Как една кампания мотивира хората да гласуват на предстоящите местни избори

А защо са важни местните избори?
Спонсорирано съдържание | Обновена: 17 окт 2019 12:40 | 17 окт 2019 12:30,
3
Как една кампания мотивира хората да гласуват на предстоящите местни избори

Фондация Еконт и Институт за развитие на публичната среда, си партнират за създаването на „Промяната Започва с Действие“. Това е кампания насочена към хората, с вярата че всеки един допринася за едно по-силно гражданско общество. Кампанията цели да покаже колко много зависи от личното участие на гражданите в местното самоуправление и колко малко е нужно всъщност, за да имаме едно по-добро бъдеще. В портала „Аз гласувам/Ти избираш“, всеки може да научи интересна и любопитна информация за изборите и изборния процес.

А защо са важни местните избори?

 „В демократичните държави ролята на местната власт е от изключително значение. Това е управлението, стоящо най-близо до хората и свързано най-пряко и осезаемо с всекидневния ни живот.“ - коментират от Институт за развитие на публичната среда. „Ние, като граждани сме „потребители” на услугите на нашата община и затова гражданското участие е важно. Това е нашият механизъм да си осигурим отговорно и прозрачно провеждане на местните политики.“

Кои са хората зад кампанията?

Ани Герасимова, мениджър знание, организатор на събития в Еконт и доброволец във Фондация Еконт. Съмишленик е на Фондация Еконт от края на 2016 г. Това ѝ дава възможност да се запознае с много дейни българи и техните каузи, да работи по интригуващи проекти и да участва в сбъдването на една мечта.

„Срещите с активните хора в обществото са доказателство за мен, че промяната зависи от нас самите. Когато разпознаем своята кауза и вярваме искрено в нея, неизбежно по пътя към преследването ѝ, ние откриваме съмишленици, с които споделяме сходни ценности. Колкото повече такива хора привличаме, толкова по-силни ставаме, защото се превръщаме в общество. Общество с обща визия и споделена отговорност за постигане на мечтата.“ – коментира Ани Герасимова.

Ива Лазарова и Диана Ефтимова от Институт за развитие на публичната среда. От години работят за подобряване на изборния процес в страната и налагането на механизми за отчетно и отговорно към гражданите управление.

„Това, което ни мотивира да се присъединим към „Промяната започва с действие“ е възможността да достигнем до широк кръг от хора, които да се ангажират в по-голяма степен със случващото се в държавата и процеса на избор на управляващите (в случая на местно ниво).“ - споделя Диана Ефтимова, експерт "Проучвания и анализи".

Така започва промяната
– с действие, с изразяване на позиция. А какъв по-добър начин за това от упражняването на глас по време на предстоящите местни избори.

#ТакаЗапочваПромяната #МестниИзбори2019


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Ами... от горния амбалаж, който изчетох внимателно, не ми стана ясно, какво точно би следвало да ме убеди да гласувам на предстоящите избори за местна власт?Би ме убедило поне един кандидат, независим, подкрепян не от партии а от такива като мен, граждани избиратели имащи право на глас.Еми, със съжаление трябва да отбележа, че такива засега няма. Или поне аз не ги виждам.Е, тогава как ще ме убеди някой, па бил той и Господ, че ТРЯБВА да гласувам (особено за бандити)???
2
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Който гласува е съучастник на престъпниците, за които гласува!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има квартали колкото градове. Местната власт е финансово слаба и мудна. Развиват се само в сивия сектор от фирмите. Ред няма. Цели. поколения израснаха с корупция.

Спонсорирани публикации