Гешев: Прокуратурата ще защити жителите на Пролеша

Хората са подали сигнал заради глобите за винетки
Обновена: 16 яну 2023 19:53 | 16 яну 2023 19:24, Йоана Цонева
23
Гешев: Прокуратурата ще защити жителите на Пролеша
Снимка: БГНЕС

Жителите на село Пролеша се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев и заместник главният прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева.

Срещата се проведе след подаден сигнал от жителите на селото във връзка с наложените им глоби за неплащане на винетни такси. В сигнала си те посочват, че въпреки решението на Министерския съвет, че "живущите в село Пролеша не следва да заплащат винетни такси при пътуване до София по републиканските, обходните и околовръстни пътища, попадащи в границите на населените мест", камери на агенция "Пътна инфраструктура" са заснемали автомобилите им и са им налагани глоби в продължение на повече от две години без засегнатите да бъдат уведомени, предаде Bulgaria ON AIR.

Във връзка със сигнала на жителите на село Пролеша във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка.

Още по темата
Пред жителите на селото заместник главният прокурор Десислава Пиронева обяви, че ВАП е сезирала Министерския съвет (MС) и Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) във връзка с казуса.

ДНСК е сезирана да извърши проверка на използваната от агенция "Пътна инфраструктура" стационарна камера за контрол в този пътен участък, за която в сигнала се твърди, че е незаконосъобразно изградена. В случай че бъдат установени незаконосъобразни актове, ВАП ще предприеме действия за протестиране от компетентна прокуратура пред съответния съд.

Пред жителите на село Пролеша главният прокурор Иван Гешев бе категоричен, че "прокуратурата ще направи всичко възможно в рамките на своите законови правомощия да защити хората от административния произвол в случай, че такъв бъде установен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПрокурВатурВата няма ли да защити българските граждани от терора на краваропитеците от козяк?
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Dokato boika i gospoza gescheva slavka iperukata i dufani sa na svoboda Bylgaria nikogoga njma da se opravi ako trjbva pres zas da glasuvame boika ste pezeli stoto nai mnogo plasta
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Бойко кога ще отиде при бай Ставри а?! И в този случай причината е сикаджията от Банкя, има запис как той нарежда на директора на АПИ да бие тъпана във всички села около София, че няма да плащат винетки и дори мутрата изпрати шефа на АПИ лично да бие тъпана.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 10 километра от околовръстното на София а искат без винетки. Дайте тогава и от Кюстендил до пазарджик да са без. Трабва всичко извън околовръстното с винетка . Който иска да не плаща , няма да кара.
11
4
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Я да си плащат винетката . Да ибъ селяните . Карат със СО плащат по малки данъци и отгоре на това и винетки няма да имат . Аре всеки да си плаща масрафа .
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще ни защити от прокуратурата
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто на сто съм сигурен, че това е писар акция на Прокурарурата и бас държа,че ще защитят престъпниците а не гражданите.Така се прави преди избори.Етоби един виц."Вълкът докато чувал лисицата им обещава,не само пиленца ами и от птици мляко. Така обещал на лисицата и шапка с перо.Но като си задоволил нагона,се засмял и и рекъл "за какво ти пък на тебе шапка?" Та ситуацията е горе-долу същата.След изборите ще им каже, че е еване и бой не се връщат.Но наивници,колкото щеш в БГ.
8
4
 
2
 
! Отговори
А преди 1 година
Иначе съда си решава, все едно какво е становището на прокуратурата. Интересното обаче е, че обикновено решението на административните съдилища съвпада с мнението на прокуратурата.
7
0
 
2
 
! Отговори
Не обиждай хората преди 1 година
От Полковник Серафимово.
6
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Хора.....ограмотете се преди да пишете. Във всяка окръжна прокуратура има отдел, който се занимава с административни дела. Това означава, че при жалба се явява и прокурор, който единствено казва дали подкрепя жалбата или не и дава становище, защо в за или против. Това не е разследване, а просто функция на прокуратурата да дава становище по административни дела. Гешев, не е казал повече, освен, че пеи предявена жалба срещу тези постановления, прокуратурата, ще даде становище в полза на гражданите
5
5
 
2
 
! Отговори
ПРОКУРАТУРАТА НА САЩ преди 1 година
Е ПО ПЕТИТЕ НА ПРОМЯНАТА 2020-2022 И НЕЙНИТЕ ВОДАЧИ... ГЕШЕВ Е БЕТОН....!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешеф, и от Русе искат да се премахне винетката, докато пътуват до София.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,изобщо Не желая да го коментирам!-:(((
2
7
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
И как,както защитиха България от разграбване то ли?!
1
12
 
8
 
! Отговори
СЛАВА БОГУ... преди 1 година
БОЙКО И ГЕШЕВ НЕ СЕ ОГЪНАХА И СПАСИХА НАС БЪЛГАРИТЕ ОТ ОТРОВНАТА, ФАЛШИВА, КРАДЛИВА, ПРОМЯНА 2020-2022....