51-ва вечер на недоволство: Протести и контрапротести в София

Остават затворени трите възлови кръстовища в столицата
28 авг 2020 20:46, Анисия Иванова
220
51-ва вечер на недоволство: Протести и контрапротести в София
Снимка: БГНЕС

За 51-ва поредна вечер недоволните от властта излязоха на протест в София. Хората започнаха да се събират малко след 19.00 ч. пред президенството. Очаква се по-късно тази вечер те отново да тръгнат на шествие.

В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“, при Ректората и на “Орлов мост“.

Обявено е, че по-късно тази вечер ще има концерт на Орлов мост с песни за протеста.

Паралелно с днешния протест в София ще се проведе и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство беше насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“.

Продължават да идват граждани от различни квартали, които искат да се подпишат в подписките, които организаторите пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Радев, а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата.

Участниците са запознати от медиите за нападението над един от организаторите на протеста срещу блокадите Георги Флоров. Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като смятат, че президентът, който те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Варналиев преди 3 години
Във Варна 30-тина ла.й.нари ходят като улави напред-назад по гезмето, вдигат гюрултия и тормозят хората. Все папардаци и хю.мнета. На 2-ри щели да бутат държавата. Ама ако хванеш да набиеш едно от тях, ще има вой до небесата, полиция ,ми.сирки, Еврогейпарламент. Нормалните нямаме права тук.
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до "шаш за Фигуранта". Нал'съ сещаш че гешефта ще получи раирана пижамка щот, сме му дали власт не да я използва в угода на боса си от банкя, а да работи за народа.Мутрата като има лични поръчки нека си плаща от джоба. Гешефтов да се заеме с най-големите престъпници като почне от чекмеджето и други подобни гернески мутри в НС. А с Радев освен още протести друг заек няма да изскочи.Ама с боса си нал'са прости хитреци и го раздават самонадеяни и вечни, а те кухи тикви.
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аха, значи мутрата с гешефта са в основата на протеста, ама на герберастите им е удобно да *** че Президента Радев им бил виновен. Добре де, ама искаме оставката на герберските мутри така или иначе. А преди да си чешете езиците с Радев, тулупа от банки да бъде добър да се пръждоса.
186
1
 
10
 
! Отговори
Бойкоа преди 3 години
Дали е мутра, дали е краднал и дали е част от мафията, то е ясно, но. Но е прав и е най добрия министър от времето на Стамболов насам. На изборите пак ще спечели защото няма алтернатива
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАПИШИ КОМЕНТАР192Пунта марапреди 3 минути 1 0Май до края,не ще изкара!!####Има ли МАЙ ,може и да изкара. Е,не до май но поне до март.
184
3
 
2
 
! Отговори
Пунта мара преди 3 години
Май до края,не ще изкара!!
183
6
 
3
 
! Отговори
ТИКВУН 1-ви преди 3 години
До гербавите тиквички!Стъки,флорчо,БЛИЗнашки,Ал.дебелия,Г.Морков, Барни Ръбъл и другите подобникореноплодни индивиди!Спрете се бе!Излагате ме пред Е.С.!
182
7
 
7
 
! Отговори
шаш за Фигуранта преди 3 години
Треперят му оаканите *** на асковския *** и треска го тресе , че след закономерния крах на този псевдо протест, той отново е на челно място в списъка на прокуратурата. Падне ли му имунитета, заедно с уличените му в престъпления и държавна измяна aверчeта , ще търка нарoветe в пандeлатa.
181
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу мутромафията ГРОБ...да живее президента Радев...
180
7
 
14
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
179
2
 
13
 
! Отговори
70 преди 3 години
КАФЯВО ЧЕРВЕНАТА ОТАЙКА КОЯТО СЕ НАДЯВА ДА ВЪРНЕ ЧЕРЕПА И ФИГУРАНТА РАДЕФ С ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ИМАТ ХАЛЮЦИНАЦИИ ОТ МНОГО ДРОГА - НИЕ СМЕ В НАТО И Е.С.- НЕ СТАВА ТЪКА *** НЕУКИ МОМЕНТА ОТМИНА. !!!!!
178
0
 
13
 
! Отговори
До 174 преди 3 години
До АнонименТи вярваш ли си, че за един ден ще прочистите България от мафията? И кои сте тези, които мислиш, че ще я прочистите? И как точно? И за каква смърт говориш? На 14 години ли си?
177
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скучни сте! Протести с подтекст не ви правят интересни! Давайте,живеем с вируса,ще живеем и с вас!
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 182Доказателства за какво, каскет?
175
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 септември ще мине и отмине, а катуните ще се разпадат като биологичен материал след дъжд.
174
11
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 182 преди 3 години
Руската мафия.............................хаха......................................дай доказателства!!Тя мафията в ЕС, Брюксел, Лондон и Париж е по-опасна от руската мафия!!!
173
12
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 184 преди 3 години
Повечето много лесно ги купиха.........................да.................особено тези от ГЕРБ и турската партия ДПС!!!Мафията ги купи.......................да!!
172
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден...............не само оставка, но съд и затвор..................и да връщат откраднатите милиарди от БГ-народ..............................продажните политици от всички партии.............ГЕРБ, БСП и ДПС............................80 % от тях са крадливи и лъжливи, заедно с олигарсите и мафиотите, които ги подкрепят!!!
171
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 183Не се продаде, защото никой не ще да го купи. Кой иска фигурант-мижитурка.
170
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев..................100 %...................само той не се продаде на мафията.......................БГ-народ ще го подкрепи!!!!