"Марс Експрес" успешно се приближи до Фобос

Орбиталната сонда засне марсианския спътник от 70 км
4 мар 2010 12:49,
26
"Марс Експрес" успешно се приближи до Фобос
Фобос, заснет от "Марс Експрес". Снимка: ESA

Приближаването на европейската сонда „Марс Експрес“ до Фобос на разстояние по-малко от 70 километра е било успешно: данните от телеметрията свидетелстват, че апаратът е в пълна изправност. Анализът на получените данни ще започне в петък, се казва в съобщение на Европейската космическа агенция (ESA).

„Щастлив съм, че всичко мина толкова добре. Приближаването на „Марс Експрес“ ще даде отлична възможност да се разбере повече за вътрешната структура на Фобос“, казва Герхард Швем, ръководител на отдела за изследвания на Слънчевата система в ESA.

По последни данни „Марс Експрес“ се е приближил до Фобос в сряда, в 20,55 ч. централно европейско време (21,55 българско). Очаква се апаратът да направи още седем приближавания до спътника на Марс, като при всяко ще бъдат използвани нови прибори и методи за изследване.

Европейската орбитална сонда „Марс Експрес“ беше изстреляна от космодрума Байконур на 2 юни 203 г. и достигна Марс на 3 декември 2003 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Европейската орбитална сонда Марс Експрес беше изстреляна от космодрума Байконур на 2 юни 203 г. бреййййй бравооооо 203 г.
23
1
 
4
 
! Отговори
boza преди 14 години
eee chak puk da e izstreljana prez 203 godina ?!?!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е как ще ти се вижда съмнително пътуването до Марс.. Не е ли очевидно.. на марс има идеален извънземен социализъм и сега американците искат да видят дали могат и него да осерат.Апък "X"-а да спира лечението.. каквото и да са му предписали - не му действа.
21
0
 
6
 
! Отговори
Bai Pero преди 14 години
Краднете новини от друг сайт ми се струва , маймуни мръснииии!
20
1
 
2
 
! Отговори
Ahm преди 14 години
Абе 19 не му пали фитила пък ти бе, него толкова му трябва =) и пак ще почне да върти X-files сценария както винаги (=
19
1
 
3
 
! Отговори
до X преди 14 години
Не разбрах каква е целта на колонизирането и защо аджеба ще оставят 100 души, след като могат да го направят и без да ни питат?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се карайте, учете!
17
3
 
2
 
! Отговори
CIA преди 14 години
X, prestani da pishesh po forumite !!
16
1
 
3
 
! Отговори
KOBAKA преди 14 години
203 Година !? има нема 1800 години е пътувал *** и спътника... аз пеша да бех стигнал :D Нищо де всеки греши ама е смешно :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вропейската орбитална сонда Марс Експрес беше изстреляна от космодрума Байконур на 2 юни 203 г. ......НЕГРАМОТЕН СЕДНАЛ ДА МИ ПИШЕ НОВИНИ хахахахахаха 203 година... тогава гаранция е имало всякакаъв вид апарати :)
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е албански апарат и сигурно е на гребла,това ще да е обяснението.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Значи е пътувал точно 1800 години, 6 месеца и 1 ден...Хахаха...
12
3
 
7
 
! Отговори
Х преди 14 години
и така хората в сянка ще бъдат отново заедно със своите любими хора. а колкото до простолюдието. то ще бъде колонизирано. целия свят ще бъде жертван заради сигурността на стотина души.целта е населението да бъде заразено с извънземен вирус и да се превърнем в човеко-извънземни хибриди. така колонизацията ще бъде безпрепятствена и лесна, без никаква съпротива. това е което те пазят в дълбока тайна, това е което те не искат да знаем. тъмни времена очакват човечеството. колонизацията започва...
11
3
 
6
 
! Отговори
Х преди 14 години
това което правителствата крият, е че явно настъпва времето на колонизация на Земята. опитват се да ни залъгват, че Марс може да бъде колонизиран от нас, но исътината е друга. истината е, че ние ще бъдем колонизирани, Земята ще бъде колонизирана. и ето че явно остава малко това да стане факт. през последните 50-60г. правителствата на водещите държави в света крият това (или поне се опитват много старателно да го скрият) от нас.
10
3
 
6
 
! Отговори
Х преди 14 години
да ти кажа ли защо? да ти кажа ли истината която те крият? те крият, че САЩ са влезли в контакт с извънземна раса в началото на 50-те. извънземните са заявили, че ще колонизират Земята. но ще дадат шанс на някои да се спасят. при условие да им сътрудничат. и така се оформя ядро от висшепоставени хора от водещите държави в света, от хора в сянка, които да сътрудничат на колонизаторите. те са предоставили своите най-близки хора на извънземните да бъдат отвлечени, само защото така ще бъдат спасени при бъдещата колонизация.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалко, че древноримските учени от 203г.не са доживяли този грандиозен успех на изстреляната от тях сонда.
8
0
 
4
 
! Отговори
на преди 14 години
Не знам що толкова американците се интересуват от Марс. Има нещо гнило. Много по-резонно е да си насочат вниманието примерно към Европа (спътник на Юпитер). Нещо в тоя драйв за човешко кацане на Марс е крайно съмнително.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми то нема редакция, ако имаше редакция нямаше да има грешки
6
0
 
3
 
! Отговори
Иво преди 14 години
И какво правя според теб?
5
0
 
3
 
! Отговори
freak преди 14 години
mnogo ste zle samo pi6ete nekvi gluposti

Спонсорирани публикации