Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.

Ръстът на средната пенсия ще е с над 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв.
149
Пенсиите скачат с 6,6% от юли догодина, минималната заплата - 610 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличение с 6,6% от юли 2020 г. на всички пенсии е предвидено в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване. Това съобщи социалният министър Бисер Петков пред bTV.

Още по темата
С тази актуализация средната пенсия ще нарасне с повече от 30 лв. – от 381 лв. на 412 лв., уточни Петков.

По план минималната работна заплата ще стане 610 лв. от 1 януари, предвидено е и увеличение с 10% на заплатите в бюджетния сектор, обяви още социалният министър.

Той коментира и казуса с изоставеното бебе в столичния кв. "Люлин" от миналата седмица.

По думите му реакцията на социалните работници в района е била адекватна и навременна.

"Усилията ще са за връщане на детето в семейството или в кръга от роднини. Най-добрата среда за развитие на децата е в биологичното семейство", уточни министърът.

Той заяви, че за миналата година общо 3300 деца са изведени от биологичните им семейства, като в 1000 от случаите става въпрос за изоставяне. Само 50 от решенията за извеждане на деца не били потвърдени от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Цена на газ на Виена - 10,32 евро/МВтч, София 22,92 евро/Мвтч. Само това да се оправи и пенсиите могат да станат двойни .Иначе губим два милиарда евро годишно т.е. подаряваме ги на Газпром.
133
1
 
3
 
! Отговори
пенсия преди 4 години
Какво може да измисли една *** червена кратуна.Увеличава пенсиите с 6.6%.Тоз който получава 1000лв.ще получи увеличение 66лв. а на този с 300лв.увеличението е почти нищо.На това ли му се казва справедливост.На това се казва "висша математика"-безочие ииии нямам думи.....за по задълбочен анализ...
132
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
а другите комунисти с колко ги увеличаваха, много сте смешни като се правите на опозиция, едни комунисти БСП срещу други комунисти ГЕРБ
131
1
 
3
 
! Отговори
истинита е че преди 4 години
до тогава половината пенсионери ще са измрели и ще има пак бюджетен излишък за разпределяне
130
1
 
3
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Средната пенсия, милион и полвина пенсионери от 2,5 милиона получават под 300 лв.И то по сведения на вашата стъкмистика.Това означава между 10 и 20 лв увеличение.Само да ви кажа че заради вашите врътки свинското вече е с 2 лв по скъпо.Е това се казва увеличение с 25% сега и веднага,а не ми то средната ама догодина ама 6% смотльовци напук ще гласувам срещу вас.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реплика от един култов български филм от Соца:Тати каза че ще ми купи колело....... ама друг път.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те това не е предизборно, изобщо..
127
1
 
6
 
! Отговори
с лявата ръка галят- преди 4 години
До ДОЛНИ ЛЪЖИ- а с дясната си го вадят! Бог дал - Бог взел!!!
126
1
 
10
 
! Отговори
едно голямо нищо! преди 4 години
Като увеличат едновременно данъците и таксите, - пенсиите ще намалеят!
125
1
 
5
 
! Отговори
наври си ги отзад! преди 4 години
До ДОЛНИ ЛЪЖИМного сте щедри! А Вашите с колко ще си ги увеличавате?
124
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛНИ ЛЪЖИ преди 4 години
А Топлофикация праща втора изравнителна сметка.Ремонт на ремонта,изравнителна сметка на изравнителната сметка....
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох тази взривяваща и смайваща новина вече хиляда пъти!Няма да гласувам за вас!
122
1
 
8
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
За съжаление това не е радост защото .....на практика плащащите осигуровки ще заплащат повече и данъка на дохода ще бъде по голям и в крайна сметка дохода на трудещия ще намалее.
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се тези хора как не ги е срам да обявяват подобно нещо. Нагли безочливи същества. В коя европейска държава има пенсия 100 евро, нали всичко гонеше европейските цени. Пенсии и заплати не гонят европейски те са си български и никой не се впечатлява. Ще горят в Ада за този геноцит над възрастните хора. Хранят разни етноси, които не са допринесли с нищо в обществото, а за тези които са градили и дали своя дан на страната няма. Това не е нормално.
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не индексират и увеличават само пенсиите за стаж и възраст и инвалидните за общо заболяване. Стига са увеличавали и социалните пенсии, направо източват НОИ и социалната ни система разни тарикати, без стаж и борещи се неистово за ТЕЛК решение, за да имат високи проценти. И защо деца получават 930 лв, или 450 лв. за по-леко увреждане, отделно майката получава за асистент. Ами то работеща медицинска сестра не получава толкова много. Едва ли има държава с толкова малки заплати!
119
4
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Като се добави и факта, че на 2 и половина милиона пенсионера парите от осигуровките им са откраднати и сега и те са на издръжка от парите на работещите и резултата е покъртителен! Няма как 1 милион да изхранват 6 милиона + себе си! Просто всички които не са данъколатци, трябва да са без ЕГН и без достъп до плащания от държавата и ресурса които се освобождава да се ползва за намаляне на данъците на работещите и вдигане на пенсии! Стига сме хрантутили индивиди които не са част от обществото!
118
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Вие какво очаквате? Всяка година изгаряме милиарди за издръжка на индивиди с нулев принос за обществото! Ето там потъват парите за нормални пенсии и нормални заплати! Имаме един разплут държавен апарат с почти 1 милион държавни заплатополучатели с нулево КПД + 2 милиона "братя" които са с нулев трудов стаж и нула стотинки платени данъци и осигуровки! Тия 3 милиона висят на врата на 1 милион работещи в частния сектор! Затова почти 50% от заработката на реално работещите се краде като осигуровки!
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво са 6,6 % за един пенсионер при положение,че инфлацията ги е изяла тези пари предварително.И този министър "демагог",да не ми говори само за средните пенсии,а да каже разбивката по доходи при пенсионерите.Повечето пенсионери вземат много под "средната" пенсия.Масовото увеличение ще е 15-20-25 лева.За минималната заплата---стига си заблуждавал народа,че е 610 лева.Това са БРУТО пари без данъци!!!Важно е НЕТО,колко взема работника!!!Сега НЕТО се взема чисто около 430-440 лева.
116
6
 
1
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До Анонимен 122 Пълна лъжа. Станишев даваше само веднъж по 10 % и то само през първите две години. Растежа започна при Костов . Той пръв започна ежегодно увеличени на заплатите на ДС.В годината на изборите когато загуби ,два пъти по 10 %При царя 10-те % продължиха . Така беше и първите две година на Станишев. Дойде световната криза и 9 г. никакво повишение.Едва този година има 10 % увеличение.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко са я закъсали Червеногерберите ,щом от сега обещават за след 1 година . ДОТОГАВА Я КАМИЛАТА Я ,КАМИЛАРЯ . ПЪК И ОТ 2009 Г ЧАКАМЕ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 500 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 800 ЛВ .........ВЕДНАГА ....НЕЗАБАВНО ...