Не пуснаха Джокович да влезе в Австралия, ще го депортират

Сръбският тенисист може да обжалва
Обновена: 6 яну 2022 14:04 | 6 яну 2022 07:06, Елка Василева
138
Не пуснаха Джокович да влезе в Австралия, ще го депортират
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи разрешение от местните власти да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия шлем.

Както е известно, Джокович бе задържан на летището в Мелбърн заради грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина.

Още по темата

След това той бе заключен под охрана в стая на летището, телефонът му бе конфискуван и бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка правителството на щата Виктория отказа да приеме визата на сърбина и не му позволи да влезе в страната.

Австралийският здравен министър Грег Хънт потвърди, че Джокович „не е успял да си осигури съответните доказателства за медицинско изключение“ и затова ще бъде върнат вкъщи.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, за да обжалва решението, предаде БНР.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък заяви, че ще вземе всички мерки, за да спре тормоза над Ноле от австралийските власти.

"Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок.

В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина.

Иначе Новак е силен, какъвто всички го познаваме", сподели Вучич в социалните мрежи.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Представете си на колко ще скочат билетите на черно, ако го пуснат да играе?
94
11
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Съвсем правилно е да бъде екстрадиран. Но как да обясниш това на 80% от нашенците? Джокович не е Господ, а просто сръбско момче, което нищо друго не знае, освен да играе тенис. Да се връща в *** си и да се ваксинира, никакъв тенис! На всички да е честит Йордановден и за много години!
93
7
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Не разбраха ли някои хора тук, че въпроса е принципен! Не става въпрос за сеене на смъртна заплаха или политическо решение. Правилата са правила! ( само в Бг не)*** пак не знае какво иска. Тук орева света, че не можело политиците без сертифкат в парламента, а хората навън със, трябвало всички да са равни. Еми на ти равенство в Австралия. Ама пак не е ок.
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия, комунистически остров-затвор не му трябва на никой да ходи там, много жесток режим е там в момента.
91
7
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Напълно си е в реда на нещата. Австралийците няма да рискуват вътрешно напрежение, заради спорно изключение за един еспортист с гигантско его.
90
3
 
5
 
! Отговори
ДО 106 преди 2 години
Никой не го е уверил нищо, освен че организаторите на турнира са му дали разрешение да участва в турнира! За виза се кандидаства и може да бъде отказана на влизане в страната! Тва е все едно да си купиш билет за концерт в САЩ и автоматично да получаваш виза или пък баба ми да ти даде виза за САЩ, щот си й много важен! Ако искаш си купи билет за Австралия и ти, превозвачите не проверяват визите на пътниците, защото това е международна територия. На излизане от летището се проверява
89
3
 
7
 
! Отговори
До 241 преди 2 години
Не пръскал от интелект. Пусни си у вас стадо шведи, за 2 часа само, те не са смъртна заплаха и няма да останат за винаги. Само ги накарай да обещаят че ще пазят всичко. Капиш? У вас ти определяш правилата, в Австралия са австралийците. Толкова ли си мислите, че някой на тая планета ви е длъжен и ви иска у тях си
88
6
 
7
 
! Отговори
пепи преди 2 години
The Covid Diva - No-Vaxx Djokovic ... като се прави на мъж така ще е! Като има правила, Правилата са за всички, не като на Балканите, тук са само за някои хора
87
7
 
16
 
! Отговори
241 преди 2 години
До значи Пич, Джоката отива там да играе за няколко дена, а не да живее за постоянно за да му налагат медицинските си претенции. Може да мине с пср, за да докаже, че не сее смъртна заплаха, ама не става дума за това, нали?
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от двете страни има мръсни номера! Но аз съм против тази видна намеса в спорта! Против съм и отменянето на хвърлянето на кръста в Дунав,но власите у Видин закопа'а града ! Вместо да пишат златни букви с 21 титла точно в Австралия,хвърлиха петно на името си !!!
85
19
 
11
 
! Отговори
Max преди 2 години
Балканските му номера да си ги прилага в нашия регион, в белите държави има закони и те се спазват.
84
22
 
8
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Австралийците са пичове, Австралия е държава. Така се прави! Имат себеуважение. Това не е мършавия Европейски съюз, в който всеки да си прави каквото си поиска, да идва откъдето си иска и да ходи където си иска, без да спазва правила. Това не е Лампедуза...
83
19
 
10
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Балканските тарикатлъци не минавт в Австралия.
82
10
 
10
 
! Отговори
значи преди 2 години
В техните граници, те си решават кой да пуска и кой не. Що не ревете, че вас не ви пускат в САЩ, щот САЩ решават кой да пуснат. Същото е и там, тука пък мигранти не искаме и не ги пускаме, ама мигрантите не пишат по форумите, че тва е фашизъм и дискриминация. Всяка държава сама определя своите правила и е похвално, че Австралия спазва своите, без изключение и без значение дали е правилно или не. Един аршин за всички.
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вироса е политически.
80
8
 
8
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Не е точно така, изискванията са към всички, които искат да влязат на тяхна територия, това как е държан на летището са процедури дето ги има на всяко летище, просто хората си имат правила, летищата са гранична зона и правилата и правата ни са доста по различни. Докович сам да си прецени дали иска да участва в престижен турнир с голям награден фонд, негова си работа, също обаче е право на Австралия да те допусне или не...
79
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
До 102 ами да де, кое не схващаш. Те му казва, недей се ваксинира, ама няма да влезеш при нас. В нашата държава - нашите правила. Тва е, точка. Никой не му е длъжен на него за нищо, австралииците не искат да го вакснират, просто му казват, без ваксина си до тук. Връщай се.
78
1
 
6
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 години
Ако беше българин щяхме да го зарежем..
77
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийските психопати съвсем изплискала легена. То конфискация на телефон, то охрана, то заключен... Ще кажеш, че е терорист някакъв.
76
6
 
14
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Да се прибира в Ковид гетото където празнуваме Коледа и не носим маски дори в банята! Няма място в Ковид концлагера Австралия! Пълна подкрепа за NOVAX JOKOVIC!

Спонсорирани публикации