Теориите на конспирацията за смъртта на Кенеди

Много американци все още не знаят какво се е случило на 22.11.1963 г.
21 ное 2013 21:44, Елка Василева
28

Джон Кенеди и съпругата му Джаки Кенеди в президентската лимузина малко преди да проехтят изстрелите. Снимка: Reuters

Тайна група банкери, мафията или хомосексуална банда? Теории за атентата срещу Джон Кенеди продължават да съществуват и до ден-днешен.

Доста над половината американци продължават да вярват, че все още не е известно какво всъщност се е случило на 22 ноември 1963 година, пише ДПА.

Веднага след като Кенеди беше убит в Далас, се появиха опасения за заговор. Много американци отказаха да повярват на разкритията от официалната Комисия "Уорън": че заподозреният Лий Харви Осуалд е действал сам. Според анкети, правени от 2003 г. - 40 години след убийството, над 70 на сто от гражданите на САЩ продължават да вярват, че то не е дело само на един човек.

Холивудски продуцент и сценарист включи много от теориите във филма си "Джей Еф Кей" от 1991 година. Следва обобщение на най-повтаряните теории на конспирацията.

Теорията ЦРУ: Могъщата американска тайна служба ЦРУ присъства в практически всички теории на конспирацията, както и Сикрет сървис, ФБР и Пентагонът. Теоретиците на конспирацията вярват, че ЦРУ е искало да си отмъсти на Кенеди за провалената инвазия в Залива на прасетата в Куба или че ЦРУ се е опасявало да не започне да губи властта си в полза на Пентагона.

Теорията за Федералния резерв: Месеци преди смъртта си Кенеди подписа указ, който дава право на министъра на финансите да издава сребърни сертификати. Теоретиците на конспирацията вярват, че американската централна банка - Федералният резерв, е контролиран от могъща тайна група международни банкери, които са се опасявали, че решението ще предаде контрола над Федералния резерв на министъра на финансите.

Кубинската теория: Предвид напрежението между комунистическа Куба и САЩ подозрението се насочва или към кубинския революционен лидер Фидел Кастро, който е искал отмъщение за проваленото нашествие в Залива на прасетата, или към прогонените от Куба противници на Кастро, бесни, че Кенеди е позволил провала на нашествието през Залива на прасетата.

Теорията за мафията: Смята се, че водещите мафиотски босове са били бесни на Кенеди, когато ФБР се заема сериозно с организираната престъпност под ръководството на брата на Кенеди, министъра на правосъдието Робърт Кенеди. Според тази теория мафията е изпратила Джак Руби да убие Осуалд, за да предотврати разкриването на заговора им пред обществото.

Теорията Джонсън: Според тази теория Линдън Джонсън, вицепрезидентът на Кенеди, е искал да премахне президента, за да може да поеме властта. По-нататък спекулациите казват, че Джонсън е искал да скрие корупционен скандал или че индустриалните магнати са му платили да убие Кенеди, защото са смятали, че ще ги представлява по-добре от него.

Теорията за тревистия хълм: Подозрителни сенки, силуети на предполагаеми стрелци и дим на снимките и записите са подхранвали в продължение на години подозрението, че е имало и втори стрелец освен Лий Харви Осуалд. Твърди се, че звуковите записи доказват, че е имало още един изстрел освен трите, изстреляни от пушката на Осуалд. Смята се, че четвъртият изстрел е бил изстрелян отвисоко, от малко възвишение покрай улицата, на която е убит Кенеди.

НЛО теорията: Никой списък на конспиративни теории не може да бъде пълен без летяща чиния. Теорията за НЛО твърди, че Кенеди е бил убит, защото е проявявал прекален интерес към извънземните и е имало опасност да разкрие тайни програми на ЦРУ. Като "доказателство" освен останалото се сочи предполагаемото писмо от Кенеди до ЦРУ, в което той иска достъп до тайни документи за НЛО само 10 дни преди смъртта си. Твърди се, че директорът на ЦРУ му отговорил, че не е в състояние да му даде достъп до тези поверителни документи.

Теорията КГБ: Напрежението от ерата на Студената война накара някои да повярват, че руската тайна служба КГБ е разпоредила убийството на Кенеди. Стрелецът Осуалд е прекарал 2 години в СССР, имал руска съпруга и връзки със съветски дипломати. И до днес теорията твърди, че КГБ е наел Осуалд да работи за тях и го е накарал да убие Кенеди.

