Столичната община залесява с нови дървета улици и булеварди

Предвижда се засаждането на общо 1350 дървета
17 окт 2017 18:32, Красимир Ангелов
10
Столичната община залесява с нови дървета улици и булеварди
Снимка: Булфото

В празни обособени места по булевардите "Мария Луиза", "Патриарх Евтимий" и "Витоша" са били засадени 22 нови дървета през изминалата седмица, съобщават от Столична община.

Предстои през настоящата седмица да бъдат засадени нови дървета покрай улиците "Алабин", "Позитано" и "Св. Неделя", а до края на есенния сезон над 500 дървета от различни видове ще бъдат засадени в различни част на столицата, допълват от общината.

В рамките на залесителната кампания се предвижда залесяване с общо 1350 дървета.

Плановото залесяване ще обхване улици и булеварди - бул."Цар Борис III", бул. "Овча купел" , бул. "Ев. И Хр. Георгиеви", ул."Алдомировска", ул."Самодивско изворче", ул."Доспат", бул."Възкресение", бул."България", бул."Самоковско шосе", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Цар Петър", ул."Шандор Петьофи", ул."Ген. Гурко", бул."Цар Освободител", бул."Черни връх", ул. "Румяна" , бул. "Мадрид" , бул. "Арсеналски" и др.

Озеленяването ще обхване още училищата и детските градини в София, като инициативите са част от кампанията "Моето зелено училище/детска градина".

Също така през есента ще бъде даден старт и на инициативата "Новата гора на София", която предвижда засаждане на 125 000 дървета на площ от 225 дка в кв. "Суходол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
От Нова година Крива река синя зона. Първият час 20 лева.На българина все някой друг му е виновен. От нашия 6-етажен блок, само двама човека са чистили сняг и лед входа пред блока. Не на улицата, а в двор. Останалите вечно нямат пари, а имат имоти за милиони. Но няма да чистят фасовете си, разпилените зрънчовци и солети след децата си в общите части. Една хартийка няма да вдигнат. обаче,ще краднат от ток, вода и парно, щото друго си е стар водомер и едно хъбче и заграждане на общи части.Отврат
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Община - фамилна! Фирма - фамилна! Бюджет - фамилен! Кражба - всеобща! Залесявайте!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столична община да дойде в Люлин 6 да си прибере "засадените" дървета. Втота година така си седят неразлистени. Гледам и на други места в София същата картинка. Само бодат изсъхнали клони и отчитат дейност.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55930и до 3Защо да не се мобилизират онези, които секат? Почти всички от тях са известни!Защо да се повтаря безобразието, което виждаме всяка пролет в София? Интелигентните софиянци излизат да почистят града си, а жителите на "Факултето", "Филиповци" и други подобни квартали, с ръце в джобовете гледат как общински служби по чистотата разчистват незаконните им сметища и, забележете (!), докато гледат, създателите на тези сметища цъкат семки и плюят люспите на земята. Нали друг чисти
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да се ползва безплатен принудителен труд на онези, които секат Западния парк, а съответните институции се правят, че не чуват как нощно време играят брадвите. Нали имало директива да не бъдат притеснявани ромите?Но се чува надалеч. И Господ чува.
5
0
 
4
 
! Отговори
55930 преди 6 години
Това е добре! Предстои по-трудното - фиданките да бъдат опазени от вандалите. А още по-трудното все още никой не го споменава - планините около София са подложени безпощадна сеч. Това засяга и софиянци, и новодошлите жители на столицата пряко. Добре ще бъде, ако общината прикани жителите на София да се втключат в кампаниите по възскатновяването на горите около града.
4
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
В столицата често се срещат рекламни табели " *** дървета". Не съм срещал табела "Засаждаме дървета"...
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спрете да изсичате дьрветата в люлин и насадете нови на мястото на изсеченитение сме ги садили през 1975 когато се нанесохме в комлекса
2
0
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Радвам се като дете на това съобщение. София на моето детство и младост беше зелена и чиста като курортен град, водата не беше хлорирана. Връщането назад в историята не винаги е отрицателно. Успех на градинарите!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше! Колко души получиха топлинни удари по т.нар. "алея" на Борис III , откакто изсякоха тополите преди 20 години... Ехеее...