САЩ прескочиха фискалната пропаст. Засега

Белият дом и Конгресът постигнаха компромис за данъците
Обновена: 2 яну 2013 14:59 | 2 яну 2013 07:54, Елка Василева
49
САЩ прескочиха фискалната пропаст. Засега
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Конгресът на САЩ одобри компромисният законопроект за данъчното облагане през 2013 г., предаде Ройтерс.

С 257 гласа “за” и 167 “против” Камарата на представителите прие законопроекта, с който се увеличават данъците за най-богатите американци. Сенатът гласува текстовете по-рано през новогодишния ден и се очаква президентът Барак Обама да подпише законопроекта възможно най-скоро. Той ще влезе в сила със задна дата от 1 януари.

Предстои Белият дом и Конгресът да водят преговори за публичните разходи, както и за тавана на дълга на САЩ.

Предвижда се да бъдат увеличени данъчните ставки за лицата с годишен доход над 400 хил. долара и за домакинствата с годишен доход над 450 хил. долара. Ще бъдат редуцирани и данъчните облекчения, които лицата и домакинствата с доходи над тези граници ще могат да получат. По отношение на физическите лица това е два пъти повече от предлаганото по време на предизборната кампания на Обама, а за домакинствата прагът е с 80% по-висок от обещаното от президента.

По-ниските данъчни ставки, които действаха през последното десетилетие, ще останат постоянни за данъкоплатците със средни и ниски доходи заедно с целевите данъчни облекчения, въведени през 2009 г. като мерки за борба с кризата.

Удължава се и периодът на действие на федералната програма за подпомагане на трайно безработни американци. Отлага се с 2 месеца и началото на действието на автоматичните съкращения на публичните разходи, които бяха предвидени да влязат в сила от 1 януари.

Предприетите мерки обаче не са голямата сделка за намаляването на дефицита, която преследват управляващите в Щатите. Въпреки че те предотвратяват сериозни проблеми, това е само една малка стъпка напред към по-адекватния контрол на федералния дефицит, отбелязва Bloomberg.

Така следващата потенциална фискална криза в САЩ се очертава за края на февруари, когато трябва да се реши как да се спестят 109 млрд. долара от различни програми за държавни разходи.

“Вашингтон пропусна магическия момент да направи нещо голямо, за да намали дефицита и да реформира данъчното законодателство”, се посочва в изявление на група конгресмени – и републиканци, и демократи.

Още икономически новини от света четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до човека долар - и си неграмотен също !!
35
2
 
3
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и често ходя на МоМа, Мetropolitan Museum и Guggenheim. На тези музеи водя изискани дами от Манхатън след което ги обладавам в триетажния си апартамент със стил. Иначе съм матриално и финансово обиспичен като могъж, вещ и безкомпромисен финансов спекулант, който ежедневно провежда наказателни акции на капиталовите пазари.Sent from my iOffice
34
1
 
3
 
! Отговори
читател преди 11 години
До колкото познавам историятя на САЩ - след всяка криза идва още по-голям подем.А тук след всяка криза изва още по-голяма такава.
33
0
 
0
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Засега Пепи е на 45. Ще дочакаме пълно-летие, дори и огромно зреене де- 100 се минават на екс ан про-лак на Мила, примерно...
32
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези взимат петрола на Ирак и Либия и пак са в криза.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
usdebtclock.org/ голямо прескачане пада :)
30
1
 
2
 
! Отговори
asd преди 11 години
Истинските новини за Сирия се обновяват ежедневно на 'anna news" - ще го намерите в гугъл. Западните медии, начело с политиците, са манипулатори.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За кой ли пореден път заложихме на губещия съюзник!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се избегнали бе?Знаете ли колко им е дългат?Отдавна са в пропастта и само печатането на зелени хартийки ги държи!В бъдеще ще сме свидетели на много интересни неща в хамбургерия!
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** побеле от тия ядове. Може да вземе Дянков да ги стабилизира. Ще им покаже постната пица.
26
5
 
31
 
! Отговори
Радо преди 11 години
Тази държава е заплаха за живота на земята от сащ идват всичките беди за хората,крайно време е хората да разберат че докато съществуват сащ,целия свят е в опасност............
25
2
 
1
 
! Отговори
До 34. преди 11 години
Ами като не живееш в САЩ , поне прочети статията , че Конгреса е гласувал вече , ( важи от дата 1ви) , Отива в Сената , който е на същото мнение и Обама ще го подпише .Заедно с това са гласували за намалиние на военни разходи и др .
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 30Беден, беден Американецо, не можеш ли да си позволиш хумор и сарказъм?
23
2
 
4
 
! Отговори
До 26. преди 11 години
Какви са тези нули бе човек ?Аз работя в американска болница . От къде ги взе тези милиарди на месец ...
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 28Тъп си за трима, и в следващото десетилетие ще видиш колко ще оцелее САЩ.Дъжравата в сегашния си формат няма да продължи да съществува дълго и в моя живот ще се разпадне.
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ СЪМНЯВАЛ ЛИ СЕ Е ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ?ПРОСТО ЧРЕЗ ТРИКОВЕ ЩЕ СИ СЪБЕРАТ ДОЛАРИТЕ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА,ЩЕ ВЗРИВЯТ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ПАЗАР,НО НАКРАЯ ОСТАНАЛИЯТ СВЕТЪТ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА.ТАКА Е В ГЛОБАЛНАТА ИКОНОМИКА - ЕДИН ПИЕ И ПЛЮСКА,А ДРУГ /ДРУГИТЕ/ПЛАЩАТ.ТАКА Е И В ЕВРОЕЙСКИЯТ СОЮЗ.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 23Не по 700000, а по 700000000000 взимат, и то месечно!Пак се образовате не от опит, а от статистики от блогчета и от глупости, които чувате по сериалчета.
19
7
 
7
 
! Отговори
US преди 11 години
Америка не е Франция ?Нито един американски доктор -специалист няма да избяга от Америка , въпреки ,че ще плаща малко по- голям данък .Къде в Европа ще взема $700,000 годишно .Америка си е Америка, единпише че е на изкуствено дишане , то тогава България трябва да не диша !
18
1
 
5
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Как виждам аз проблема е следния сценаии да се съсипе доларър,като предтекст ще е дългът и укриване на данъци,неплащане от страна на американеца .В момента Русия,Китаи купуват и и продават в долари.Така след унищожаване на долара ще се предложат електонно банкиране изцяло,там вече понятието невръщаш,черни сиви пари,изчезва няма скрито няма покрито всичко се знае за определен кръг хора.23 март 2013 започва задължително чипиране в америка.А и в момента се взима оръжието от народа срещо ваучери?
17
0
 
14
 
! Отговори
стара баба преди 11 години
Държавите САЩ- пред фискална пропаст, Гърция - пред фалит, народите им живеят добре, а финасовия отличник на ЕС държавата България, народа му едвам свързва двата края.Материала май е *** , както каза вожда и учителя и не разбира ото аритметика и финанси.