Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента

И в моето стадо има мърша, призна главният прокурор
Обновена: 26 юни 2020 21:54 | 26 юни 2020 21:49, Анисия Иванова
104
Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента
Снимка: БГНЕС

Разпитани са още двама съветници на президента, иззети са телефони, проверяват се имейли. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред "Панорама" по повод разследването около секретаря на президента Румен Радев.

"Във вторник бяха извършвани действия по отношение на друг съветник за президента, беше му взет мобилния телефон. Той обаче не си викна медии. Вчера беше разпитван трети съветник", посочи още той, като не пожела да разкрие имена.

По отношение на критиките от страна на президента Гешев заяви, че целта и задачите на прокуратурата е да няма недосегаеми лица,

Гешев коментира и днешната акция. По думите му най-висшите служители в МВР, които трябва да противодействат срещу наркоразпространението, са били на хранилка в престъпния свят.

Едва ли някой може да каже колко време са били от другата страна. Участват и лица, които не са били служители в МВР. Правили са логистика на различни престъпни групи, удряне на техни конкуренти. Помагали са на всички, които си плащат. Имало е моменти, в които са могли да ни компрометират пред чуждестранни наши партньори, обясни той.

Гешев каза още, че главният прокурор не може да разследва записа с премиера Борисов, това се прави от назначени прокурори. Българската прокуратура не се притеснява да разследва и проверява. В момента сме максимално открити към българското общество. В България има над 95% осъдителни присъди по всички случаи - това е огромен процент в сравнение с други държави, посочи главният прокурор.

Причините за провала на едно досъдебно производство може да са различни. Нашите законодателство е най-остарялото в ЕС и това се знае и в Европа, каза още главният прокурор.

Той още един път подчерта, че знае срещу какво се изправят. "Знаем кой плаща, знаем за стреса, на който ще сме изложени, но знаем и какво заслужават българските граждани. Знам, че и в моето стадо има мърша", призна той.

Ясно е, че за русенския прокурор е лобирано, че това е скандал сравним с Красьо Черния, но в този човек има капчица морал - той си подаде оставката, заяви Гешев.

Това, че определен политик иска негови политически противници да бъдат разследвани, това нас не ни интересува. Дори да е президент. Конкретен прокурор следи конкретното досъдебно производство, коментира главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къщата в Барселона?
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев кога Борисов ще бъде разследван или там заобикаляме пистолета и парите КЕШ.
84
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До жал: Голяма радост, дума няма. Трябва да почерпиш махалата.Те това е гербаджийството - на нас да е добре, а на другите - зле. А като се сменят управляващите - тогава новите започват да си разчистват сметките с предишните. Бай Гановщина съвсем като по времето на Алеко Константинов. А каскета си е каскет - това може.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анчев преди 3 години
Г-н Гешев,българите ще повярват,че сте истинския стожер на реда и законността в държавата,когато видят белезниците щракнати на един от най близко стоящите до премиера.От ремонта на НДК във връзка с председателството ни на ЕС,много движение имаше в забраненото."Удряте"съветници на президента Радев с цел дискредитирането му,но 55%от българите го предпочитат пред Борисов,който едва събира 25-30%.Тенденция която "говори",че на 28-март 2021 след изборите,ще има смяна на караула!
82
5
 
2
 
! Отговори
жал преди 3 години
Направо ми стана жално за комунистите. Като гледам сега как бършат сълзи с хавлиите . . .А президента си е тяхна грешка, защото го звади голям, пък той излезе мек.
81
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А КОГА ЩЕ РАЗНИЩИ СЛУЧАЯ С КЮЛЧЕТАТА И ЕВРАТА???? МНОГО СЕ АКТИВИРАХА ЗА ДА ПРИКРИЯТ ПРЕМИЕРА. ЦЯЛ СВЯТ ПИШЕ И КОМЕНТИРА САМО ТУК ГЛАС В ПУСТИНЯ. ПРОКУРАТУРАТА ОБСЛУЖВА САМО ЕДВА ОПРЕДЕЛЕНА ЛИЧНОСТ. КОЯ Е ТЯ ПОЗНАЙТЕ.
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той си спинка сладко,а парите просто му ги носят.Той не знае нито кой го снима,нито кой му слага парите в шкафчетоЗа смях станахме по целия свят.Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме-ДУМИ НА БОЙКОДа де,ама на Бойко джобните му пари са милиони евро, а на майка ми пенсията ме е срам да кажа колко е
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефтарски що не пита Бойко Борисовоткъде има милиони евро в шкафчето си?
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко му е заплатата на Бойко Борисов?Защо има милиони в шкафчето си?Понякога му се чудя що е толкова нагъл...По цял свят ни с ПОДИГРАВАТ заради него...В Турция са най точни-чекмеже парасъ
77
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бухалката на Бойко се е развъртял,ама не там,където трябва.Важното е да забравим за резила на вожда.А откъде има толкова пари и кюлчета,никой не го пита.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскета пунтира Вишински, *** много прилича на армвоенюрист Василий Улрих, действа по неговия тертип.
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще разпиташ Боко за пачките и записите?Какво ни заглавичкваш със секретари и съветници на президента?
74
15
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Квиченето по форумите показва само едно - Гешев е стъпил на врата и на прецедента , и на БСП , и на престъпниците ! Навсякъде "кипи" усилна прокурорска работа ! Най-силно *** Радеффф - явно има доста л.а.й.н.а около него ..и в него ! Гешев плавно затяга примката около него ! Или ,като американския полицай, вече е с коляно на шията му.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тая жалка престъпна държава, не можете да гарантирате неприкосновенността на часната собственност, за каква законност, за какви външни инвестиции и за какъв европейски съюз говориме. 30 години грабене, но прокуратурата работи. Само ви плащаме заплатите, за нищо не ставате.
72
3
 
13
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Идеята е, чрез каскета да се удари единствена опозиция на вождето, президента Радев. Всичко се прави с тая единствена цел,
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като помисля , какви качества има.....Гешев ,невиждам нито едно ! Освен ,че е плешив , като Бойко и носи каскет
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова послушен прокурор си назначи Бойко ,че вече може да си прави каквото иска ! Срам.....
69
3
 
20
 
! Отговори
Опс. преди 3 години
Къде видя комунисти бе ? Това са нагаждачи. ГЕРБ са 90% с червени книжки барабар с премиера. Сега са наркомани , безсемейни ,бандити ,гета ,и всякаква друга пасмина. Да ви е честито . Е Гешев как ще промениш това ????
68
1
 
14
 
! Отговори
Крали Марко преди 3 години
Искам да зная пияницата от записа *** ли е . Защото съм убеден че е той с неговият непристоен ***.ски изказ. Пристанът си е *** . Такъв си остава. Ако е той незабавно да освободи власта без право да участва за напред у нея.
67
12
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Комунистите пак не могат да разделят кокала...