Водещи държави от ЕС не искат нови санкции срещу Русия

Германия, Испания, Италия и Франция искат диалог с Кремъл
15 дек 2021 14:18, Петя Славова
68
Водещи държави от ЕС   не искат нови санкции срещу Русия
Дмитрий Песков .Снимка: БГНЕС

Няколко водещи държави-членки на ЕС се обявиха срещу въвеждането на планираните нови санкции и строги мерки срещу Русия в случай на евентуално "нахлуване" в Украйна, а предпочитат преговорите. Това съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на европейски дипломати и официални лица.

По информация на агенцията, сред държавите, застъпващи варианта за диалог, са Германия, Испания, Италия и Франция, предава БГНЕС.

Отбелязва се, че останалите държави от ЕС заявиха, че публичната подкрепа за нови санкции ще помогне по-добре за сдържането на Русия. Блумбърг не уточнява, за кои точно държави става въпрос.

През последните седмици все по-често се коментира въпросът за опасността от нахлуване на Русия в Украйна и редица западни държави, както и НАТО, отправиха недвусмислени предупреждения за твърда реакция, ако това се случи.

От своя страна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че подобна информация е неоснователна и създава излишно напрежение, но в същото време предупреди, че ако бъдат направени опити за силово решаване на въпросите в Югоизточна Украйна, това ще има сериозни последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: натоРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задава се сурова зима за Европа. А природният газ е в Русия, спрямо която ЕС издевателстваше от 3 години. Ще се наложи, ако потрябва, на танте Фон дер Лайен, да отиде в Москва. По телефона такива работи не стават...
55
1
 
19
 
! Отговори
Подлеций преди 2 години
Всяко начало си има и край. И санкциите срещу Русия си имат край. Тези санкции всъщност изиграха много важна роля за съживяване на много производства в Русия. По времето на социализма руснаците се бяха измързрливили и купуваха материали и технологии от Западна Европа и САЩ. Сега именно последните ги удариха като не продават тия неща. И всяко зло за добро: Путин накара руснаците да си произвеждат всичко сами. Кои са губещите: САЩ и Запада
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНа валута разчитат чиновниците, които крадат и тормозят народа в името на личните си доходи. Понеже обезценяването на рублата е един от начините за крадене. Та си държат откраднатото в по-твърди валути, сред които не е рублата.Иначе за санкциите си прав - самоубийство е за Европа. Не трябва да се изживяват като световни полицаи от типа на САЩ.
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логично е,тези санкции засягат повече тях,отколкото русия,видя се по цената на газта,намека бе тънък и ясен,ще горите въглища ако правите санкции.От какво могат да я лишат,тя си има всичко,ще има по-малко валута,но за какво,отбранителната индустрия не разчита на внос,само търговията.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада (Германия, Франция поне) като цяло не искаха много много санкции, защтото губят от това. Франция, особено си изпати - Иран, Австралия... Отвъд океана не им дреме изобщо. Обаче, поне на накои държави им бе продиктувано какво да правят. Интренсо е все пак Германия как се спазари (цената) с Големия брат за СП2..
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна Кой от кво освободи я ??!?
50
0
 
6
 
! Отговори
Казват че сме били преди 2 години
ПРАГМАТИЧНИ ? А аз си мисля че сме Невежи, Аморални, Лукави, Изврътливи, Двулични , Килипирджии и Въртигъз/чни ! И уважението към нас е АДЕКВАТНО - Игнориращо и Пренебрежително ! Любя - Тача и Милея ? Кое ?
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха,че това са най-големите икономики в ес
48
1
 
1
 
! Отговори
Весели Празници ! преди 2 години
***/е те ми спокойни ! Повечко к/ ряж ! И всичко ще е ХУБАНЬО ! Не страх / йтесь ! Щом Х / рката не е само до нас - значи ще я поемем , за кой ли път ? Но колко ще оцелеят , щото селата са вече пусти ?
47
3
 
8
 
! Отговори
Скоро ще да загърми преди 2 години
А българина навива зелеви сарми ! Ум да ти зайде ! Какво да го правиш такова добиче ?
46
2
 
9
 
! Отговори
Голям ОГЪН се задава преди 2 години
Не само в Света , Европа НО и у Нас ! Казват им днес модерно Майдани, Цветни или безцветни Революции, Граждански войни и Френски Революции - но ми се чини , че без Ботеви чети и Оператини сили " ШМАЙЗЕР" няма да ПРЕМИНЕМ на нова страница в ИСТОРИЯТА !
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са лицемерните западни държави...
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо в новините за конферентната"среща" между Президента Путин и Китайския Държавен Глава Си.А това ще рече,че Русия все пак е дала да се разбере,че няма да отстъпи от намерението да защити Донбас и ДНР.Та никак не се учудвам на тия западни политици,който са против санкции.Тези санкции само помагат на Русия да развива своята икономика и"затлачват"търговията с Русия,която е богата на суровини и енергоресурси и е напълно самодостатъчна за разлика от ЕС.Украйна се"взе"за сила и сгреши.Очевидно е.
43
7
 
6
 
! Отговори
За Трети път ! преди 2 години
Сме СРЕЩУ Русия ! И този път може да е за последно за нас като " братушки" ! А аз не съм против ! Много *** се навъди у нас и е нужна голяма МЕТЛА !
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се стигне до санкции. Русия няма да нахлуе в Украйна. Колко пъти да ви казвам? А може би, все пак, ще намерят за какво да ги наложат тези санкции?
41
2
 
15
 
! Отговори
Щом сме говНАТОвци ? преди 2 години
И започнат ли " Веселите Нестинарски ТАНЦИ " ние сме боси в Огъня ! У нас има БАЗИ , не почивни както на морето а Военни ! И РУСИЯ предупреди " ИЗБОРА е ВАШ !" А българина претака ЗЕЛЕТО ! Кой до къде му увира Боба !
40
2
 
24
 
! Отговори
След като преди 2 години
най-мощните европейски икономики са против санкциите, разни украинци, поляци, естонци и пр. прибалтийци ще правят като вятъра!
39
2
 
4
 
! Отговори
Маха ? Како е това ? преди 2 години
Ами изтънчена , изискана , уважаваща себе си и с достойнство жена от обществото . Ако искаш ще се добереш до детайлите ! Ха , " На здраве !" маниги тия Ала Бала ве е е ! Киселозеле , ракия и простотия до шия ! Весели празници на всички Вакли блеоци !
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязва се разум в отношенията на Запада към РусияВсе пак тя е млада демокрация и няма да мине без грешки.В същото време е и на"релсите"на пазарната икономика,т.е.уверено върви по пътя на капиталистическите отношения в обществотоМакар и все още да е в "детската"си възраст,капитализма в Русия отдавна е загърбил феодалните порядки и крепостни нямаАко се намери и общ език със запада,доста неща може да се променят в Русия и даже да се"пристрасти"повече къмЕвропа отколкото към Азия.Еле,следБрекзит
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязва се разум в отношенията на Запада към РусияВсе пак тя е млада демокрация и няма да мине без грешки.В същото време е и на"релсите"на пазарната икономика,т.еуверено върви по пътя на капиталистическите отношения в обществотоМакар и все още да е в "детската"си възраст,капитализма в Русия отдавна е загърбил феодалните порядки и крепостни нямаАко се намери и общ език със запада,доста неща може да се променят в Русия и даже да се"пристрасти"повече къмЕвропа отколкото към Азия.Еле,след Брекзит