Лавров пред Чавушоглу: По-добре студен мир вместо студена война

Турският външен министър проведе двустранни срещи в Лавров и Кулеба
Обновена: 10 мар 2022 14:35 | 10 мар 2022 12:35, Елка Василева
43
Лавров пред Чавушоглу: По-добре студен мир вместо студена война
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров е заявил днес на срещата с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, че е по-добре да има "студен мир" вместо "студена война", предаде ТАСС, като цитира телевизия Россия 1.

Чавушоглу проведе двустранни разговори с външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба преди началото на тристранната среща на върха в Анталия.

Още по темата
В началото на срещата на Лавров с Чавушоглу руският дипломат номер едно е отбелязал, че в Турция "в момента не е много топло". Турският външен министър е потвърдил, че времето наистина за учудване не е особено топло и е добавил, че миналата седмица температурата в Анталия е била до 18-19 градуса по Целзий.

"Студеният мир" е по-добър вариант от "студената война", казал на свой ред Лавров с усмивка.

Двустранната среща между Чавушоглу и Лавров се състоя във формат "без вратовръзки" преди тристранна среща на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия. Разговорите се провеждат в рамките на международния форум на дипломацията в Анталия.

Това е първата среща между Кулеба и Лавров от много време.

Турция се опитва да посредничи за разрешаване на кризата между Москва и Киев, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
11
 
! Отговори
ДОСТ преди 2 години
МНОГО ПРАВИЛНО ГО КАЗА ЛАВРОВ.
36
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров е изял 5 хамбургера Макдоналдс в Турция и е изпил 2 литра кола, взел и на децата да опитат. И кило банани за внуците.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внос на мерцедес за партийния елит ще реши кризата в Украйна. И внос на кубинки "Прада" за 13 хиляди долара за чеченският герой Каддировв. Старите му кубинки "Прада" вече не са така нови.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една каса черно Джони за Лавров ще реши въпроса. Студено уиски с лед.
33
6
 
6
 
! Отговори
Искаш ли мир... преди 2 години
Когато Русия заговори за мир, моментално купувайте Ф-35 и Жавелин.
32
18
 
14
 
! Отговори
само бой за рашка преди 2 години
От как турците свалиха руски самолет и убиха публично руския посланик Путин като руска мечка лиже обувките на Ердоган и мед му носи..ха.ха .... ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С РУСНАКА.. БОЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВА
31
17
 
13
 
! Отговори
Овцъ та преди 2 години
До Ламята. Ми като те кефят толкоз много руснаците ходи да живееш в Москва. Те имотите там поевтиняха, водката също-бе рай на земята.търсели дори доброволци да се сражават на тяхна страна, че нещо почнали да намаляват лека полека. И много интересно как ще я удържат Украйна за напред и с цената на какво ако въобще успеят да я превземат в което се съмнявам.
30
3
 
3
 
! Отговори
Серйожъ преди 2 години
Американски филм с руски режисьор и артисти от балшой театър.Едно си баба знай едно си баба бай. А всеки рай си има край.както и всяко представление.
29
13
 
5
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Конят(имитация на "руснак") : дрън - дрън! Мъпетът(имитация на "турчин") : мрън - мрън! Двамата (имитации на човеци) в хор : ееех, много работа свършихме!!! Гаврата с хомосапиенс е пълна, олицетворен от питекантропи и дори турци!
28
8
 
10
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Кефят ме ,евроатлантическите сламени човеци.С интелектуален капацитет,колкото да си уцели хранителният отвор и да си забърше изпускателният такъв(не винаги) налитат да правят геополотически анализи.Айде марш по хралупите ту.земци
27
17
 
9
 
! Отговори
БЛЯ.Т преди 2 години
Тя Русия с украинците не може да се оправи... докарала я до ядрена война. По лошото е че американците казаха днес че Русия ще се опита да използва химическо оръжие пък те последно май познават тотото. Ако това стене пак ще е равно на 3та световна.
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров говори нелепости.Студена война има,защото е война без да гърмят пушките.Но какво е студен мир?Няма смисъл това изказване.
25
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 ха ха .В Турция па кой ходи бе ?Абе мушмуло 25г тея се молят на европейски градове по футбол по баскетбол да идат и нито един не е отишъл.За европейците тея азиятци са най висшо качество приматииии.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупреждение към азиатците .Руснако не е *** и предупреждава байрактари не хубаво да се месят в Украйна Махнаха всички турски реклами от ефира си и това е показно
23
19
 
13
 
! Отговори
Поглед преди 2 години
Едно пощръкляло кремълско джудже се подиграва с цял свят , а всички се ослушват как нямало да имат газ или бензина им поскъпнал !!! Не си дават сметка , че следващите с война са те !
22
13
 
9
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Ердоган попитал кога ще са фойерверките над Москва , че да им се порадва от прозореца си.
21
15
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Жалко, че международния трибунал в Хага не може да налага смъртни наказания, защото руският Рибентроп заслужава точно такова!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Студеният мир" е по-добър вариант от "студената война", казал на свой ред Лавров с усмивка и попитал защо няма лед за водката му.
19
3
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
И САЩ няма да оцелее. Има подводници, балистични ракети с голям обсег, носещи десетки заряди. Пуснат ли 500-1000 броя наведнъж, няма защита. Единственото което може да стори коя да е от страните е ответен удар, който гарантира, че Земята ще бъде заличена.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 Си само поредния *** дето си мисли че играе електронна игра. Изглежда само ти не си чувал за Йелоустоун. Хубавото е че преди това България отдавна ще е остъклена и няма да се насладим на измирането на динозаврите.