Синиша Михайлович отново се бори с левкемията

Треньорът на Болоня призна, че болестта се е завърнала
26 мар 2022 17:50, Красимир Ангелов
8
Синиша Михайлович отново се бори с левкемията
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович обяви, че отново трябва да влезе в болница за лечение от левкемия.

"Бях посъветван да проведа курс на терапия, който може да помогне за унищожаване на болестта в зародиш. Болестта се оказа много смела, тъй като реши да се върне и да се срещне отново с мен. Ако първият урок не й е достатъчен, тогава съм готов да преподавам още един. Такъв е животът, винаги има възходи и падения, но човек винаги трябва да намира сили в себе си да се издигне. Ще прекарам известно време в болницата в началото на следващата седмица. Знам, че ще бъда в сигурни ръце. Сега, за разлика от това, което беше преди 2,5 години, аз съм много по-спокоен", заяви легендарният защитник на Цървена звезда, Сампдория, Лацио и Интер.

"Знам какво да правя, ситуацията е съвсем различна и се надявам бързо да се справя. Ще направя всичко възможно да се върна възможно най-скоро, но ще трябва да пропусна няколко мача. Все пак вече съм уредил всичко, за да следя тренировките и мачовете. Сигурен съм, че играчите няма да ме разочароват. Винаги се боря с тях и те ще се борят за мен. Бих искал също да помоля феновете на Болоня да подкрепят момчетата и да им помогнат. Ще се върна скоро и отново ще бъда с отбора", заяви Михайлович пред "Football Italia".

През юли 2019 г. Михайлович обяви, че е диагностициран с левкемия. Сръбският специалист премина през няколко курса на химиотерапия и трансплантация на костен мозък. В началото на май 2020 г. той беше изписан от болницата.

53-годишният Михайлович е начело на Болоня от 2019 г. В момента тимът заема 12-о място в Серия "А", а в следващите си три срещи излиза срещу Милан, Сампдория и Ювентус.

По всяка вероятност в тези мачове отборът ще бъде воден от помощник-треньора Мирослав Танга.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕ ТО МНОГО ХОРА СЕ БОРЯТ С ЛЕВКЕМИЯТЯ ОТИВАТ СИ ТИХО И КРОТКО ОСОБЕНО В БЪЛГАРИЯ БИЛ СЪМ СВИДЕТЕЛ ЗАЩОТО ЖЕНА МИ ПОЧИНА ОТ РАК НЕ ОТ НЕКАДЪРНОСТ НО ЗАЩОТО НЯМАХ ПАРИ СИНИША СИ ИМА ПАРИ НИЩО ПРОТИВ НЕГО ДА ДАВА ПАРИ ДАНО ДА МУ ПОМОГНАТ НА КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ НО ЩЕ МУ ИЗМЪКНАТ ДОСТА ПАРИЧКИ
4
3
 
1
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Обзалагам се, че е,, набоден".... Горният човек!
3
0
 
5
 
! Отговори
43 преди 2 години
Успех Синиша. Победи отново и бъди здрав.
2
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 2 години
скорошно оздравяване на Синиша Михайлович. Един мой герой, от детските ми години.
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДе късмет, нашия не е добре с черния дроб само!