Тръгват хайки за такса куче в София

24 лв. е годишната такса за домашен любимец
21 яну 2010 16:12,
231
Тръгват хайки за такса куче в София
Снимка: БГНЕС

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
лала преди 14 години
...целуфанчета, бутилки, дори и бурани!! Със сигурност кучетата не са ги донесли. А да не говорим, че съм виждала хора да пикаят и *** там. Та, моля ви, помислете като разумни хора. Кучетата не са ви виновни за мръсотията!
228
0
 
2
 
! Отговори
лала преди 14 години
Отгледала съм детето си с куче. И се разбират много добре. Мисля, че животните ни учат на човещина. Който не го вижда, за мен, е поредният кон с капаци, който много държи всичи останали да са му виновни. А за акитата...в София има повече бездомни кучета, мислите ли, че когато всички се хванат да си ги събират(аз си ги събирам), ще е по-чисто? И да започнат, пак ще е същата мизерия, защото нямате манталитета да поддържате чисто. В парка, в който ходим, навсякъде гъмжи от памперси, хартийки....
227
1
 
2
 
! Отговори
lola преди 14 години
Освен годишни данъци за кучетата да ги глобяват и за акитата,които оставят след себе си.Онзи ден съм изхабила 20л. вода докато отмия едно аки от обувката си.Да глобяват и ***,които си изхвърлят *** през балкона.Имам една съседка,която всеки месец си изхвърля превръзките през прозореца(селянката живее даже в центъра на София и се има за софиянка).А вие познавате ли такива?
226
0
 
1
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
То не е задължително и ти да се изказваш ама го правиш нали?
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, какъв ви е проблема? Който не му понася да се изнася! Всеки иска нещо, защото бил плащал, ми колкото плаща, за толкова и ще иска! Ако зависеше от мен щях да наложа 240 лева такса ***,за да знам за какво претендитат после платилите я! Не стига,че плащаме малко, а претенциите ни огромни и всеки иска. Като не вижда полза от това да плаща, да не плаща и да не гледа куче! То не е задължително! Както не езадължително и да живее в БГ!
224
0
 
2
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Фандакъва, го е закъсала за пари. Лошо, сега да започне да пуска и хайки за такса въздух.
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като се сдобиеш с дете един ден ще видиш, че няма къде да пуснеш детето си да играе, защото всичко е осрано от куп ***, голяма част от които са домашни. Пък и кога си плащал ти изобщо данъци за нещо, че да се обаждаш? Това ли ти е европейския манталитет?
222
0
 
1
 
! Отговори
мария преди 14 години
Ако общината го е закъсала за пари - да тръгнат и да глобяват за неправилно паркиране. Милиони стоят по улиците всеки ден и няма кой да си ги събере.
221
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 14 години
А съм сигурен, че тук има хора, които стрелят по кучетата с въздушни и не само пушки! Това ли ви е европейският манталитет??Днес по кучета, утре по хора! като ще плащам да направят градинки за кучета само, ама като се сложи табелка че е САМО ЗА КУЧЕТА, майките с децата да не ходят да я махат по 100 пъти(като в парка Гео Милев).
220
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 14 години
Кучето е най-добрият приятел на човека! ВСЯКО куче, без значение на породата, може да бъде възпитано да не прави бели и проблеми. Аз не мога да разбера това ли е най-големия проблем, та с него да се занимаваме и дразним в момента??А майките, които изпишкваи и изакват децата си в храстите не правят ли същото лошо впечатление? Ами хвърлящите *** през прозореца?Акото поне се разгражда. На *** правите ли забележки? НЕ! Защо?Защото не могат да говорят ли? Ами те са 2 пъти повече от домашните
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Перфектна е идеята за застраховка Г за всяко куче! Искате любимец(кола,куче,жена...), моля застраховайте го та като нанаправи поразии да има ко да паща!
218
0
 
1
 
! Отговори
пак не разбрал преди 14 години
До кой месец тръгват по-точно и за коя година става въпрос?
217
0
 
1
 
! Отговори
Такса на вятъра преди 14 години
*** е че срещу тази такса получаваш един голям Х.. Както е с Винетките или такса смет!
216
0
 
1
 
! Отговори
Жеди преди 14 години
Не са "съкровища", но никоя майка не си извежда детето 2 пъти на ден за да ака и *** навън и....може да не Ви прави впечатление, но има огромна разлика между куче и дете.
215
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Мръсни кучкари!!!Писнало ми е от *** ви навсякъде по тротоарите и в центъра и в квартала ми!Навсякъде серете и сте за бой вие а не песовете ви *** долна!!!
214
0
 
1
 
! Отговори
Кучкарите са мърлячи преди 14 години
Ей, мръсни кучкари, стига сте се *** където ви падне. Навсякъде е наакано. Вземете да си ностие торби и да си събирате *** на кучетата, нали сте европейци. 24 лева нищо не е.....вжното е да се вложат тия пари в разчистването на бездмоните кучета и разчистването на направените поразии по столицата. И застраховка Гражданско отговорност за щети от куче трябва да се въведе. Мърлячи!!!!!
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Yessssssssss yesssss yessss haaahaaaaaaaa!!! Nai-posle kuchkarite shte plashtat.Malko e 24..pone 200 na godina.Tova e luks i koito ne moze da si go pozvoli prav mu put kum selata... i bez tova sa se obezludili.Iskam i taksa za fekaliite koito ostavat nepochisteni i gi nosime po domovete si . hak da vi e.
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Такъв е законът. Кучето го отглеждаш само за твое собствено удоволствие, ако ти е такава мъка, недей да полагаш "всички тези грижи" за него! За нахапан от дете чувал ли си? Защото аз не съм. Напълнихте градовете с ***, изхвърлени на улицата от такива тиквеници, дето не могат да си направят сметката могат ли да си позволят да гледат животно или не.
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти вземи да си чистиш след мастията, че ми омръзна да вървя и да гледам кучешки *** навсякъде. Ако мислиш, че с данъците някой ще плаща на чистачка да върви след теб, значи си безгранично задръстен. Никъде по света го няма това.
210
0
 
1
 
! Отговори
SPOKO преди 14 години
aide sega, poneje de4icata akali i pi6kali i va6te gadni pseta see6ti zarazi da go pravqt, a??opraete si ku4etata, posle opravqite drugite!I taksa asansior za ku4etata 6te vi slojim!!