Огнище на COVID в Дома за стари хора в Добрич

39 души са с положителни проби
23 дек 2020 20:21, Анисия Иванова
9
Огнище на COVID в Дома за стари хора в Добрич
Снимка: БГНЕС

Взрив от заболели от COVID-19 е регистриран в Дома за стари хора в Добрич, съобщават от Областния координационен щаб.

Положителни тестове за инфекцията са дали 29 от общо 96 настанени възрастни хора в дома, както и десет души от персонала, посочва директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова, която е и секретар на щаба.

Епидемиологичното проучване в дома е започнало на 19 декември, когато двама души от персонала на социалната услуга дават положителни резултати за инфекцията.

Веднага са разпоредени противоепидемични мерки и на следващия ден екип на РЗИ на място е изследвал с бързи антигенни тестове всички потребители и хората от персонала. От далите положителни резултати са взети проби за провеждане на RT-PCR тестове.

Специалистите от социалната услуга са изолирани в домовете им, а заразените възрастни хора по преценка на личните им лекари са отделени на самостоятелен етаж в дома с осигурен обслужващ персонал, допълват от щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ne преди 3 години
До Малкият Рукно ковид идиотчета като тебе са им ходили на гости след като са се моласквали и баросвалиили направо са работили там после
8
1
 
3
 
! Отговори
Малкият Рук преди 3 години
И тези са ходили по купони и молове и са се заразили нехранимайковците. Нали така, ковидиomu?
7
2
 
6
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Във всички домове е едно и също - някоя мед.сестра или санитарка работи в инфекциозно отделение, вътрешно отделение, летище и т.н. и после при старците. Как могат да допуснат това? Колкото народ умря от медицинската им помощ!!! Да заработват на сто места. Както и някои доктори, които след болницата отиват да заразяват в частните си кабинети. Лошото е, че на съответните бели ко.кош.ки и на съвестта им не тежи, разтоварват бюджета, НОИ и т.н.
6
4
 
2
 
! Отговори
МАНГЪРЯН преди 3 години
Няма такова нещо! Такъв вирус няма!Аз Мангъра! ви го казвам! ВЕРВАЙТЕ МИ!Ще ви чипират!Чипа се казва (секретно) EL39! Има и резервен - GU81!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са открили огнището? От публикацията не става напълно ясно дали е имало някой с оплаквания или да правени просто профилактични тестове. Изглежда и възрастните хора го карат вече без симптоми. Още един пропаганден балон за уязвимостта на възрастните хора е на път да се спука.
4
1
 
3
 
! Отговори
Ау преди 3 години
Тая голяма специалистка,разбира само на джоб ,сметка и торби,уж беше голяма специалистка.гнида.
3
0
 
2
 
! Отговори
аде де преди 3 години
Ами гасете бе, к'во се чудите?
2
1
 
2
 
! Отговори
Ред преди 3 години
Ангелова,в дома за стари хора в село полковник Савово също има заразени,ех друго е да вземеш мънииии от общината и да мълчиш,но скоро ще получиш своето.
1
1
 
3
 
! Отговори
ковид измамник преди 3 години
Каквото и да ви говорят, става дума за пари - ами те и без това си умряха, ами не ги потърсиха в срок, аме те техните имоти станаха наши имоти, ами ние отде да знаем...