Амдрей Михайлов: Преговори се водят с групи, а не с отделни депутати

Няма изпратена покана за преговори с ИТН
8 юли 2022 11:23, Росен Стойчев
10
Амдрей Михайлов: Преговори се водят с групи, а не с отделни депутати
Снимка: БГНЕС/EPA

"Конституцията на България говори за парламентарни групи и когато има мандат и се водят преговори, тези преговори се водят с парламентарните групи, а не с депутати - в индивидуално качество. конституционният текст говори за това. До нашата парламентарна група, поне до снощи, такава покана не беше изпратена. Дали има покана с отделни депутати е без значение.

Още по темата
Какво ще направиш, ако такава покана бъде изпратена, нека изчакаме, ако такава покана бъде изпратена. Все пак това зависи от мандатоносителя "Продължаваме промяната".

Това каза пред БНР депутатът от "Има такъв народ" Андрей Михайлов, заместник-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в 47 Народно събрание.

"Сериозният подход към него е сигурен, той е гарантиран от всички. Къде ще отиде този трети мандат, не мога да коментирам", добяви Михайлов.

По думите на депутата от ИТН третият мандат има смисъл на извънреден и това предполага да се подхожда сериозно към него.

"Когато гледам професионално на нещата, се вижда, че за законопроекта, който е внесен в парламента, няма проведено обществено обсъждане, няма оценка на въздействието и трето - чисто експертно той страда от много тежки дефицити по съществото си", коментира Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такива текстове в конституцията, за каквито говори този от ИТН. В конституцията парламентарна група се среща само за връчване на мандат за съставяне на правителство, без даже да бъде обяснено какво е парламентарна група. Няма никакво изискване в конституцията да се водят преговори за съставяне на правителство с групи или с отделни депутати.
5
1
 
5
 
! Отговори
АМДРЕЙ?!? преди 1 година
Името арменско ли е, канадско ли е, еврейско ли е? ДЖурналисти, сър...
4
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Забравих да кажа и всичко да е на светло....хахахахаха хахахахаха ама само ако им дадете още 6 месеца да се пробват.......
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оправете си поне заглавието, бухали ...Човекът не се казва Амдрей!
2
3
 
3
 
! Отговори
иван преди 1 година
итн събори три парламента - надминаха всакакви очаквания. няма такава държава в която чалгаджии пишат закони. корумпета като герб и дпс и бсп - да пишат и успешн, но чалгари не.уникален български опит...
1
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Важното е пп да се борят с корупцията!!!!! Хахахахаха А как се бори тя...с по-голяма корупция!!! И кирчо не признава нашата конституция....хахахахаха щом той не я е предложил....