Пекин призова за диалог между Русия и НАТО

Имало нужда от рационалност и спокойно отношение
24 мар 2022 19:52, Йоана Цонева
27
Пекин призова за диалог между Русия и НАТО
Снимка: БГНЕС

 Днес Пекин призова САЩ и НАТО да проведат диалог с Русия, за да "разрешат основната причина за кризата в Украйна".

Говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин е заявил на пресконференция, че "САЩ и НАТО трябва да започнат диалог с Русия, за да решат първопричината за украинската криза", предаде китайската обществена телевизия CGTN.
 
В Брюксел днес се проведе среща на лидерите на НАТО, за да обсъдят войната на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари.
Още по темата
 
"За да разрешим кризата, се нуждаем от рационалност и спокойно отношение, а не от подклаждане на огъня. Възобновяването на мира се нуждае от диалог, а не от принуда, а за дългосрочната стабилност конфронтацията, водена от отделни групи, няма да проработи", заяви Уанг, цитиран от ежедневника Global Times.
 
Той заяви, че твърденията, че Китай разпространява дезинформация относно ситуацията в Украйна, "сами по себе си са дезинформация".
 
Говорителят добави също, че "Китай се придържа към обективна и обоснована позиция, призовавайки за прекратяване на огъня възможно най-скоро и за избягване на хуманитарна криза".
 
Според изказването в сряда на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съюзниците от НАТО се опасяват, че Китай ще окаже материална подкрепа на руската война.
 
Очаква се лидерите на НАТО да призоват Беларус да прекрати съучастието си във войната, а Китай - "да изпълни задълженията си като член на Съвета за сигурност на ООН, да се въздържа от подкрепа на военните усилия на Русия и да се присъедини към останалата част от света, призоваваща за незабавен, мирен край на тази война", заяви Столтенберг.
 
Руско-украинската война, която започна на 24 февруари, се сблъска с международно възмущение, като ЕС, САЩ и Обединеното кралство, наред с други страни, въведоха строги финансови санкции срещу Москва.
 
Според оценка на ООН досега в Украйна са загинали най-малко 977 цивилни граждани, а 1594 са ранени. Тя обаче предупреди, че точният брой на жертвите вероятно е много по-висок, тъй като не е успяла да получи достъп до районите на засилени военни действия.
 
По данни на ООН над 3,6 млн. украинци са потърсили убежище в съседни страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента Китай да покаже че е велика страна и да наложи санкции на Запада за дето предоставя оръжия и така подкрепя войната.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада се опитва да наставлява най древната цивилизация. Нелепо е.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББ .Престъпленията на Хитлер днес са забравени и Федералната република е уважавана и предпочитана дестинация.
18
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Спиране на бизнесати си размърдай лоясалият мозък...имаш стоки ама ако куповачите ти наложат санкции,изтегли пройзводствата си,спрат ти достъпа до технологии...като путин...ще убиеш някое и друго дете,това е нелепо,това е глупаво,живеем в общ дом...днес едно украйнско дете сподели как руските окупатори го обстрелвали...кога ще им прости,кога ще забрави?никога!китай върви по наклонената...Света ни не е китай или путин...така заблуждаваха и хитлер...обслужващи го...гьобелс не е герой..Историят
17
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
китаи да започва да налага санкции на сащ докато не спрат с продажбата наоръжие за украина няма друг начин да се вразумят това са убии-ци по генезисте с добро не разбират като начало демен-цията в клиника докато не е направилнякоя беля
16
1
 
5
 
! Отговори
Спиране на бизнеса преди 2 години
Запада е зависим от Китай. Който ме опонира - да си дигне лоясалия *** до най-близкия магазин и да види колко стоки не са китайски ! Ще се откажем от тях ли? Вие тука в БГ - 4 млн купуващи сте капка. Ама ония зад океана без китайска стока за седмица и ще одерат жив ония Некромант. Едните били *** от Мордор, хаха. Другия белия дето е на преклонна възраст е Некроманта.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па точно като теб мислят брат..
14
0
 
