Найденов: Действията спрямо Лавров са правилни

Явно Русия е очаквала, че ще бъде посрещната с хляб и сол
6 юни 2022 23:15, Йоана Цонева
73
Найденов: Действията спрямо Лавров са правилни
Снимка: БГНЕС

Мисля, че днешната нота от страна на Украйна е повод за възобновяване на дебатите в парламента, но си мисля, че е почти невъзможно да се вземе друго решение. Може и да очакваме, че тази нота ще бъде игнорирана и въобще няма да има дебати в НС. Това заяви пред  БНТ бившият военен министър Ангел Найденов по повод изпратената нота за предоставяне на оръжие от страна на посланика на Украйна в България Виталий Москаленко.

"България има с какво да помогне на Украйна и да предостави част от въоръжението, за което е споменато в нотата. Аз неедократно съм заявявал, че България трябва да предостави въоръжение и боеприпаси на Украйна. Има какво да дадем и можем да го дадем. Не разбирам защо трябва да страним от нашите партньори в ЕС и НАТО. С предоставеното от нас оръжие едва ли ще се спре хода на бойните действия, но ще може да се компенсира военното преимущество, което има в Русия в момента. Ще могат да се подпомогнат и снабдителните линии на украинската армия, както и инженерните съоръжения", добави той.

Още по темата
"В началото на войната видяхме, че Русия е разчитала на невярна разузнавателна информация и военните действия бяха неправилно планирани. Явно Русия е очаквала, че войниците и ще бъдат посрещнати с цветя и хляб и сол. Всичко това доведе до нереализация на военните цели в първата фаза на войната. Втората фаза на войната започна след средата на април и наблюдаваме един опит за русифициране на завзетите територии. В момента Русия владее два пъти повече територии, отколкото в началото на войната. Моите очаквания са свързани с една продължителна война. Дори и да се стигне до подписване на примирие, това ще бъде само една пауза. В момента преговорите са в застой и не виждам как ще бъдат продължени. Очаквам локални военни конфликти", прогнозира Найденов.

"Действията на България спрямо Сергей Лавров са правилни, защото се изпълняват решенията на ЕС. Сред първите, които бяха санкционирани след 24 февруари, бе Сергей Лавров. Действията на България са напълно обосновани. Не бих обърнал чак такова внимание на думите на Дмитрий Рогозин, защото той е известен със своите войнствени изказвания", завърши бившият военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ангеле внимавай какво говориш ,че Мая ще ти спре горивото.
51
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нали не забравяте че българия е в нато и ес без референдум аз не съм избиралав коя организация да членувам затова оставка нови избори референдум занато и ес и да караме по процедурата иначе цял живот ще бъдем разделени потези теми искам мир а не конфликти с русия и газ на приемлива цена друго не меинтересува
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия наши проскубани ястреби като се заежат по телевизиите........
49
11
 
5
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ СА УБИЙЦИ преди 1 година
...УТРЕ ---КАТО НИЩО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ НЕЩО И ЗА БЪЛГАРИЯ ...ЗА ДА Я НАПАДНАТ И ПОРОБЯТ!!!----СЛАВА , БОГУ ЧЕ СМЕ В РАМКИТЕ НА ЕС И САЩ---- ИНАЧЕ НИ ЧАКА РУСКОТО МАСОВО КЛАНЕ В УКРАЙНА...!
48
11
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
Донецк и , Луганск и Крим ...не са ли част от Украйна ,бе....ха,ха,хааа...КВО ОБЩО ИМА РУСИЯ С ТЕХ..??!.....Утре да не почне и у нас да предявява подобни претенции и искания...??????
47
4
 
11
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Ти от 2014 година до февруари 2022 да не си бил в мозъчна смърт та не знаеш че тогава Украйна командвана от САЩ 8 години подлагаше на геноцид хората от Донецк и Луганск карайки ги постоянно да живеят по мазета и бомбоубежища защото бяха постоянно бомбардирани?И когато Русия реши да прекъсне този ад за тези хора стана лошата и неудобната за Еврогейлибералите от запада.
46
10
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 49 Причината да сме на страната на Украйна е че не тя нападна Русия , а обратното.Просто и ясно.Всяка независима държава има право сама да определя бъдещето си.
45
6
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Ангел прогледна , Мая не .
44
11
 
7
 
! Отговори
РОГОЗИН-РЕКЕТЬОРА... преди 1 година
...Е ПРЯКОТО И ТОЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ---ЗА ДОЛНАТА И МР ЪСНА РУСКА ПОЛИТИКА НА , АГРЕСОРИ , УБИЙЦИ ,МАРОДЕРИ , И НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ НА РУСИЯ!...ИЗ МЕТ КАЗАНО НАКРАТКО!
43
12
 
6
 
! Отговори
ПРАВИЛНО НАЙДЕНОВ! преди 1 година
НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ Е НАСТРАНАТА НА РУСКИТЕ УБИЙЦИ И АГРЕСОРИ!...МИТА ЗА "РУСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ"---СЕ СГРОМОЛЯСА С ГРЪМ И ТРЯСЪК---КАТО РУСКА АТОМНА БОМБА...ХА,ХА,ХА..ТЕ СА НАЙ-ОБИКНОВЕННИ... АГРЕСОРИ , УБИЙЦИ , МАРОДЕРИ И РЕКЕТЬОРИ.....! ЕДНА --ЖАЛКА И ТЪЖНА ИСТИНА!!!
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите в Крим са на страната на Русия. Защо ние трябва да сме против българите в Крим? Логично обяснение?
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да попитам Найденов. А по каква причина трябва да сме на страната на Украйна? Цялата му теза изхожда от това, че трябвало да сме на сграната на Украйна. А защо?
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми тогава и ракетата за софия на Рогозин е права
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ......
38
1
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Тоя си беше баш комунист, откога обърна палачинката?
37
5
 
18
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Кога палиха и растрелваха бьлгари в украйна кьсаха бьлгарски знамена какво трябваше да им дадем - сподели пред аудиторията
36
4
 
20
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Какво ще дадем бе гьон то за нас няма - подарихте танковете ни на македония, на какво отгоре да им дадем, че забраниха бьлгарският език в нашата общност и петрола ни да спрът от русия ли искашПредатели
35
4
 
14
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
България играе филм по сценарий от прочутият на цял свят ппродуцент ХИТЮ, от 30-40 години на миналият век! Когато дойде краят на филма всички ние ще плащаме за таятъпня!
34
1
 
13
 
! Отговори
Още един българин преди 1 година
И българският интерес трябва да е на първо място, не само преди руския, но и краварския, френския, английския, немския, италианския, натовския, ес-кия и всякакви други. Недейте да словоблудствате в полза на западните си господари (визирам оня Българин 2 поста по-напред)
33
4
 
13
 
! Отговори
Татарска диващина преди 1 година
Да пречиш на дипломацията и после да се гордееш с това - това е ориенталска варварщина ! Киро харварда ще ви закопа и после ще си бие камшика за Канада !