Берлускони: САЩ се умориха от старите политики!

Италианският милиардер видя очевидни прилики между него и Тръмп
Обновена: 13 ное 2016 07:24 | 12 ное 2016 22:42, Анисия Иванова
23
Берлускони: САЩ се умориха от старите политики!
Архив: Reuters

Италианският милиардер Силвио Берлускони, който дойде на власт през 1994 г. без политически опит, вижда очевидни аналогии между себе си и новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Има няколко очевидни аналогии, въпреки че моята история като предприемач е много различна от тази на Тръмп, с когото никога не съм имал повод да се срещна, каза Берлускони пред италианския в. "Кориере дела сера".

Според него Тръмп е бил избран от всички американци, уморили се от старата политика, затворена в себе си, неспособна да се вслуша и разбере хората.

Тази политика допусна типичната грешка за всички левици по света - тя си помисли, че политически коректното е средството да се доближиш до хората, без да разбереш, че истински слабите хора са гражданите, на които им е писнало от държавата, от данъците, от бюрокрацията, от неконтролируемата имиграция, от безработицата и терористичната заплаха. И в Америка, както и в Италия и Европа това е така, каза Берлускони.

Американците избраха Тръмп, сега нека да го оставим да работи. Президентите са съдени по техните дела, каза италианският медиен магнат.

Берлускони беше на три пъти италиански премиер. Той дойде на власт върху руините на християндемокрацията след операцията "Чисти ръце" в Италия.

Магнатът навърши през септември 80 години и е все още председател на партията си "Форца Италия", въпреки че говори за оттегляне от политиката.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Samuel Bernschtein преди 7 години
МАФИЯТА УБИ ДВАМААТА ВЕЛИКИ ПРОКУРОРИ ДЖОВАНЕ ФАЛКОНЕ И ПАОЛО БОРСАЛИНО ПРЕЗ 1992 Г. И ИТАЛАНЦИТЕ СКОЧИХА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ..БЕРЛУСКОНИ ДОИДЕ СЛЕД ТОВА, НО ЗА КРАТКО -ЗА ДВЕ ГОДИНИ. СПРЯХА ДА УБИВАТ, ЩОТО БЕРЛУ Е ОТ ТЯХ.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един провален нарцистичен мафиот подкрепя друг, изгряващ, нарцистичен мафиот.Халтурата е завладяла света.По делата им ще ги познаете. На малко прасе и на нов началник никой разумен човек не се радва.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16 другото хубаво нещо е обещанието да спре наплива на мексиканци и латиноси/макар че едвадали са повярвали за стената/ теа латиноамериканци дори в Испания не ги искат
9
3
 
2
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Мистър "бунга-бунга". :)
8
0
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
До12 Нали сме демокрация ,всеки има право на мнение
7
2
 
12
 
! Отговори
cky2kbg преди 7 години
И тук разбира се коментиращите са най-големите разбирковци.политика, футбол всичко знаят и разбират.
6
4
 
25
 
! Отговори
Берлоскон преди 7 години
Доналд не се притеснявай,и на мен ми се присмиваха когато станах за първи път премиер, ама политиците у нас както и вас са толкова мръсни ,алчни и най-важно лицемерни ,че народа ме избра още 3/три пъти да го управлявам.И ако се разбереш с моя добър приятел от Русия,няма да сгрешиш
5
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ще изглежда и неговия приятел Путин след време...ако е жив ?
4
16
 
11
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Силвио Бутолинотоксини е част от най-мрачната история на Италия. Излязъл като "фенкис от пепелта" след уж победата над италианската мафия. Оказа се просто поредният мафиот с афинитет към жените и бакшишите. Дядо, вместо да даваш акъл си почивай, че на тази възраст я инфаркт те покосил я инсулт! Умерен спорт, чист въздух и без стрес. Жив и здрав да си и дано италианците не повтарят грешката си с теб!
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дятка, вече ти е мек-поне не се кипази!
2
14
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Леле малеее, тази мумия заприлича на Арнолд.
1
4
 
18
 
! Отговори
коя е мумията преди 7 години
Това Берлускони ли е или восъчната му фигура?