Гей теорията: Тази теория твърди, че Кенеди е бил убит от ревнив гей. Според бившия областен прокурор Джим Гарисън пилотът Дейвид Фери е бил мозъкът зад смъртта на Кенеди. Кенеди е бил всичко, което Фери не е бил: успешен, красив, популярен, богат и енергичен. Гарисън е бил убеден, че заговорниците са били гейове, които просто са искали смъртта на президента и са изпитали удоволствие от нея.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Според американската разследваща комисия Кенеди е извадило малък пистолет с който се е застрелял пред всички. Джон Кенеди е убит на 22 ноември 1963 г. Брат му Робърт Кенеди се кандидатира за президент през 1968 г. и е убит на 5 юни 1968 г. От някой си Сирхан Сирхан. Преди това на 4 април 1968 г е убит Негърският лидер Мартин Лутър Кинг. "Случайно съвпоадение" на трите убийства, да не си помислете,че е заговор. Ааах,няма такъв. Ли Осуалд и Сирхан Сирхан са действали сами. ЦРУ няма нищо общо!
22
1
 
5
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Не оставиха нито един жив мъж от рода му. Толкова много го мразиха ***.
21
1
 
8
 
! Отговори
Причините поради кои преди 10 години
- отхвърля плана Nort Woods за инвазия в Куба от 22.03.1962 г. Този план ще бъде изпълнен 39 години по-късно почти на 100 % на 9/11/2001 г.-отменя правото на ФЕД да печата долари- повишава данъците на големите металургични компании. След убийството му вайс-президента Линдън Джонсън става Президент, качен е веднага на Еър Форсе 1 и на път за Вашингтон от неговия борд издава първата си заповед, а тя е ... връща правото на ФЕД да печата долари, които от 1972 г. нямат златно покритие.
20
1
 
4
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
На видеото от убийството му се вижда как един от охраната му пред него,след като се чува изстрел(лудия стреля,ама не го улучва),се обръща и го застрелва в главата със специален пистолет скрит в ръкава му.А по същото време,шофьора,вместо да даде газ,намалява скоростта.Просто е искал да създаде държавен ФР,който да печата долара,а не частния,който е такъв от 1913 г. и печата долари,отпускайки ги с 30% лихва на американското правителство,от там идва и 99% от дълга,чиито таван вдигат всяка година.
19
2
 
10
 
! Отговори
алегро преди 10 години
Искал е да направи федералния резерв независим от чифутските банкери.Ако това се беше случило,доларът може би нямаше да е късче тоалетна хартия и светът щеше да е едно по-спокойно място.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един двестен президенет имат американците и г убиха....как бе а линкълн къде го изпусна?
17
2
 
15
 
! Отговори
емо преди 10 години
кенеди се опита да направи от люлката на еврейския ционизъм америка нормална държава и естествено бе убит.същото америка се опитва да направи със света
16
0
 
6
 
! Отговори
Станислав Николаев преди 10 години
Мисля, че филмът на Оливър Стоунд - JFK, показва ако не цялата, то голяма част от истината.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заговор е 100%, рашъните и до днес отказват да разсекретят документи по случая Кенеди, защо ли?
14
1
 
8
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА В АТЕНТАТА ???
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една теория за уфолозите. Кенеди е знаел за съществуването на извънземни и е искал да се обединят с руснаците в космическите програми. Следващият с такова предложение е Рейгън към Горбачов.
12
8
 
13
 
! Отговори
ледзеппелин преди 10 години
Бива,бива да ни занимавате с Кенеди.Щот той е Най-голямата работа и ние нямаме други проблеми отдавна,та ще мислим за Великия Кенеди?Ако искате може да мислим и за Александър Македонски(къде е роден примерно,може би в Скопие ...)
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наскоро даваха тази серия от Досиетата Х по БТВ Синема мисля че беше и в нея разкриха още доста неща заубийството - този който уби Кенеди след това застреля и Мартин Лутър Кинг -няколко години по-късно през 1968
10
0
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Има серия на досиетата Х в която показаха как убиват Кенеди - стрелеца от канала го застреля , а Осуалд беше натопен след това без да има нещо общо с убийството.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Illuminati ! Тази теория никога няма да се произнесе в някоя медия. Предополагам всеки един знае защо.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всеки случай, Кенеди са успели да засегнат интересите на кого ли не. Не е изненадващо, че доста от представителите на семейството умират от насилствена смърт. Не само Джон и Робърт. Впрочем Джон Кенеди е единственият американски президент католик в цялата им история ...
7
3
 
9
 
! Отговори
TheTrue. преди 10 години
НЛО теорията: Никой списък на конспиративни теории не може да бъде пълен без летяща чиния. Теорията за НЛО твърди, че Кенеди е бил убит, защото е проявявал прекален интерес към извънземните и е имало опасност да разкрие тайни програми на ЦРУ. Като "доказателство" освен останалото се сочи предполагаемото писмо от Кенеди до ЦРУ, в което той иска достъп до тайни документи за НЛО само 10 дни преди смъртта си. Твърди се, че директорът на ЦРУ му отговорил, че не е в състояние да му даде достъп до тези поверителни документи
6
2
 
31
 
! Отговори
FED преди 10 години
""Теоретиците на конспирацията вярват, че американската централна банка - Федералният резерв, е контролиран от могъща тайна група международни банкери"".Всъщност всички вече знаят кои са тези,които контролират ФЕД,но както винаги е късно.Горе-долу Джон и Робърт са били последните,които са имали шанс да ги победят.Иначе въпросната заповед е номер 11110,която Джонсън веднага след като става президент отменя.
5
2
 
31
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Няколко неразумни изказвания срещу тайните общества и непослушание към тяхните желания. Резултата е такъв че никой измислен американски президент след него да не си и помисля да не слуша организациите които са го поставили в белия дом
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ и Бойко са замесени и виновни :))))