Десетки автомобили осъмнаха с нарязани гуми в София

Те са били паркирани пред жилищен блок
5 юли 2021 08:46, Ния Христова
85
Десетки автомобили осъмнаха с нарязани гуми в София
Снимка: Pixabay
Десетки коли в столичния кв. „Борово” осъмнаха с нарязани гуми. 
 
"Посегателството се случи в края на миналата седмица. Лично на мен два пъти са ми рязани гумите", разказа в ефира на Нова тв един от потърпевшите.
 
"Случаят не е прецедент. В наше време е трудно да си намериш паркомясто. Искаме да решим проблема по мирен начин", обясни друг живеещ в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се живее когато Рашката следи за реда.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Японците са решили проблема в Токио и прочее големи градове така: имаш докИмент за гараж, паркомясто под наем или собствено - можеш да купиш автомобил; нямаш докИмент - не можеш да купиш автомобил! Буквичката И в думичката докИмент е акцент! Не е правописна грешка!
71
1
 
5
 
! Отговори
ПИСМО ОТ "УМРЕЛ преди 2 години
В НАШИЯ БЛОК ТАРИКАТИТЕ СИ ПОСТАВИХА ПАНЕЛНИ ГАРАЖИ И УНИЩОЖИХА МЕСТАТА ЗА ПАРКИРАНЕ ГАРАЖА И ПРЕД НЕГО."СГНС" ТРЯБВА ДА ПРЕБАХНЕ СИЧКИ ГАРАЖИ ПОСТАВЕШ ВЪРХУ ПАРКИНГИТЕ - АМА НАЛИСА НА ТЕХНИ ХОРА
70
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 2 години
В София към момента на 4 домакинства се пада по един личен автомобил. Какво ли ще стане с паркирането, ако и в София всяко домакинство има по 2 коли, както е в Западна Европа?!
69
0
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Какъв норматив сънуваш? Блокът ми е от 2016 година и има 14 маломерни паркоместа при два офиса на първия етаж плюс още шест етажа с по три жилища на етаж. Според норматива, за който говориш, трябваше да има 29 паркоместа, а не 14.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в София, мнозинство от невъзпитани, арогантни хора и престъпници са "софиянци". Не им пука за нищо, удрят ти колата, засичат те по пътищата, слизат да те бият, така се прави в столицата. Клошария пълна. На който му харесва нека си живее в София.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки да си паркира пред блока.Което означава, че трябва да гледа с 16 къде си хвърля парите с кафеза.Буташ се на презастроено,предварително виждаш,че няма място за паркиране и после рев.При старите блокове гаражите бяха рядкост,епри новите има големи тарикатлъци.Или не купуват,или ги дават под наем и се бутат на чужда територия. Пък оня, дето паркирал "само за 10 Мин."не дава чужда кола да припари до блока му. Общината да обяви местата около блоковете за прилежаща територия срещу задължение да
66
7
 
7
 
! Отговори
Диди преди 2 години
С мъжа ми имаме четири коли, три от които мърдат един път в годината и ако някой *** паркира на нашите места тогава, му *** гумите.
65
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #70, аз си имам гараж /подземен при това/, но дори да нямах, това е променя факта, че "Хиподрума" е достатъчно добре осигурен с градски транспорт от и за всяка друга точка на София. Ерго, ако идваш в този квартал, независимо от причините, можеш да го направиш с градския транспорт и така няма да отнемаш паркоместа за живущите.
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До House M.D ,а мястото да не е твое та да няма право друг да паркира. Купи си гараж и си паркирай колата там. Един път паркирах точно за 10 минути пред един блок и като се върнах някой ми беше счупил огледалото. Мина ми и на мен мисълтта да се върна вечертта и да върна"услугата".
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От много години при строеж на жилищна сграда нормативът е 110% паркоместа към брой апартаменти и 4 паркоместа за търговски обект. Знам го със сигурност от 2009 г. Факт е че стана обичайно в домакинството да има 2 коли, което прави и този норматив недостатъчен. Но това е проблем във всеки един голям град по света. Дълбоко ме съмнява че точно балканските антиваксъри ще намерят решение.
62
7
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
В "Хиподрума" не можеш да паркирал от навлеци тип "Аз работя тук.", "Отивам на преглед в болницата." и т.н. Ами след като работодателят/болницата не са осигурили паркомясто, ползваш градския транспорт, бе, навлек!!!!
61
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Тенденцията след 1989 година е една и съща в цяла София. В комплексите има хаотично презастрояване, вкл. и върху съществуващи паркинги, а подземните гаражи не могат да поемат и половината от колите на новите обитатели. От около 2 паркомяста на 3 апартамента до 1989 година, сега са около 1 паркомясто на 3 апартамента, т.е. два пъти по-малко. В по-старите райони на София се събарят къщи с двор, в който се паркира и се появяват блокове с 1 паркомясто на 3-4 жилища.Застрояват се и откритите паркинги
60
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Младост с над 100 хиляди жители ...
59
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Разни дето не знаят как е в София дават акъл да сме си купели паркомясто. На практика няма квартал в София, в който да е предвидено паркирането на друго мясти различно от улиците или на открити паркинги в разширения до улиците. Примерно в ж.к.Младост, който е с над 100 жители, почти няма гаражи. Преди 1989 години беше пълно с гаражни клетки до бившия Панчаревски канал, в който се паркираха стотици или хиляди коли. Незаконни бяха, но къде да паркират. След 1989 година застроиха половината паркинг
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този дето реже гумите все някой ще го добара и ще се освести в Пирогов с натрошени крака и ръце. Ако му се размине само с това, ще е късметлия.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ревете бе шопи .. като ходя в сф взимам абонамент за подземен гараж за месец,дори и да е малко по далеч,но си плащам. Такива *** сте си и в София и по морето и в чужбина,все метър да минете. Купете си гаражи парковеста или абонамент
56
0
 
6
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Ужас те ще вземат да си режат главите скоро. .
55
1
 
7
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Дрънкате защото не са вашите гуми. Де да бяха вашите гуми друго яче щяхте да дрънчите.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако го правят защото искат някой да не паркира еди-къде си, то не разбират ли, че кола без гуми не може да се премести и "тяхното" място ще остане заето по-дълго?А тяхно е само ако е в собствен двор, иначе на улицата не може да имат никакви претенции за "тяхно".