В кадър: Протест пред НС срещу хартиената бюлетина

Протестиращите граждани скандират "мафията вън"
Обновена: 18 ное 2022 19:32 | 18 ное 2022 19:31, Александър Попов
356

Снимка: БГНЕС

Десетки граждани се събраха пред Парламента, за да протестират срещу промените в Изборния кодекс, които връщат хартиената бюлетина.

Протестът е организиран от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", след като Правна комисия заседаваше над 18 часа, включително и през нощта, за да гласува връщането на хартиената бюлетина.

На протеста присъстват и представители на "Ние идваме!", "Боец", "Спаси София" и др.

Протестиращите блокираха движението пред Народното събрание. Има и засилено полицейско присъствие.

Тук сме, за да защитим правото си на честни избори. Право, което "хартиената коалиция" се опитва да ни отнеме през последните дни, каза пред протестиращите Надежда Йорданова от "Демократична България". Според нея връщането на хартиената бюлетина ще "опропасти изборите".

"Когато Бойко Борисов говори за машините, той забравя, че той ги е поръчал. Българският Мадуро е Борисов", каза пред протестиращите съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Протестиращите граждани скандират "мафията вън" и споделят, че хартиената бюлетина ще върне контролирания вот.

Липсата на кворум едва не провали днешното пленарно заседание, парламентът започна работа при третата регистрация, а поводът бяха промените в Изборния кодекс. БТА припомня, че правната комисия към парламента подкрепи на второ четене промяната за смесено гласуване – чрез хартиена бюлетина и машина. Както и да са необходими 100 заявления за откриване на секция за гласуване в чужбина, а не както досега – 40. Комисията прие предложението на „Възраждане“ да се промени структурата на ЦИК, която да отразява пропорционално разпределението на политическите партии в парламента и да бъде в състав от 25 души.  

"Продължаваме Промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) предупредиха "БСП за България", че няма да влизат в коалиционни преговори с тях, ако подкрепят в зала промените в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Десетки" протестиращи??? Хахаха,тези платени тарамбуки ще се съберат в джипа на Бобоков бе :) :)
275
4
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Кой плаща на лентяите ! Да квичът по улиците! Едни и същи гнусни мутри.
274
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормаллна работа в цяла Европа(изключение район Брюксел) се гласува с хартия, само ние се правим на много напреднали. Истината е, че точно с машинките се правят шашмите, и за това в Европа се гласува с хартия.
273
2
 
0
 
! Отговори
Jj преди 1 година
Mafiat vyn, mafiat vytre... Niskoprocentni partii (izbrani s Masonite koito iskat pro rekordno niska aktivnost) sybrali 500 choveka pred pyrlamenta da promenqt dyrjavata... Karl ATAKA ama po-malko isterichno..
272
6
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
"Искате хартия, марш в руzzия"... А защо не марш в Германия? Австрия? Франция? Швейцария?.... И там се гласувана с хартиена бюлетина!!!!
271
5
 
5
 
! Отговори
Бананова реп. преди 1 година
Бахама мама!
270
3
 
9
 
! Отговори
ДОЛО КИРО! преди 1 година
?? ГЛАСУВАЙТЕ СЕГА! ТЕЗИ, КОИТО ВКАРАХА МАШИНИТЕ НА МАДУРО - ДА ВЛИЗАТ В БАЙ СТАВРИ ?? -- ДА -- палче нагоре / -- НЕ -- палче надоле. Гласувайте сега, да се преброим. Аз ще гласувам с палче на горе. Тези, които докараха машините на Мадуро - да влязат вътре в Бай Ставри.
269
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е хубаво да се връщат, хартиените бюлетини особено като се има предвид че 2/3 от българите предпочитат хартиените бюлетини а само една трета предпочитат машините , такава правата на българските избирате се повишава и това води до непланирани изборните резултати.Докато при машинното гласуване има яснота още преди да се гласува така избирателите нямат голяма власт да променят политическата картина.
268
4
 
19
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Очевидно офертата е била добра щом от Маймунарника ДБ и ПеПита успяха да съберат толкова безделници.Предполагам че и Йоло Денев е бил там и оня некъпания поп също.
267
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смeшковци, два автобуса хора искат да решават. Ами няма да стане!
266
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българийо мила!: "Мразя соца, но и слободията ми идва в повече." - __ - Тя, слободията идва от соца, не се ли сещаш! Капиталът иска работа, не слободия, защото тогава се топи, изчезва!
265
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми от 12 години не гласувам!!
264
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам много свестни тийнейджъри, които работят през лятото, дори когато родителите им са с възможности. Продават сладолед, чистят офиси, отсервират маси в заведения... Прави впечатление, че в маргинализираните семейства никой не работи, дори възрастините, само от време на време пращат детето си да им изкара някой лев с кражби или далавери.
263
0
 
8
 
! Отговори
Българийо мила! преди 1 година
В страната на завистливите, продажните, неграмотните и чалгаджиите няма скорошен изход от положението. Дали да не върнат боя в училище, летните бригади за 15+ год. и затворите за малолетни? Мразя соца, но и слободията ми идва в повече.
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До според мен Е, много ясно. Плащат на 20 души от една и съща секция да гласуват преференция за *** или Пульо, да речем, и накрая - ако резултатът не е поне 20+, значи трябва да върнат парата, или да им пратят биячи. Но ако машинката е манипулирана, може да набият човек за няма нищо )))))
261
0
 
28
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Абе Петков, кое е по-демократино - да дадеш на хората право на избор между хартия и машина или да ограничиш избора им само до машина?Сигурно това не ти е ясно,иначе нямаше да бърбориш постоянно едни и същи глупости.
260
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз гласувах преферинциално за случаен човек, избран напосоки някъде към края на списъка, за човек, който никой от нашата секция не го знае кой е. Накрая излезе, че цели 6 души са гласували за него ???
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МАШИНИТЕ СА ФАЛШИВИ Тогава ще го пробвам твоя номер на следващите избори и ще видя резултатите от моята секция на сайта на ЦИК. Ще гласувам за нещо, дето никой комшия няма да се сети и ще видя ще го отразят ли.
258
0
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
43 години демокрация, 78 години ЦИРК ! Половината българи избягаха в чужбина заради психиатрични политици, 70% от останалите не искат и да чуват за политика. И на президентството, и на народното събрание окачете табели ЦИРК, за да ви вземаме насериозно.
257
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите са озверели от злоба.А Деса поетеса чак е изкривила устата си от злобата която пръска всеки ден по разни медии.Еййй,тая жена ще вземе да се разболее и после няма кой да крепи шикалките на Боко.