Жестокост: Кучета живеят вързани без храна и вода

Те се намират в изоставена постройка
24 авг 2021 14:22, Ния Христова
32
Жестокост: Кучета живеят вързани без храна и вода
Снимка: Pixabay
Сигнал за жестокост към кучета е подаден в Ямболско. Животните са открити в изоставени постройки. 
 
"Това, което заварихме, е потресаващо. Вътре има пет живи кучета, като три от тях са затворени и вързани, а други две живеят навън. Имат краста, дерматит, алергии", каза пред bTV председателят на зоозащитната организация "Добрите феи" Миглена Дерменджиева.
 
"Вътре има и скелети на кучета, които са били вързани на верига. Те са умрели там преди повече от месец", допълни доброволецът Радостин Даскалов.
 
Вчера е извършена проверка от полицията и Областната дирекция по безопасност на храните.
 
ОТ ОДБХ обясниха, че единственото нещо, което могат да направят, е да съставят акт на собственика. От общината също нямат правомощия да изземат животните, макар и да има достатъчно причини за това.
 
За момента петте кучета остават в изоставените постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Валя преди 2 години
Снощи гледах клиповете и повярвайте ми гледката беше потресаваща..Кости ,черепи ,опашки ,уши ..разчленени ..Ужас ..! Кучетата са умирали месец може би бавно на синджири..Нещо ужасно ,а кмета бил отказал сьдействие по случая .. За кой пьт подобно зверство жестокост ..?? Това не са хора ,а мьрши заслужаващ сьд и затвор за сьдизьм на живо сьщество
22
0
 
8
 
! Отговори
от село преди 2 години
При мен на село, комшията който е на 67 г., ерген много често взема животинки и нищо не им дава, било храна, било и вода; обаждах се на тел. 112, но след като ме свързаха с РПУ-то и от там ме попитаха дали нямам друга работа, че се занимавам с подобни неща. Тази зима осинових поредно куче, а на пчелина отглеждам и над 28 котки; имам язовци, таралежи, изобилие от птици които са се настанили в моят имот от 19.4 дка. Храна има в изобилие, но една от селските бари минава покрай мен, а водата е чист
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жестокостта към животните е присъща на българина от стари времена. Четете Любен Каравелов.
20
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Жестоко наказание за мъчителите на животните, и тях да вържат без хляб и вода така, да видят хубаво ли е, и...ди долни
19
4
 
4
 
! Отговори
Еъъъ преди 2 години
Кучкари! Спрете да ядете месо! Прасето не е по глупаво от кучето!
18
2
 
4
 
! Отговори
до анонимен 20 преди 2 години
Ако не си Веган, значи си лицемер.Човекът е хищник по природа.Убийството е част от натюрела му.Интересно какво е отношението ви към хуманното евтаназиране на цяло стадо под благовидния предлог, че някое от животните в него е болно
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаш право да убиваш и отнемаш живот ако не е крайна самозащита и належаща нужда за да изхраниш себе си и семейството си и дори в такъв случай има специално хора наречени касапи които го правят възможно най бързо и безболезнено за животното Тук става дума за гавра с живи същества изтезания и убийства. Извършителят трябва да бъде запален и изгорен жив,защото не уважава творенията на Бог.Ти също подкрепяш такива уродливи нехора и рано или късно ще си получиш възмоездието.
16
8
 
11
 
! Отговори
до Българин преди 2 години
Значи според дълбокохуманната ти логика, ако убиеш, плъх, заколиш кокошка или прасе, трябва да бъдеш наказан със същата строгост на закона, която се прилага и за убийството на човек.Законът от своя страна също е безумен.Магарето може да го налагаме с тоягата, ама кучето не.Прасето може да го заколим, особено, ако е по хуманен начин, ама кучето не.Откъде ви копат, само се чудя.
15
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да дохвърчи до там и да ги спаси. Сега е момента да си направи малко пр предизборно. Ще спечели кучкарите, пък те не са малко.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие знаете ли как озверяват тези кучета като са вързани там гладни? А знаете ли какво се случва като ги отвържат и пуснат вътре човек? Сигурно можете сами да сметнете 2 и 2 колко е. Щото никой не завързва кучета ей така, за нищо, в някакви изоставени постройки.
13
6
 
22
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Дайте името адреса и снимки на семейството на изверга. Все ще се намерят добри хора с фирми за винкели.Едно е да си скрит друго е да те знае цяла България.Дайте му адреса и снимки на цялото семейство на това оскотяло псеееее.
12
13
 
14
 
! Отговори
До уби е ц преди 2 години
Когато пращаш агънца на заколение в Бл.Изток е търговия.а ако не се грижиш за кучища е престъпление!Това ако не е двоен аршин здраве му кажи!Да не говорим за прасенцата с лимонче,зайче с бяло вино и др!Стига популизъм!
11
0
 
17
 
! Отговори
само казвам факти преди 2 години
Първите закони въведени от държава в защита на животните са... от Третия Райх на Адолф Хитлер! Най-запален привърженик и защитник на животните е бил Херман Гьоринг!За подобно отношение към кучета може много лесно да се озовеш в концлагер.
10
8
 
5
 
! Отговори
Boko преди 2 години
Kakvo drugo da se ochakva ot suzdanie chovek
9
24
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
прав е Анонимен 1...живеем във времето на радеФ който вдигна юмрук с/у българските институции, за да докара сегашното безхаберие когато те изпаднаха в пълна несъстоятелност с новите си управници...Преди се намираха решения на такива проблеми ако не в цялост то поне в конкретните случаи дори и с джипката на ББ, но сега Върховният главнокомандващ на нацията, който разтури парламента за да увеличи правомощията си, е отдаден изцяло на парадните си функции и организацията на преЦедентските си избори
8
3
 
32
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Законът трябва да е еднакво строг както за убийците на хора, така и за убийците на животни. Защото убиеца си е убиец. Щом няма съзнанието за това, че да убиеш животно в мъки е нещо лошо, такива хора посягат и на други хора.
7
1
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Проявената жестокост и към хора и към животни следва да се спира незабавно, а извършителят да се накзава така, че никой да не повтаря !!! ....Ама едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш !!! ...
6
2
 
43
 
! Отговори
АБЕ И*ИОТИИИИИИ преди 2 години
За момента петте кучета остават в изоставените постройкиИЗВЕДЕТИ ГИ ОТТАМ БЕ ИЗРО*ИИИИИИИИИИИИИИ
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Из Юндола има купища такива. Само до гробището при едни съборетини има 6-7 навързани през пет метра. Не знам защо.
4
3
 
27
 
! Отговори
ф преди 2 години
Прости хора. До нас един вързал едно псе, около два килограма със синджир за бизони. Синджирът е дълъг около метър. Цял ден на пек, само с гранули и вода. Дайте съвет как да го спася.