Воеводи искат веднага: КПП с полиция във "Виетнамските общежития"

ВМРО иска денонощни патрули в гетото
34
Воеводи искат веднага: КПП с полиция във "Виетнамските общежития"
Снимка: Булфото, архив

За спешни мерки за опазване на сигурността на хората и обществения ред в района на "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна" настоя общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в писмо до служебния МВР шеф Пламен Узунов.

Още по темата

Воеводата иска да се осигурят допълнителни полицейски сили, които да патрулират в района на едно от ромските гета в квартала, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Отделно от това Контрера настоява да бъде възобновена работата на полицейския пункт на входа на "Виетнамските общежития".

Според него е нужно да се осъществява денонощно патрулиране в района, тъй като от годни там има функционален проблем с липсата на каквато и да е сигурност за живущите.

Хората от "Красна поляна" години наред се борят за премахване на гетото, защото престъпността в района е много голяма.

Отделно от това в писмото си Контрера насочва вниманието към действията на лидера на ДРОМ Илия Илиев по време на протеста срещу започналото премахване на част от "Виетнамските общежития".

Илиев призовава да не се премахват постройките и заплаши, че с кръв ще отстояват събарянето да спре.

"В момента Илия Илиев призовава да се пази статуквото - ромите да си стоят там и всички да се съобразяваме с тях, но това няма как да се случи", категоричен е Контрера.

Той призова главния прокурор Сотир Цацаров да образува проверка и да предприеме действия за разследване срещу Илиев заради призивите му за бунтове и насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
ТЕФАЛ, ти ,.... преди 7 години
Ами членовете на тази партия ли е , организция ли е да отиват и да пазят. Радев и сл. правителство да си слагат подписите на заповедта. Нали президента казваше, че ще е на всички президент. Корнелия може също да се включи, защото БСП мисли за всички.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Перко - що за въпрос? Тумбак войвода, ако реши може да клекне и минира пред всички виетнамски общежития! Не му трябват никакви КПП-та, но ще са необходими противогази за мирното население.)))))))))))))))))))))))))))
21
0
 
15
 
! Отговори
! преди 7 години
Кажете им че им давате желязото от арматурата. Те сами ще ги бутнат
20
0
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ооо, трием ли? Трий. Файда.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ихааа , нов приход за държавата , да събират такса левче на това кпп .
18
0
 
26
 
! Отговори
tangra преди 7 години
Започнаха предизборните обещания. Едните ще направят България 8 млн-а. Другите ще вдигат средната заплата и заплатата учителите. Третите ще махат корупцията.То не останаха бели хора в България! Но накрая манговците ще стигнат и до Бояна и Драгалевци, до сараите и затворените комплекси и ще ви изядат и вас- политици,крадци и мошенници!
17
12
 
13
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Какви воеводи са тези засранци ...)
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези докога само ще искат!А стига сте давали само акъл!Дежурства на 3 смени!1ва Красьо ,2 Вальо винкела,3 та Сидерча и готово!
15
15
 
1
 
! Отговори
amsns преди 7 години
Sofiata sha gori - natam e.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20 А кой е воевода, бойко ли?
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Воеводи???Пфу, не обиждайте воеводите с тези ***.Това са воеводи, колкото аз съм Ботев.
12
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава на която почти половината население е роми бъдеще няма! София е столицата на ромите, навсякъде на кадето се обърнеш роми, роми, роми каруци, кофаджий! Минаваш покрай тях меришат, говорят гнусния им ромски език, гледат те как да те измамят и как да те открадът! Роми роми роми роми
11
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След изборите няма да чуем повече за воеводите. Сега бием барабаните.
10
10
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тия така провьзгласили се воеводи които до вчера не са спирали имането и даването с доган сарай, много ми напомнят за разказите на Настрадин Ходжа и Хитьр Петьр!
9
2
 
14
 
! Отговори
Цецо Изборите преди 7 години
Такива неща не се правят преди избори. Тези хора са избиратели, електорат.
8
2
 
8
 
! Отговори
conservator преди 7 години
Естествено от един парк не може да се краде така като от един булевард, мол, комплекс. Защо парите на ЕС дадени на нашите олигарси се превръщат в бич за хората е един въпрос , на който никой не може да даде отговор.Толкова ли е трудно воеводите да поискат изграждането на парк. Между другото по булевард Възкресение в резултат от снегопочистването с кирка на тротоарите, целият тротоар е в дупки-следи от кирката, новия асвалт е прецакан, отидете и вижте (Между Била и Тмаркет)
7
5
 
9
 
! Отговори
conservator преди 7 години
като се махнат постройките най - вероятно ще се построи Мол и голям булевард. Въпроса който обърква всички е, кое е по-гадно за Красна Поляна - булеварда с тракащите трамвай и мръсни автомобили или престъпността в така наречените Общежития. Затова участниците в дебата взимат противоречащи на естествените им интереси тези. Истината е че там трябва да се направи парк, социалната политика, като евтини общежития не води до интеграция и просперитет. София е прекалено застроена.
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Воеводите просто искат размирици. От това се хранят.
5
0
 
22
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Това не става така,както го мислят червените "воеводи"- дайте да дадем: нека те дават денонощни дежурства,та да видят как става! Нещата трябва да бъдат организирани другояче: всички провинени жители на тези общежития да бъдат изселвани към "Странджа-Сакар" в някое напуснато село,където да се занимават със земеделие и скотовъдство.
4
5
 
18
 
! Отговори
Малкия тошко преди 7 години
На времето Тодор Живков не решаваше проблемите като така провьзгласили се войводи хахаха! Кьдето взимаха рушвет от доган до вчера! Че бай Тошо, или вкарваше злосторниците в затвора или ги пращаше на работа без значение от етноса им! Мир на праха му!