С критики и битовизми – БСП свиква Конгрес след две седмици

Тогава ще бъде утвърдена номинацията на Сергей Станишев за нов мандат
14 окт 2017 18:36,
16
С критики и битовизми – БСП свиква Конгрес след две седмици
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП ще проведе Конгрес на партията след две седмици. Това решение беше взето на пленум на социалистите. На него ще  бъде утвърдена и номинацията на Сергей Станишев за нов мандат начело на ПЕС, пише "Дарик".
 
Напрежението в редиците на социалистите тръгна от битови, а не политически въпроси – наложи се пленумът да се проведе в парк хотел Москва, а не в централата.

Още по темата

Причината – залата на "Позитано" 20 е отстъпена на фестивал на патриотичната и антифашистката песен "Сребърните чучулиги", както и фестивал на фронтовата песен "Альоша". Новото място обаче се оказа, че трудно побира всички и се наложиха размествания.

Така дойде ред на политическите проблеми и на критиките защо се бърза със свикването на Конгрес.
 
"Това за две седмици да се прави конгрес е нещо, което отдавна не е експериментирано в нашата партия", посочи Димитър Дъбов аргументите му против.
 
В крайна сметка на косъм предложението изобщо темата да бъде обсъждана на пленума мина.

И се стигна до доклада на лидера на партията Корнелия Нинова за състоянието на държавата. И очакваните критики към властта:
 
"Ние внасяме жалба в Конституционния съд по повод оставката на Делян Добрев. Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, констатира се само дали е дадена доброволно. Но те нагазиха и конституцията, и законите. И оставиха Делян Добрев в парламента именно, за да шайката. За да не тръгне един, че следват и други".
 
На пленума беше решено още следващата седмица отново да се съберат, за да обсъдят резултата от частичния местен вот и организационното състояние на структурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако сред тия се взриви някой от исил ще му дигнем паметник
11
0
 
4
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До 111 9 А ууу, работническа социалистическа партия...Браво бе! Запомнил си нещо от социализма. Тази партия наистина беше страхотна..Мани , мани.
10
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Най големите *** са на първия ред.
9
1
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Другаре бивши комунисти и седесари под прикритие( другарката Корни),настоящи милионери капиталисти,създали дясна комунистическа партия,лъжейки дребните заблудени душици,че работят за благоденствието на трудещите се и,че са лява партия.Определеното е Мафия BG !
8
3
 
12
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говори за паралелна държава - кой я прави сег!? Ваша работа ли е да правите бюджет,да се грижите за председетелството! Ако вие бяхте управляващи - да! Но в момента сте като някакво сърдито дете,което не го включват в играта! Само простоти* от вас - нищо друго!
6
3
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
Симпатизант.Стига с тези конгреси!Идете при хората!Ако не можете-идете си!Други отиват при тях.Кабинетни второешалонни кадри.Една боева работническа партия се превърна в пенсионерска,чиновническа и пр.Но в същност у нас работническа социалистическа партия няма-всичко е един политически панаир.А ГЕРБ са едни службаши !
5
3
 
10
 
! Отговори
Мучачос преди 6 години
Червената мафия ще прави конгрес за сплотяване на редиците си!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боли ме куроЕпа нека те боли
3
3
 
18
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 6 години
Престъпника и наркотрафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
миризливите 4ервени тавтани пак ли ще се събира
1
12
 
25
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
ТАЯ ЧЕРВЕНА ТЛЪСТОГЪЗИЦА НИ БАЛАМОСВА !КАК СЕ ПРИВАТИЗИРАТ "ТЕХНОИМПЕКС" и "ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР"..ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ...???!!!ТОВА АКО НЕ Е КОРУПЦИЯ ....КВО Е ТОГАВА..??!