Как ли щеше да се казва Виена, ако не бяха македонците?

Нов епохален труд на историците от Скопие напът да разсмее света
30 окт 2009 12:08, Красимир Ангелов
406
Как ли щеше да се казва Виена, ако не бяха македонците?
Как ли щеше да се казва Виена, ако не бяха македонците? Снимка: Dnes.bg

Гениалните открития на македонските историци нямат край.

В нов епохален труд, събран в книгата “Открадната история”, авторът Петар Поповски откри, че “Венеция” и “Виена” са... македонски имена.

Названията идвали от древномакедонските племена "венети", които дали названията на още 17 града в Англия, и над две хиляди топонима по цял свят, съобщава БНР.

Историкът Поповски отбелязва, че "крадецът" на имената е Гърция, а кражбите започнали още в дълбока древност.

Тогава първите посегателства върху македонската история били извършени от "елините, които били обикновени пирати и нямали никаква култура".

Още по темата

Тези нови неподозирани факти от древната и безкрайна македонска история идват само дни след като друг автор – Томе Веляновски от град Прилеп, "откри", че норвежката столица Осло е получила името си от... македонската принцеса Ословяна.

Тя била потомка на “македонския цар Самуил”, в която по време на кръстоносен поход се влюбил норвежки рицар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
2
 
3
 
! Отговори
Бат Сандо преди 13 години
Населението на тази част от България никога не се е славило с особено ясен и точен ум. Ама ние само сме си виновни - вместо учители им пращахме стари танкове и оръдия за социална помощ ...А сега колкото и да им се обаснява - все тая.Аз предлагам да ги командироваме на Луната, че нали и тя е "Земля Мачедонска" и там да си развиват мегамалоумщината. Хем те ще са свободни да правят каквото искат, хем ние няма да сме принудени да ги слушаме :)))
393
2
 
2
 
! Отговори
sion преди 13 години
Божке , колко са комплексирани клетите..Направо ми е жал за тях..Трябва наистин да си сринат под земята за да пишеш подобни малоумия..
392
2
 
3
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Ами че то е съвсем нормално половината свят да е македонски, щом другата половина е трако-български. Едните са дали името на град Осло, другите са дали пък бога Ману на иднийците. Не напразно е, че един голям холандец е казал: - Добре е, че произхождам от малък народ, че да не правя големи глупости.
391
1
 
15
 
! Отговори
xXx преди 13 години
Мили сънародници от Западна България, пийте си редовно лекарствата :) :) :)
390
1
 
4
 
! Отговори
Ристо Чернопеев преди 14 години
Македонец-човек с приятно чувство за хумор:)))
389
1
 
15
 
! Отговори
Баш Комитата преди 14 години
то и Барак Обама е македонец-от *** махала в Скопие,и Батман е македонец от прилеп,Николай Скоперник е от Скопие ,Битълс от Битоля и разбира се най-големия македонец Георги Кастриоти исвестен още като Албанския национален герой Скендер Бег-,сега и Луната е македонска и устинята Сахара,както и Макдоналдс в Америка и Макларан и Макентош и Маковете в афганистан-ех простотио и ти си с родина Македония!
388
1
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Просто не е истина! :-D От петък насам не мога да пипна нищо в работата.. през 5 минути гледам тоя форум и се счупвам от смях... :-D Спрете го, че не може вече! :-D А вие, "македонци", докато не спрете с глупостите, хората и не само в България, ще ви се подиграват само... Това е просто смешно. Просто си помислете дали има друга такава "академия" на науките дето през има няма месец си припознава по нещо от Световната история...
387
1
 
1
 
! Отговори
аНОНИМЕН преди 14 години
ами -не е верно-трилиони май гонят:)
386
1
 
6
 
! Отговори
"македонски поч преди 14 години
Господ като сътворил света направил от свещената македонска кал Адам и *** Маке.Но змията ги подтикнала да изядат българска ябълка.Така се навъдили токова умни македонски историчари-***!!!!!!!!!!!!!!!!!!
385
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те историчарите ни веселят ,но цар Самуил е Българин .И вече да се спрат с тези тяхни срамни,лъжливи и абсурдни твърдения !!
384
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 14 години
"Луно луно земльо македонска"
383
1
 
7
 
! Отговори
Dizick` преди 14 години
я познайте макдоналдс веригата от къде произлиза ;)
382
1
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Защо нито един интелектуалец направил нещо за този свят не е заявил че е македонец.Тия освен за терористи за друго не стават.Болни мозъци.
381
1
 
7
 
! Отговори
Филип II Македонски преди 14 години
А филипинците са кръстени на бащата на бащата на великата македонска нация - Филип Македонски
380
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
шума ке ям комита ке ставам-като дошли да го викат-кашлям кихам пурдам ке издам дружината!
379
1
 
3
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 14 години
добре,че са македонските историчари да ни веселят в тези трудни времена
378
1
 
2
 
! Отговори
aydun преди 14 години
интересен въпрос: защо им е на гърците да крадат македонските имена, или каквото е там, след като преспокойно могат да си измислят свои, дори ще им е по-лесно сякаш... :?
377
1
 
1
 
! Отговори
sokol преди 14 години
Тези македонци,ще изкарат най-накрая,че те са открили огъня, че Прометей е техен герой от тяхната митология.Така ,както изкараха,че шопската салата не е шопска ,че преди много години в България живеят македонции други разни простотии.А най-голямата е ,че Спаска еди коя си е българка,каква ти българка значи аз съм афроамериканец от Македония!Голям маитап бе хора,ще излезе,че виликите географски открития са направени от тях.
376
1
 
2
 
! Отговори
от пиринско преди 14 години
Що е маке се е юнак,що юнак се е ***.
375
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
междудругото те смятат, че и Василии е от македонско потекло..интересно тогава защо след като Самуил е македонец и Василии е с македонско потекло са се изтрепали вместо да се обединият ??