За саморазправа с учителка в Севлиево – условна присъда

Майка прекъснала учебния час, после я нападнала с юмруци
14
За саморазправа с учителка в Севлиево – условна присъда
Снимка: архив, БулФото

28-годишна жена, нанесла побой на учителка в Севлиево, е осъдена на десет месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години. Съдът е уважил и предявеният граждански иск в размер на 2000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

На 6 януари миналата година Румена М. е причинила лека телесна повреда на Емилия К. – старши учител в СОУ "Васил Левски", като я удряла и драскала с ръце по главата и лицето.

Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и английски език. Същия ден преди началото на третия учебен час учителката влязла във 2а клас, където се срещнала с класния ръководител на този клас.

В този момент една от ученичките - дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

По време на учебния час ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и взела телефона, но той продължил да звъни.

Учителката отговорила на едно от позвъняванията и уведомила майката Румена М., че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. Няколко минути по-късно майката отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън.

Учителката помолила жената да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъска в гърдите с ръце, да скубе косата й и да я удря с юмрук в лицето.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Севлиевобита учителка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 10: Оправдавай ги, оправдавай ги. Родителите от етноса точно от такива като теб имат нужда за да продължат да нападат учители. А децата им с години "учат" и накрая дори не знаят да четат и пишат български.
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко по - просто би било, ако учителката просто беше пуснала ученичката да се преоблече!! Културно и по човешки. Учителката се е държала вироглаво по комунистически. Дълбоко се съмнявам, че фактите са точно такива каквито ги представяте, т. е че учителката не се е държала грубо. Едно разстроено дете нито е способно да възприема знания, нито да стои в час. Опитите на учителката да го задържи в час са били POINTLESS! - ако някой не разбира англ.- БЕЗСМИСЛЕНИ И ЛИШЕНИ ОТ ОСНОВАНИЕ. Чист инат, по - просто казано.Взела е и телефона... Авторитет по този начин не се налага, като си учител, не знач
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам !!!Тези хора си дават нервите ,за да възпитат и създадат едно грамотно общество,а получават ето това !!Ефективни присъди за това цинично и дръзко поведение на майката ( въпреки че заслужава удар с лопата зад тила, да прихълца веднъж и да си прибира селския г,ъз ***.н )
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ДРЕСЬОРИ, КОИТО СЕ СПРАВЯХА МНОГО ДОБРЕ.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен въпросния етнос трябва да почне да живее от труда си, съобразен с квалификацията им. Тогава който може - ще се интегрира, каквото и да значи това.Но аз не искам повече да отглеждам бивши, настоящи и будещи престъпници против волята ми! Меркел и мераците й са ми през оная ми работа.
6
9
 
5
 
! Отговори
дърт преди 6 години
А защо не са осъдили учителката, че е нарушила "правата" на детето?
5
0
 
29
 
! Отговори
Апартейд (отделени) преди 6 години
Скоро на всички ще стане ясно, че сегрегацията не е толкова лошо нещо. Трябва да си има отделни училища за етноса. Даскалите в тях трябва задължително да владеят поне едно бойно изкуство и да са завършили ветеринарна медицина :)))
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Етноса е ясен - сигароми. Бият даскала, защото не им стига веществото под шапките да научат азбуката.То затова някои от етноса им гледат някое от децата им да е направено от БГ-специалист - да има кой да смята после в катуна.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете етноса, не бъдете толкова свенливи!
2
2
 
24
 
! Отговори
Дедо Ви-Даскала преди 6 години
Някакви бавноразвиващи се щураци (гледам ги по ТВ-нерпълнолетни сигароми, единия с БГ име Атанас) бият хората, които се опитват да им вкарат някоя буква в *** глави. Мисля, че родителите на маймуноподобните гейчета трябва да полежат в затвора. Или кухарите да си лежат присъдата след като станат пълнолетни....*** прости... хомосексуалисти...Да ги *** у простаците генетично увредени!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг драмите продължават!