Балкон над тротоар чупи глави на случайни минувачи

Инцидентите са всекидневие, жалват се пловдивчани
9 сеп 2019 15:23, Петя Славова
17
Балкон над тротоар чупи глави на случайни минувачи
Снимка: Кадър, Нова тв

Заради балкон, надвиснал над тротоар на красивата пловдивска улица "Охрид" 4, доста хора се оказват с разбити глави.

За близо половин век жертвите са стотици, но няма сила, която да поправи нелепата проектантска грешка. От близка болница обмислят предложение за нова клинична пътека, шегуват се медици.

Георги Симидов се връщал от гости, когато внезапно чул удар от главата на една жена.

"Челото ѝ беше хлътнало и потече много кръв. Притискайки тампон към раната, тя стигна до поликлиниката. Много хора казаха, че такъв инцидент е ежедневие", разказва свидетелят пред Нова тв. И допълва, че човек може да премине коварната тераса, само ако се наведе навреме.

Ако човек се движи с по-голяма скорост в тъмно, не би забелязал изобщо. Блокът е в квартала от 70-те години. Човек не може да мине от това място без да се наведе. "Един миг не внимание, цял живот - страдание", обяснява още Симидов.

След инцидента мъжът подава жалба. Редовно преминаващите покрай опасното място пък настояват терасата да бъде премахната.

Ражда се и нова идея за по-безопасен контакт с балкона - да се изгради пункт за раздаване на сигнално жълти каски и светлоотразителен триъгълник за през нощта.

"Има три варианта за решаване на този проблем - единият е боядисване на терасата в ярък цвят, поставяне на указателна табела за внимание и насочване на пешеходците, за да не се блъснат в терасата", коментира кметът на район "Южен" в Пловдив Борислав Инчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: пловдивбалконминувачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
А може да се иззида до долу, да се боядиса светло и тротоара да се промени, така че да не насочва директно към зида...От блока ще се сдобият с някаква ниша (може децата да си паркират там тротинетките) и готово!
16
0
 
7
 
! Отговори
за зазидана тераса преди 4 години
Те са хиляди такива тераси, ама тука проблема е с тротоара и дървото с/у тераската. В блока при дъщеря ни имаше подобна, даже по-ниска и се удряха само по-малките деца и решихме проблема със зазиждане. Обаче собственика се съгласи, прави се събрание, по-някой лев се събра и труд от нас като доброволци. Като пари е нищо работа, сега от входа имат и гараж за 3-4 колелета. Имаше спор дали е законно, но младите майки надделяха с викове и казаха, че не ги интересува изобщо!
15
1
 
4
 
! Отговори
РМ преди 4 години
Потърпевшите да не се чудят, ами да вземат по една кирка и да свършат работата на общината, като съборят това недоразумение!
14
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До СеленаПочти 15 години живях в квартала - още от времето преди да се забиват носовете в телефоните. Мога да те уверя, че точно на този тротоар винаги си гледах в краката, защото има счупени и надигнати плочки. Тъй че дилемата си беше - краката или главата да се пази. Но това беше само в първите години - после се минава на автопилот.
13
0
 
10
 
! Отговори
Pipi преди 4 години
Израснала съм в квартала и хиляди пъти съм се чудила как е възможно толкова глупаво да е проектиран този блок. Видях заглавието и бях сигурна, че става дума за същата тераса. Тя е просто уникална и единствена по рода си. За жалост!!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметът да раздаде безплатни каски на всички от района.
11
3
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До АнонименНаучи българския.Каква е тази шлъокавица.И става въпрос за Пловдив.Объркал си се.
10
0
 
12
 
! Отговори
.. преди 4 години
"чул удар от главата на една жена"!Писачката на статията май доста си е удряла главата...
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
manolova zastrelia fandakova...nova porcia partizanski komunisticheski korupcionen teror na maya manolova v rbg. maya manolova da si pokaje diplomite za zavarsheno obrazovanie i cv pred bg mediite, kakto i vsichki drugi kandidati za kmet na sofia. grajdanite e nujno da vidiat kakvi experti kandidatstvat, kakvo sa rabotili, koga, kakvi referencii imat ot predishni rabotodateli i za kakvi rezultati. i kakav proekt za razvitie predlaga, s kakav budjet?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Като гледам балкона е на 150 сантима максимум от пода.Хора като мене - 186 сантима,биха го заобиколили
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едното око трябва да гледа надолу за отворени шахти, другото да гледа нагоре за балкони.
6
0
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
Намерих терасата на Street View и установих че проектантите доста са се изгаврили... Освен всичко има и улична лампа, която свети директно в стаята зад терасата...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнах мястото в гугълмапс, като че ли най-доброто решение е балконът да се доиззида до нивото на тротоара и хората да нямат пряк контакт с острите ребра. Така щат не щат, ще го заобикалят. Тъй като мястото за преминаване ще се стесни много, може да се сложи знак от двете страни кой да мине с предимство :)
4
1
 
3
 
! Отговори
Не е смарт, за това преди 4 години
Друго си е да чупи глави на избрани минувачи.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пловдивчани са със счупени глави?
2
8
 
17
 
! Отговори
Селена преди 4 години
Има и още един вариант,хората да гледат къде ходят!С поглед заврян в телефона ни боя ще видят ни табела.Последните две-три години хората са спрели да виждат по далеч от телефона си!
1
0
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Ясно, че няма да го съборят, ама поне една ограда няма ли кой да сложи?