Минималната работна заплата от днес - 610 лв.

Заплащането на час минимум 3,66 лв.
63
Минималната работна заплата от днес - 610 лв.
Снимка: Булфото

От днес, 1 януари, минималната работна заплата нараства до 610 лв..

Скокът е с 50 лв. или 8,9% в сравнение с миналата година.

От началото на годината се увеличава и почасовото заплащане за извършен труд. То вече е 3,66 лева на час. Минималното обезщетение за безработица остава 9 лева на ден, а максималното – 74 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ристо греши преди 4 години
бай Ристо, нещо си в грешка. Всички българи се връщат в България защото нещата се подобряват, заплатите скачат, магистрали, паркове, здравеопазване и образование. На кой му пука за свинското, то и без това е вредно. Тъкмо стягам куфарите и скоро се връщам. Стига с тази чужбина, в България е рай. Чувам се с приятели и ми викат: стига си се скитал, идвай си, заплатите скочиха 2000-3000-5000лв, навсякъде се търсят инженери
51
0
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Не е точно тъй. Ако бизнесът отпусне повече пари на работниците, то те ще имат повече пари. Нали? Какво става като имат пари хората? Харчат. Тези пари ще се върнат във бизнесът. Ако ти си купуваш баница всеки ден за 1 лв, с твоето увеличение може да си позволиш и боза. Така ти си доволен и хлебаря ще има повече пари, и ще прави повече поръчки за бози. Съответно ще има повече обороти за цеха с боза, и по-голямо възнаграждение за работниците в цеха.
50
2
 
8
 
! Отговори
бай Ристо преди 4 години
Килограм свинско в България 12,70 лева. В Англия 3,50 паунда= 8 лева. Минималната у нас 610 лева, английската 3000 лв. Увеличение на данъците , на таксите на ГО за колите.Ех ,живот... и пак да гласувате за бат си Бойко. Само той ша опрай България!
49
0
 
15
 
! Отговори
167 преди 4 години
Особено впечетляващо е заплащането на час - 3,66 лв. Това е великия български бизнес,на който все нещо му пречи. Заплащането е африканско, а нормите на печалба уникални. За печалбата обаче никой не говори. Никой не казва, че заплатите бързо могат да бъдат вдигнати значително, ако малко се намалят печалбата на бизнеса. Но това е ... Просто бизнеса е случил на народ. Ако това беше примерно в Гърция щеше да ги подпалят - и политици, и бизнес. Но ние напълно си ги заслужаваме и тях, и заплатите.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Размисли - с близо 10% се вдигат разходите за труд на 1,5 милиона работещи. Къде са масовите фалити на фирми? Значи бизнесът може... ами ако се беше вдигнала с 20%? с 30%? ... Статистиката показва, че за да отговаря заплащането на производителността на друга минималната заплата трябваше да се удвои - тоест днес да стане 1020лв. Тогава фирмите щяха едвам едвам да работят, а някои по-нискотехнологични производства да фалират.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42"И ако едни са със заплати хиляди а друг са на минималната показва, че в държавата има голям проблем." Така ли? Че то тогава целият свят има проблем. Тъй де, Брад Пит взима милиони за един филм, а сервитьорка тия пари ги изкарва за 100 живота... Да сме сериозни... Разлика в дохода спрямо професия и умения винаги има. МРЗ и среден доход са показател масата дали може да си покрива нуждите. Навсякъде и винаги е имало хора с десетки и стотици пъти над средния доход. Уравниловката фалира...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рипат, направо рипат заплатите, не просто скачат!Направо граовско хоро играят!Данъците ги увеличават, уж за по-чист въздух и природа.Плащаме високи данъци а по празниците кофите преливат.Ще рекат партийците другари от ГЕРБ, хората се видяха в пари и ядат и пият много, и подаръци има за всеки от сърце!Да, но нали от друга страна приказката може да се тълкува, че просто хората от чистотата ги мързи да работят по Коледа и Нова Година, за разлика от Германия например? Тук сме като в Афганистан!
45
1
 
14
 
! Отговори
Не месечната преди 4 години
При тия цени 610лв трябва да се седмичната заплата!
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
610 лева е брутната заплата, а нетната заплата е 473,35 лева, т.е. това е чистата сума след задължителните удръжки - осигуровките и данъка върху дохода.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези пари ще ядем и пием цяла година!
42
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ЧБНГ,*** нямаме,защото вие ги избихте с тази лъжлива чума.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви ...... заплатата сомалийска.
40
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук някой пак се изказа, защото бил учил и взимал повече, друг ги взимал за ден и половина. Ей може да сте учили, но явно не осъзнавате, че не всички са имали шанса, капацитета а и не е нужно. МРЗ е индекс къде е държавата и народът. И ако едни са със заплати хиляди а друг са на минималната показва, че в държавата има голям проблем. С МРЗ би трябвало да покриваш всички основни харчове за съществените, но явно това не и така.
39
0
 
9
 
! Отговори
хм преди 4 години
Гледай ти.
38
14
 
3
 
! Отговори
ЧБНГ преди 4 години
Нинова ще ви даде повече, а ще намали хлябът на 15 ст., за да си храните свинете, както по Татово време.
37
1
 
9
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Ми то затова маса народ избира помощите.....
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМАН ОТ МИЗЕРИЯ!
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НетнотоА след това за всяка покупка 20% ДДС и то кво става?Половината се връща в хазната.
34
2
 
24
 
! Отговори
парата в свирката преди 4 години
И данъците нагоре и цените на вампирите ток вода кабеларки храни питиета Като се сумират ,още по бедни.Честита 2020г.
33
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34Това е минимална заплата. Кой те кара да работиш за толкова?