да сезират за нередности, за да се отстраняват проблемите.

За цените тя коментира, че всеки кмет като възложител може да ги обоснове. Според нея във всяка сграда те са спрямо средните цени в строителството за съответния период, а останалото било "предизборна пропаганда" и не трябвало да се мери "на кило".

Павлова пожела успех на служебния премиер и правителство. Тя изрази надежда те да работят в духа на приемственост, спокойствие и да организират честни и прозрачни избори.

Според нея за датата на изборите - 26 март, "видимо се угоди на г-жа Нинова и на БСП".

Според министъра двете години от мандата са изпълнили целите, които управляващите са си поставили, а оценките трябва да ги дадат хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
бибо преди 7 години
Разбира се .че пукнатините са сама по старите пътища.Как може само да си помислите,че става въпрос за новите?
58
2
 
2
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
До Аз съм БЪЛГАРИНЗа От Чирпан до Стара загора в дясната лента е като на обратно пак в дясната лента. За нея трябва да се обърнеш към другаря Станишев. Тогава "се наливаше" асфалтът там. Като няма здрава основа всичко потъва заедно със забравените обеюания. По същата причина е и снегонавяването от Бургас до Карнобат - по време на предишния му мандат. Не, че той е наливал асфалта, ама като управител не е контролирал и награждавал с гьостерицата. А за пътя Ахтопол до Малко Търново дето го нема
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка Павлова лъже за пукнатините,все едно ние сме маллоумни и не виждаме къде са.В същото време енергийната министърка Теменужка Петкова ни казва,че в контактите ни има напрежение от 22...мегавата.Абе язък за отиващите си герберски"професионалисти".
56
0
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Еййййййййййййй, безочие и гьонсуратлък до последно!!! Не си ли дадоха хората категорично мнението на последните избори, амбицирани и от обещанието Баце да се оттегли?
55
1
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СЛЕД НАПРАВЕНО ПРОУЧВАНЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ ИМА ПУКНАТИНИ ПО ПЪТИЩАТА САМО КЪДЕТО Е МИНАЛА ЛИЧНО МИНИСТЪРКАТА СВИНЕТКА. ПРЕПОРЪЧВА И СЕ ДА ОТСЛАБНЕ ПОНЕ НА 50 %.
54
0
 
18
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
Къде са запълнени дупките на Тракия, като вчера си бяха там!?
53
0
 
21
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
ГЕРБ ще правят магистрала в Антарктида. Че защо не? Полагат асфалт при МИНУС 10 градуса в София. колко му е и при - 30. П.П.България си има СПЕЦИАЛИСТ хидроинженер в лицето на Амет Доган.Последните зими се сдоби и със СПЕЦИАЛИСТ по пътищата / еле в рязането на лентички /.
52
0
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Броя на панелните блокове у нас е около 18000 сами си пресметнете за какво лапане се готвят не им трябват никакви магистрали стига им само стиропора.
51
0
 
34
 
! Отговори
don преди 7 години
е тази не спря да лъжес тез пари можеше да се дострои магистрала Хемусно тук при санирането има повече крадене
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо се руши всичко - защо го строят все фирми на ЕРдоган. ЕРдоган е изкупил всичко у нас чрез Борисов - метрото, магистралите, строи молове в Младост....
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
172 лева с ДДС - максимално допустима цена определено от МРРБ за блокове над 8 етажа- а лиляна Павлова твърди че става въпрос аз 15 етажни блокове
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
според данните на министерството ако санираните досега блокове излизат 17 359 на апартамент тези които се обновяват в момента излизат 15 771 лева на апратамент - със сключени договори. първите се изчисляват 192 лева на квадратен метън, а вторите след корекциите 186 лева на кв. метър, като максимално допустимата цена е 172 лева на кв. метър с ДДС
47
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора коя е Лиляна павлова? дядо й е чавдарец, член на ЦК на БКП от 1965 до 1989, редседател на комитета за химическата промишленост в три правителства на Живков, и близък негов съратник, а внучката се прави на антикомунистка. на 37 години става министър и твърди, че е много умна. И тази като пеевсски - един успял българин на 33 години. Айде бе! аз съм на 34 години и имам висше, защо нямам техните възможности! защо нямам мама и тате в БКП!
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според Павалова програмата за саниране трябав да продължи много години напред, защото вторият милиард е крайно недостъчен" - а, че кой се отказав от безплатна лапачка.
45
1
 
44
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Бях привърженик на ГЕРБ но не мога повече да ги подкрепям след като виждам че всичко което правят е със срок на годност няколко месеца и после се руши.Лично съм виждал един от шефовете на Пътна инфраструктура как си прати децата да учат в Америка с нашите пари и как нагло ми се смееше като му казах че трябва да си плати сметката за услугите които е ползвал.Това е ГЕРБ.Разочарован съм от тях.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при нас саниране на две външни стени ПВС дограмаза 3000 лева - работа за десет дена и се изби напълно - 4 години бяхме на плюс срещу ЧЕЗ.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
64 . по 17 000 - 1,088 0000 - над един милион. Майко мила! и това са ДЪРЖАВНИ ПАРИ!
42
1
 
36
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Кога Свинетка ще получи честитка от прокуратурата за всички тези безобразия,които твори? После да казва че било по политически причини,защото правят свинщини и после така се оправдават.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
логичное щом санирането е 3000 за четиристане апартамент за дев външни стени и дограма и още около 1000 лева за санираен на още една страна външна, затваряне на външна хукня и превръщането и във вътрешна чрез прозорец от затворен тип и слагане на фаянс. Та щом толкова струва един апартамент, защо санирането проведено от Герб не е на цени най-много 2000-2500 лева за апратамент?
40
0
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нашия блок е ЕПК на 16 етажа с 64 апартамента ,а сега ги умножете по 17000 и внимавайте да не ви си завие свят няма такова лапане.