Стартът на партията на Стефан Янев бил като началото на ПП

Румен Радев се дистанцирал от него
105
Стартът на партията на Стефан Янев бил като началото на ПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не мисля, че да се направи партия около Янев е някакъв гениален стратегически план, може би има отчасти импровизация. Има някакви идеи да се влезе в ниша, в която „Възраждане“ са твърде радикални, може би Янев се опитва да направи някакъв вариант, който е по-умерен. Това заяви политологът Даниел Смилов пред bTV по повод политическия проект, който анонсира бившият министър на отбраната.

Още по темата

Според политолога доц. Татяна Буруджиева началото на този политически субект много прилича на началото на „Продължаваме промяната“.

„Те бяха хора от една партия, свързани с „Демократична България“, още не бяха започнали работа новите министри, те (б.р. Кирил Петков и Асен Василев) обявиха, че ще правят партия. Не знам защо се изненадва толкова премиерът при положение, че правителството е едно от малкото, което още през 100-те си дни на власт има под 50% доверие и се насъбират толкова много проблеми. Нормално е да възникнат нови политически субекти“, добави тя.

Според Смилов украинската криза ще ескалира.

„Това, което виждаме сега, е една картина. Боя се, че след два-три дни картината ще бъде още по-различна и може да има необходимост и от съвсем различен тип мерки. Позицията на БСП я третирайте като нещо, което се развива и еволюира. Струва ми се, че като отговорна партия биха се съобразявали с динамиката на конфликта“, добави той.

По думите на Смилов позицията на Радев за случилото се с Янев също търпи развитие.

„В началото идеята беше, че той стои по-плътно зад Стефан Янев, след това се дистанцира от него. Явно е видял, че тази позиция, която изразява Янев в момента е неадекватна“, поясни той.

Според Буруджиева случилото се с посланика на Русия в България трябва да се третира като „жълт картон“ към всички останали посланици у нас.

„Посланиците на силните държави в България не се държат, както биха се държали във всяка друга държава“, добави тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Абе, Янев сам ли го е измислил , този проект ? Огледайте се ! Има политолози , институции , които анализират ситуацията и политическото пространство , неориентираните гласоподаватели . Той е мъжкар , който се е нагърбил да понесе товара . Успех !
90
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И Радев изолира Янев. Само Копейкин ще е с него. Голям кеф.
89
2
 
5
 
! Отговори
Нац. Предатели и преди 2 години
русофилчета, кът тръгнат сега три синджира путинофилогъзоблизци от запаса( и не само )мила моя майно ле, неа начин и шиварката и тям подобна *** национални предатели дан съ шмугне там.
88
0
 
12
 
! Отговори
Емил преди 2 години
Новия месия, явно е отредено на изстрадалия български народ само мъка!
87
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на г-н янев
86
9
 
20
 
! Отговори
ЯЛОВА РАБОТА преди 2 години
Силно се надявам цялата работа на ЯНЕВ да се окаже ЯЛОВА. Просто поредното безобразно ПОЛИТИЧЕСКО ИНЖЕНЕРСТВО "под егидата" на Радев.
85
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несретник!
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме го колко струва когато беше министър председател ,искаше още пари да дава на американците за хартийки! Аз мисля че ни стигат разни нови ИТН,ПП и Изправи се.... които са едно към едно като старите!
83
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм от ГЕРБ, но изобщо НЕ харесвам Стефан Янев.
82
10
 
14
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Ква партия, кви пет лева, скоро бомбите ще падат върху нас, тоя главоч партия си прави.
81
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният проект на американците, като видяха че последният им не е толко популярен и няма да издържи дълго. Целта е да се разцепят анти-ЕС гласовете. Този ще се представя за патриот и че го интересуват нашите интереси. Това с новите проекти го знаем как свършва. Поне се надявам да сме си научили урока.
80
8
 
25
 
! Отговори
Висини преди 2 години
Абе защо никой не споменава как още с участието си в първия служебен кабинет намърда децата си на сгодна работа в богати държавни фирми? Това са важни индикации, особено когато мечтаем за чистота и почтеност. Не му вярвам и грам, още повече, че войскарите много бързо се поддават на ласкателства и съблазни. Имаме пример, нали? Изглежда се бъгват, когато от състояние да козируват, се оказват в позиция да решават
79
3
 
16
 
! Отговори
айдее преди 2 години
До Анонимен 78Не харесвам генерали занимаващи се с политика!И това не ме прави гербер!У нас генерали и професори наспорил Господ!За това цъфтим и връзваме непрекъснато!
78
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В образа на лицето му има повече изражение на почтеност,отговорност,деловитост,отзивчивост,рационалност,сериозност,смелост,предприемчивост,сигур-ност в действията,изказването,реченото,стореното и др. качества на характера повече отколкото на други преминали до сега в политиката на промените и реформите,които са необходими,но до сега никой не можа да предприеме и извърши нито в парламента нито по места оправдавайки се с какви ли не фактори влияещи на ситуациите за промените с реформите от липсите
77
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ГЕРБ са впрегнали всичките си трoлове да говорят и пишат против Янев и идеята за партия на Янев, значи партията на Янев ще е добър избор за гласуване на следващите избори, а те може да са и по-скоро отколкото си мислим.
76
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че почти всички "социолози" са на хранилка при ГЕРБ, както преди това бяха на хранилка при СДС.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Таксиджиев Ама го няма, да проверим! Така плащат на пуделите си, а не пред ЦУМ!
74
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ЗА партия на Янев!Ще гласувам с две ръце за него.Успех генерале!
73
13
 
11
 
! Отговори
Радев фигурант преди 2 години
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
72
9
 
11
 
! Отговори
339 преди 2 години
Успех!