Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
5
 
! Отговори
Честито на Отровните преди 2 години
Протестъри, имало защо да маате крачоли по паважа ! Успяхте, има резултат, ето го !
335
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на печелившите... ...другари...
334
0
 
4
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
"Славянската писменост дойде при нас от македонската земя" Владимир Путин,президент на Русия днес.Възобновяване на отношенията с Русия,ще е мотото ни,което ще следваме. Другари,или вие вкупом сте слънчасали,или ви се виждаме като балъци.12-ет години,"пътя" ни към нашите братя славяни,не е "ремонтиран".Образуваха се ровове,дупки колкото главите на до вчера управлявалите ни.Президента на РФ гледа на нас като потенциални агресори,защото си дадохме задниците и земята за бази на американските ястреби
333
2
 
4
 
! Отговори
До Справка за младит преди 2 години
Явно имаш сериозна деменция, първо цените, после Костов, навсякъде може да се проверят фактите, стига лъга народа. Жан Виденов е министър председател на България от 1995 до 1997-***. За това време успя да фалира държавата и да унищожи спестяванията на хората за сметка на една шепа комунисти. Имам познат, който по това време си купи апартамент за около 20$
332
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов изглежда, че е психясал бе. Говори като шизофрения. Радев защо го е избрал да клати БСП и да плюе по всички останали?
331
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Много кръвожадни. динозаври излязоха на политическата сцена. Май скоро ще има потоп. Господ да ни е на помощ.
330
2
 
4
 
! Отговори
ФАКТ-ХА,ХА,ХАААА преди 2 години
Щом Виденов идва във властта ---значи със сигурност ни чакат фалити и комунистическа анархия! КРИЙТЕ СИ ПАРИТЕ!!!!
329
2
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
СТАРИТЕ РЪЖДЯСАЛИ ОРЪЖИЯ НА БКП / ..като Виденов и др.../...ИЗОБЩО НЯМА ДА СЪЖИВЯТ РАЗКАПВАЩАТА СЕ ЛЕВИЦА.....НАПРОТИВ , ЩЕ Я ЗАКОПАЯТ ЗАВИНАГИ!
328
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено - виденов е за предпочитане пред баце сьс сигурност ще гласувам за него
327
2
 
4
 
! Отговори
Whitestar преди 2 години
За съжаление тази концепция е остаряла и неприложима! От тези изяви е видно нивото на експерта Виденов, а то е ниско. Такова каквото бе 1997г. Той се ръководи от много остарели теории, които вредят на пазарните принципи, като в същото време се асоциират със законността и наличието на справедливост. Това обаче не дава реална алтернатива за едно демократично управление, с нужния експертен подход!
326
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и клубът на червените пенсионери и аутсайдерите идват на помощ, значи левицата, яко го е закъсала.
325
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите отношения с Русия никога не са били лоши.ГЕРБ и патриотите са партии на Путин,иначе нямаше да похарчят 3 милиарда евро държавни пари за да построят Руски(Турски)ПОТОК за Сърбия.
324
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великата сделка в историята от времето - костов кремиковци продадено за -1 долар Енп ли е спонсор на партията бягаи вьзможно наи далечДано никога повече не ни управляват техните проекти - сдс герб
323
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е той Костов дойде при издънен бюджет и даже май имаше и мораториум върху заемите към парижкия клуб. Демек там плащаш в долари ама като имаш 0$ в касата няма как да стане. Направиха валутен борд и МВФ ни даде пари с условието да разкараме губещите предприятия.И тук вече Костов се издъни, защото не трябваше да раздава на свои хора и Рмд-та за без пари, а трябваше прозрачни процедури за продажба на големи западни фирми,които да произвеждат конкурентни стоки.И той си понесе последствията
322
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен лично наи лошите управления дотук безпорно са на - енп - костовото сдс и тулупа последни вьв всяко отношение дори румьния ни задмина дето заедно сьс албания беше зад нас
321
1
 
9
 
! Отговори
До 352 преди 2 години
Кутия цигари Средец-1000 лева.Толкова беше и Един кг кайма.Заплата около10, 12 хиляди.Който си намереше някаква работа,изобщо.
320
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма шанс да препишете управлението на расипника на бьлгария костов от -97 г на виденов оправлявал до -96 има гугьл там пише за кьсопаметните ортаци на герб
319
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като почнат да ми пишат глупости от рода "как Жан Виденов бил честен и почтен и как защитил България от чужди интереси и Сорос" та да попитам как точно го направи, като фалира държавата и направи живота тук немислим за много българи, който отидоха да работят за чужди икономики благодарение на него.
318
4
 
5
 
! Отговори
За справка на младит преди 2 години
Говоря -93, 94 ,95 естественно при костов хляба стана -500 лв както сега при борисов стана от -50 ст -2 лвЗащо вкарваш -97г управлението костов сдс с това на виденов
317
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе стига сте писали глупости колко добре било началото на 90-те. Аз бях 13 годишен и ме пращаха да се редя за хляб на опашка от 20 човека.Даже по едно време и с някакви талончета се плащаше.Най-важните фигури бяха Васил Илиев ,Карамански и разните там групировки,а Татарчев си се веселеше по кръчмите с тях