Много се спекулирало с водния режим в Перник

Не е източвана вода от язовира за ремонт на стената му
3 дек 2019 17:40,
11
Много се спекулирало с водния режим в Перник
Снимка: БТА

Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир "Студена" са предложени от хидроинженери и ще бъдат обсъдени от експерти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството утре. Това обяви пред БНТ ресорният министър Петя Аврамова. По думите ѝ, количества са отклонени и от Владайския канал, като те варират в зависимост от валежите.

Още по темата

"Много спекулации се чуха относно случващото се с язовир "Студена". Искам да уточня, че ремонтът на язовирната стена приключи още през 2018 г. Не са източвани количества вода през лятото, за да се ремонтира стената. Търсят се варианти обаче за допълнителна модернизация на съоръжението", обясни Аврамова.

На въпрос дали ще бъде намален водният режим от първоначално планираните четири месеца, министър Аврамова обясни, че се прави всичко възможно и ако количествата в язовира го позволят, ще бъде възстановено възможно най-бързо непрекъснатото водоподаване.

Министърът разкритикува и съществуващия в момента воден режим като недостатъчно ефективен. По думите ѝ заради честото спиране на водата се получават чести аварии и не е ясно колко ефективно се пести вода и какви са загубите заради възникналите аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази министърка въобще не е компетентнае, тя е само пълнеж на дупката. Виновен е предишният министър, който подаде оставка, след убийството на 20 ду3ши по негова вина.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата за Перник, отива в София. Големият брат краде всичко.
9
4
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ГЕРБ нарочно са източили яз,,Студена,, след като загубиха изборите за кмет !!!
8
0
 
17
 
! Отговори
всички набюдатели преди 4 години
От година хиляди туристи повечето от Перник на излет в западните части на Витоша наблюдаваха и коментираха състоянието на язовир Студена, където се намира и горско стопанство "Витошко" с охраняема зона и лукс база за правителсвени величия без мерки и без виновни.
7
1
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Хе-хе спекулирало се, ами като проверяващите се ослушват и внимават да не настъпят някой така ще е факт е, че водата я няма. Колко време ще трябва за да се разбере истината или все още се търси поредния удобен бушон ???
6
0
 
13
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
много странни хора,не става въпрос за перничани,софиянци,герб,бсп или сие,тук говорим,за всеобщото безхаберие и незаинтересованост,на цялата бюрокрация,няколко министерства,няколко ведомства и всичко в толкова разводнено,че никой не знае какво върши,но всички са на едно мнение,проблема не е от вчера и не е само за Перник,около 40 години ,никой нищо не прави
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде тези приказки на други хора,как за два дни от 45л/с станаха 450л/с ,като няма източване,айде тези приказки на децата ги разправяйте,няма значение за стена ли ,за радомир ли,за частна фирма ли-източване имаше,виновния да си понесе вината и повече контрол,не само чиновнически заплати да взимат по министерствата и бонуси за добре несвършена работа
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжлива кокошка! Лъже! Оставка!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след дъжд качулка, всички ВиК дружества имат рекордни загуби, но не им пука защото те са само посредник.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно източването е било още през 2018-та.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много надълбоко го вземат тези перничани. Какво толкова като нямат вода през зимата? Нали министрите им си имат.