2
 
! Отговори
Чуйте китаеца ! преди 2 години
"първопричината за украинската криза" - къде са драскачите *** на НАТО и ЕС? Китай почва да им писва от "мира" на запада! Щатите отиват на зле, това е мое мнение. Може би и на Си и компания?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън е неадекватен,бърка изхода и украинците с иракчани.Зеленски един път иска мир,после веднага оръжие и това в един ден.Бойко като го пуснаха от ареста си беше като пиян и викаше как като го прибрали нямало пиене,т.е. в ракиено време било.Путин пък в бункер и само уволнява.Цял свят праща оръжия в Украйна да се бият.Нещо не е както трябва.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да предположим,че някоя разновидност на ковид удря много в мозъка или някоя от ваксините.Аз пиша за мир,а палец надолу ми слагат.А ако тези,които са на ръководни позиции са се разболяли?Ни Зеленски,ни Путин,ни Байдън,ни Кирил Петков,ни Бойко Борисов и т.н. ми се виждат нормални.Ако аз се нуждая от преглед за това,че искам там да спре всичко ми кажете да ходя на лекар.Скрийн даже ще си направя и веднага отивам.Всички управляващи според мен трябва да минат психо тест.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам форума тук сигурни ли сте,че няма някой нов вирус,който да удря в мозъка?Всички,които говорят за продължаване на войната,за даване на оръжия и победи ми се струват болни.Няма значение кой ще спечели,защото губи цялото човечество.Трябва да се постигне компромис,а не победа!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците единствено проявиха мъдрост.Браво!
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е вече да призовавате. Вие избрахте страната на позора.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски " петрол" в Европа автомобилите ни,никога не са горили! И от както се помним,са се движили само с Руски!!!-:))) Без Русия сме живи загинали Европеецо пишман!-:(( Защо скачаш срещу собственото си обезглавяване всякак?Хляб купуваш от магазина всеки ден! И ако го няма примерно какво правиш?-:((( Ще ти кажа! Нищо! Просто ще гласуваш! В случая,ще ходиш пеш! И си го заслужаваш!-:))))
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната на Путин е лично негова фикс идея да възстанови СССР... Няма, как да се разберат с НАТО и САЩ... Абсурдно е даже. Путин вече е жив труп и е въпрос на време да бъде приключен. Цял свят няма да се съобразява с този пcиxoпат..
6
6
 
8
 
! Отговори
Хахаха до 6 преди 2 години
Щом ги разбираш нещата и си живял в Китай, значи няма да споря. Благодарение на интензивната търговия на Китай със западните държави в последните 20 години, успя да извади 300 милиона китайци от бедност. Хората в Китай са като всички хора по света, искат да живеят по-добре. Не знам ти какво караш, но Китай е на първо място по електромобили и скоро забранява автомобили на бензин и дизел. Те се сравнявай с мен, работил съм на 4 континента, учил съм на 2, кола не карам, имам си шофьор.
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай е зависима от САЩ, от там печели долари, там им е пазара :)) Ако некой си мисли, че Китай ще си зареже бизнеса в името на бедните руснаци, значи не е нормален :)))
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия накрая ще го надънят на наивните руснаци, ха ха
3
10
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
90% от външната търговия на Китай е със САЩ, ЕС, Канада, Япония, Южна Корея, Сингапур и Австралия. Ако иска да загуби 90% от пазарите си, са свободни да поддържат Русия. Съмнявам се, че няма да искат да правят бизнес и да продължат да забогатяват, а китайчетата да се върнат на книжни пари и да се качат отново на колелата.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее, най-сетне някой да каже нещо умно, че не трябва да се подклажда войната, а да се водят преговори. НАТО, като домъкне бойни глави в бившите соц. страни и като иска да даде оръжие на Украйна, всъщност задълбочава войната. Трябват преговори за мир, а не оръжие.