Любомир Кючуков: Тонът на Кулеба не бе най-подходящия

Според него коалицията се клати от решението за изпращане на въоръжение за Украйна
21 апр 2022 22:30, Красимир Ангелов
244

"Посещението на Кулеба бе планирано да е в интерес на двете страни. България искаше да демонстрира подкрепа и солидарност с Украйна. Целта на посещението бе доставката на въоръжение за страната. Когато търсиш съдействие от една приятелска страна, която е приютила над 90 хил. твои граждани, нравоучителният тон не е най-подходящ. Българското правителство ще реши каква позиция да заеме", каза бившият заместник-външен министър Любомир Кючуков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него коалицията се клати от решението относно изпращането на въоръжение за Украйна.

"Още преди да започне войната, НАТО и САЩ направиха най-важното решение в конфликта - че няма да участваме във война с Русия на територията на Украйна. Тоест - че ще се търси политическо, а не военно решение", изтъкна Кючуков.

Още по темата
По думите му в момента акцентът пада не върху преговорите за спиране на войната, а върху това как тя да продължи.

"И двете страни не желаят да продължат преговорите. От европейска страна натискът спря. Очевидно се разчита да се получат по-добри преговорни позиции на бойното поле - с резултатите на войната. Това е за сметка на жертвите", уточни бившият заместник-външен министър за Bulgaria ON AIR.

Доставката на българско оръжие няма да вкара страната ни директно във войната, убеден е гостът в студиото.

"Ние и досега участваме във всички решения, мерки и санкции на ЕС и НАТО спрямо Русия. Това не е стъпка към мира обаче. България участва в европейския механизъм за военна и хуманитарна помощ за Украйна с финансиране. По-голямата част от тези средства отиват за въоръжение", изтъкна Кючуков.

Според него в случая въпросът е как страната ни вижда подходът за спиране на войната.

Той изрази и мнението, че Путин не е готов на преговори в момента.

"Путин иска да затвърди своя контрол върху Донецк, Луганкс и Донбас. Руският президент показа, че няма интерес от превземането на Киев и смяната на правителството в Украйна", завърши събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Справедливчак пък...справедлив...руски сайт манипулиращ хората...и справедливост..."справедливо "убивате мирни в Украйна,"воювате" със жилищни...гледаме го с очите си ежедневно...50 минуса които ще ви изплющите нищо не променят...никого не заблуждават митрохванова,обаче ни отваряте очите за...крепостните ви в БГ...бсп,*** и подобни кл.аки...русиянец добро не е направил...все врагове...разделят,насъскват,убиват...и все бедни и презряни ще сте...няма да повлечете и България!!!
170
0
 
0
 
! Отговори
iz преди 2 години
Оръжието е за убиване.Това му е предназначението.
169
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Зора не им е за нашите оръжия, които и така си стигат до Украйна през трета страна а да се отречем официално от Русия.
168
5
 
7
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
От проповедник на Американски и Натовски интереси това се очаква.С това си поведение Кулеба още повече подклажда ненавистта към Америка и НАТО. Явно вече вярата в този евро-атлантически съюз не е толкова сигурна.
167
8
 
25
 
! Отговори
111 преди 2 години
Такава наглост и гьонсуратлък и то от чужд политик, дошъл да ни иска помощ, не само не е допустима, но е и приемлива от всяка гледна точка. Затова поведението на всички наши политици, които се срещаха с него е изумително! Тоя, още при първите опити за подобно държане, трябваше да бъде резко поставен на място, а при втори такъв, би трябвало да буде позорно изгонен от страната.
166
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май наистина не стана защо Кулеба стоя тук толкова? Наистина ли не се чу, че една поръчка за оръжия ОТПРЕДИ войната е платена, но недоставена? Защото едни наши убавци са решили, че войната ще свърши за три дни и гепиха парите?
165
6
 
48
 
! Отговори
Дядо ти преди 2 години
И не само"поучителен тон", но и вменяване на вина, ако нещо не е по гайдата на двамата големи.Стил като на комсомолско събрание. Стил на държавници-висши. С подобен стил можеш само да откажеш от политиката си и най-непредубедения. Въобразиха си, че ги слушат само със 69 айкюта.
164
7
 
49
 
! Отговори
оптимист преди 2 години
ВСИЧКИ ХАХОЛИ СА НАГЛИ И НИ ПЛАШАТ ЧЕ ТЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ РУСИЯ. НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ КРАЛИ ОТ ТЯХ ЗЕМЯ, ГАЗ.... А ВИЕ СИ ГО ПОЛУЧИХТЕ КАКВО ПРАВИТЕ В КРИМ ,ДОНБАС .... ТО СИ Е РУСКО.
163
3
 
41
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
А че тона му беше неподходящ, меко казано, спор няма.
162
10
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До:до Европеец. P. S. И др, ако БГ се дели от пътя който следва през последните 20 тина год(ес и НАТО) , то кой път ще следва-евразийския ли. Ми то с такова хецкане ту натам ту насам през 20-30год не знам до къде ще се докарате, но все пак успех.
161
8
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До:до Европеец. - С такова поведение и безлична политика не втора а поне трета, но както се казва тук- каквото сам си напрариш, цяло село да се събере не може давай ти направи.А колкото до това коя ръка европейци са тук в България-ами може би сега е момента да се види това най-добре. Едва ли ще има втори и то по добър шанс:)
160
7
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 2 години
читалището съвсем тактично пропуска факта, че тоя е заместник външен ПРИ ВИДЕНОВ. От 1996 г. до 1997 г. главен съветник в Секретариата по европейска интеграция наМинистерския съветОт 2005 г. до 2007 г. заместник-министър на външните работи
159
27
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До до Европеец украинците си бетонираха място в нато и ЕС, в момента в който свърши войната. дали ще ги помнят не е ясно, ясно е че нас ни запомниха като проруска държава от нато. че даже и докато има гюрултия изнесохме за русия секретните документи за блок70. направо сме готови отрядни председатели
158
28
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Най после някои пряко каза а и показа как ще гледат на бг в цивилизовани свят когато войната свърши. Както се казва каквото повикало такова се обадило, но не бих очаквал симпатии от страна на ес към бг. А и ф 16 сигурно ще се пооозабавят. Доста. И тогава кои ще пази бг небе като си идат холандските ф 35- Съседите от юг ли? Ххх. Ами успех.
157
13
 
10
 
! Отговори
ааа, ДС! преди 2 години
"На 18 август 1983 г. Шивачев вербува бъдещия дипломат Любомир Кючуков за секретен сътрудник на военното разузнаване под псевдоним "Николай". Кючуков е заместник външен министър в правителството на тройната коалиция."
156
54
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулеба съжалявам че не ти дават оръжие но явно на нас ще ни трябва защото има много путинофилия да се почиства сори пич
155
17
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулеба ако беше дошъл в нас щеше да бъде изхвърлен по зaдник на втората минута. Наистина се държа много нагло. Ако просиш помощ трябва да си учтив и внимателен и ако ти откажат си тръгнеш с достойнство. Но пък от друга страна какво можем да очакваме от фашистки nлъх, който е готов да жертва народа си, заради болните амбиции на господарите си? Украинците на случиха на политици.
154
66
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Кулеба направо ги нацели в десетката нашите путинофили От истината много боли ох ах почнаха да пищят безродниците
153
43
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кючуков Митрофана ли ти пише изказванията а тона на раша към България колко е подходящ направо е извратен ама вие от БКП нали сте слугите им и за вас е радостна песен
152
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червения слуга на кремъл каза но да си навре изказването в задните части