Борел: ЕС да изземе руските валутни резерви, за да подпомогне Украйна

Средствата би трябвало да бъдат за възстановяването на Украйна
9 май 2022 12:52, Елка Василева
189
Борел: ЕС да изземе руските валутни резерви, за да подпомогне Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС трябва да изземе валутните резерви на Русия, за да бъде възстановена Украйна, каза външнополитическият ръководител на ЕС Жозеп Борел в интервю за "Файненшъл таймс".

Още по темата
Според него Евросъюзът трябва да обмисли възможността руските резерви в чужда валута да бъдат иззети и да бъдат използвани за покриване на разходите за възстановяването на Украйна след войната.

Борел посочи пред вестника, че би било логично за ЕС да направи това, което предприеха и САЩ с активите на Централната банка на Афганистан, след като талибаните поеха властта в страната.

"Имаме парите в нашите джобове и някой трябва да ми обясни защо е това добре за Афганистан, а за Русия - не", каза Борел.

Вашингтон замрази афганистанските активи и планира да използва част от тях в подкрепа на афганистанския народ, а останалите за компенсации при евентуални съдебни искове срещу ислямските екстремисти, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кражбата е висша ценност на ЕС. Не им вървиш по гайдата, санкция, прибират ти каквото имаш. От времето на колониализма са свикнали да присвояват чуждите богатства.
148
7
 
2
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
Справедливо е да се конфискуват активите на престъпния руски режим за да се помогне на Украйна! Толкоз! Русия да се оплаче на арменския поп!Това ще се случи и слабата икономически и военно Русия ще го претърпи! С агресори винаги се действа от позиция на силата!
147
9
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ПУТИН И РУСИЯ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА СТОРЕНОТО.....АМА С ТЕХНИ ПАРИ.....ХА,ХА,ХА!ЗАЩО ВСЕ НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ НАДУВКИТЕ И МУЖИШКИТЕ ПРОСТОТИИ....??!
146
1
 
13
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
наистина трябва да има възръснов таван при политиците,явно слад дадена възраст на тях им тябва да мислят повече за пампарсите за да не хадят нас-рани и да говорят простотии,колко жалко,и СаЩ и ЕС станаха за срам с старци с дименции,и много детни Крави,решили да управляват ЕС,направо срам и нещастие за хората
145
3
 
21
 
! Отговори
Накъде така? преди 2 години
"Имаме парите в нашите джобове". Браво бе. Да откраднат триста милиарда евро пари на Русия? Ако така цели държави ще се крадат един друг и това да го считаме за нормално накъде отива светът?
144
0
 
12
 
! Отговори
чичо ти Борел преди 2 години
До Сатир - Ааааа Не може така - Това не е демократично , и е в разрез с ценностите ни - "Кръв повръщаме - Пари НЕ връщаме .." !!!
143
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
"Демокрация , свобода, европейски ценности" -- ха,ха, ха най -голямата измама никой веме не вярва на подобна провокация , защото просто няма такова "животно " !
142
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая някой да обясни точно и ясно как работи ЕС - имаме вашите пари в нашите джобове! И правим с тях каквото си искаме!
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако го направят, ще се озоват в украински сценарий, на нова военна операция. Дано.
140
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не видят лошото, няма да се спрат тези евроатлантици. Ако ние решим да излизаме от ЕС, ще ни докарат до унищожение. Това е диктатурата, под формата на думата - демокрация. И има много инфантили, които ги подкрепят!
139
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 2 години
Запъдните страни как станаха богати ? точно по този начин като ограбваха всичко което можеха по света ! Те така са свикнали да крадът !
138
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Луда работа Нека се уточним: става въпрос за западноевропейски държави, бивши КОЛОНИАЛНИ СТРАНИ: ИСПАНИЯ - с владения в Северна и Южна Америка, Франция - Северна Америка и Северна Африка, Португалия - Африка, Южна Америка, ВБр - по целия свят, САЩ - войни в Азия с Корея, Китай, Виетнам, в Близкия Изток,Афганистан, Германия - Африка. Теза държави си спомниха времето,когато други, подвластни на тях държави им робуваха и бяха източници на суровини, но то определено няма да се върне.
137
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът трябва да конфискува ФР на ФАЩ и всички пари да бъдат дадени на десетките държави,изтърбушени от хЪЪмерканските гл@@ворези,държави с милионно избито население и буквално ликвидирани икономики!!!Хайде бе,евреоолизачи - действайте!Лицемерна б@@нда!
136
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно Ж.Борел се е транслирал във времето поне с 5-6 века назад. Смята, че е в Испания в епохата, когато нейните галеони нападаха американските индианци и правеха Новата земя своя лесна плячка. Би следвало да си направи сметка, че освен зам.шеф на ЕК той е е комисар по външните работи и трябва да се държи като такъв, а не като пират, който отмъква спестените пари на дадена държава. Очевидно е много трудно, дори невъзможно, от инженер да станеш дипломат и от гинеколог - шеф на ЕК.
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гущер с дименция
134
1
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Някой май плаче за ядрени бомби. Русия няма да се поколебае да засипе ЕС с ядрени бомби ако й откраданат парите. Този дяядка с цайсите това не го ли разбира. Айде, че смахнатите русофоби не го разбират е ясно. Мозъка им е с две гънки, гладки, но този с цайсите би трябвало да знае. Всъщност, да сетих се. Деменция. Деменцията е нещо много страшно. Изпива мозъка и главата заприличва на кратунка.
133
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е русия да си плати за мизериите.
132
2
 
11
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Той Путин само повод чака да изземе всичко западно и за разлика от ЕС и нормативна база си има отдавна,но ще иска точно такива действия първо от Запада,които ще накарат да се замислят милиардерите с авоари в "цивилизованият свят",които са извън него.Що за определение на евролидерите - "цивилизован свят"?Дето не налагат санкции сиреч са нецивилизовани,нищо че на Китай държавността е от 5 000 години преди Христа.
131
1
 
12
 
! Отговори
дърт преди 2 години
С две думи - с чужда пита майчин помен.
130
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изземе, т.е. да открадне. Абе кои сте вие, че да изземате? Не се ли страхувате, че и от вас могат да изземат нещо? А Русия нямала право да спира доставките на газ, за който няма да получава нищо. Странна логика.