Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища
6 апр 2022 08:00, Елка Василева
67
Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания призова партньорите си от Г-7 и НАТО да забранят влизането на руски кораби в техни пристанища и да приемат график за поетапно спиране на вноса на руски нефт и газ. Външните министри на Алианса ще заседават днес в Брюксел.

Във Варшава британският външен министър Лиз Тръс се обяви и за нови наказателни мерки срещу руски банки и ключови сектори на руската икономика като златото, предаде БНТ. След руската инвазия в Украйна Лондон и негови съюзници въведоха санкции срещу руски банки и олигарси и предприеха стъпки към изолиране на Москва от международната финансова система.

Санкциите, въведени до момента, са блокирали руски финанси в обем от 350 милиарда долара и са направили недостъпни за Москва 60 процента от нейните резерви в чуждестранна валута, посочи Лиз Тръс.

"Нашите координирани санкции връщат руската икономика в съветската ера. Но ние можем и трябва да направим повече, както вече казах на нашия общ приятел - украинският външен министър Кулеба", заяви Лиз Тръс, министър на външните работи на Великобритания.

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища. По-рано Европейската комисия също предложи нови санкции, включително прекратяване на вноса на руски въглища и забрана за влизане на руски кораби и тежкотоварни камиони на територията на Европейския съюз.

Заради войната и западните санкции, руската икономика ще се свие с до 15 процента, прогнозират експерти, цитирани от Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
фото Папакочев преди 2 години
ХА-ха-ха...гледам снимката и се наслаждавам на физиономиите на две английски крави мунтафонки с порочни погледи и мераци...
48
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Точно така трябва да се действа.Нови и нови санкции докато Империята на злото фалира.Рашките са толкова смотани,че дори петрола не могат да си изпомпат самостоятелно.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам кой ще плаща?
46
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спираме нефт и газ и оставаме без гориво по бензиностанциите и без тецове и парно през зимата. Спираме и въглищата и въглищните централи замръзват, тока намалява, а аец не сме построили, за да компенсираме. Ще се топлим и ще си светим цяла зима с приказки за азерски и втечнен газ. Транспорта ще стане труден, магазините скъпи. Ако безумието продължи, това ни чака. А можеха просто да дадат гаранциите за сигурността на Русия и нямаше да се стигне до това.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятел хахаха, че от кога имате приятели, само си гледате интереса
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази оптимистична англолелка, откъде смята да си внася газ? Има да пър ди много. Дали ви харесва или не, Русия е фактор, който не може да се пренебрегне. Тепърва ще теглим като натовски членки.
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая ли после ще дойде да топли всички българи?Повръща ми се само като я гледам.Дреме й на нея.Нали си има пари ни ше умре от глад ни от студ.Ще ядеме пасти като няма хляб нали?Де'ба и 0фцата про0ста де'ба
42
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесна новина! Пълна блокада на Русия по въздух, суша и вода! Намаляне на търговията до минимум. На северноазиатските дииваци трябва да се отговори със здрава ръка.
41
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросната "Голяма бяла птице" дали научи къде са границите на Русия и/или Украйна? Дали британците са съгласни цените им да скочат 3-4 пъти? Те започнаха всичко, заедно с безценното НАТО на Сюлейман Паси!
40
2
 
32
 
! Отговори
До 40ти преди 2 години
Защото така си представят миротворците запада и САЩ. Защото мир постигат с въоръжаване на слаб, зависим, кървав клоун и човешкия живот на обикновените хора няма значение и смисъл за тях. Единствено е важно да продават оръжия за пари и да крадат чужди ресурси. Това е новия колониализъм. Нищо ново под слънцето.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логиката на икономическата война срещу Китай, а сега и с Русия е: "Щом нашата икономика затъва и няма как да се възстанови в скоро време, нека да направим рецесията глобална за да нямат другите преднина, а и да обвиним поблемите на външни фактори.". Ако някоя държава не се включи в санкциите, ще дръпне напред икономически и Британците не искат това.
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И окога Лондон почна да зоповядва на Русия? Докарахте им братоубийствена война , но не ви стига. Това са съседи, братя, семейства, а вие ги настроихте един срещу друг, поставяйки клоуна-евреин Зеленски на пиедестал. Даже с порошенко не сполучихте. Сега, запада да построи наново Украйна, ако има ресурси или всичко пак ще падне на плещите на Русия?
37
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Според вас как ще спрат войната като пращат постоянно оръжие на Украйна? Няма как да стане това. Според мен Путин не трябваше да почва война, а да окупира рускоговорящите райони както стана с Кипър от Турция преди доста време, а не с толкова жертви и кой знае с какъв изход на войната. Войните трябва да се спрат от всички с някакви декрети и да се търсят други разрешения, има предостатъчно международни организации за това.
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мисирка, дето незнае география и си мисли, че РФ е околията на Москва предлага нелепици. Що не предложи рязко и категоричен отказ от руски нефт и газ на Г7 и на останалите послушни пудели подир тях. Забрани и конфискации, на което им отърва, а за енергоносителите, космоса въртят сфи'рки на рашките, може... Ай сик'тир с измислени им лицемерни политики. За тези политически ур'оди човешкия живот няма стойност.
35
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо Лондон не е прекратил моментално вноса си на руски газ?
34
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Излезе информация за внос на руски газ в щатите, които после го препродавали на високи цени. В същото време опищяха света ЕС да спира всякаква търговия с Русия. Толкова ли е трудно това да се докаже и да цъфне лицемерието на някои? В същото време войната трябва да се спре и да почнат преговори, защото рано или късно се стига до това, иначе протакане и жертви отвсякъде.
33
0
 
9
 
! Отговори
До Спирайте им всичк преди 2 години
хубаво е да погледнеш карта на Русия от 19ти век, преди да ги пращаш там.... :D :D :D
32
2
 
7
 
! Отговори
Изглиз блингиз преди 2 години
Сладки бузки розовки са те, кой голям ще порасте. Сърбам сладко а кап ъф тии и бекончето сутрин си върви. За да станат още по-големи чакам си ярмичка във паничка.
31
1
 
41
 
! Отговори
Замислете се! преди 2 години
Защо САЩ обгради Русия с военни бази и биолаборатории? Защо САЩ и Англия въоръжиха до зъби и продължават да изпращат оръжие? Защо Изпратиха военни инструктори да обучават нацистите на тероризъм, както обучаваха бойците от Идил и Ислямска държава?
30
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте, спирайте! А САЩ увеличиха вноса на руски газ с 43 процента.