Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона

Това е станало в съответствие с международен договор
10 авг 2017 14:10, Елка Василева
60
Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона
Снимка: архив, Reuters

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица, предаде Асошиейтед прес и ТАСС.

Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе", страни по който са и Съединените щати, и Русия.

Споразумението позволява на всяка от 34-те държави по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат с цел наблюдение над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.

Така например тя е наложила ограничения на полетите над столицата Москва и някога размирната република Чечения, както и близо до Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които сега де факто са под неин контрол.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
Брееей преди 6 години
Тези кухи сорослейки, с какво ли ще си чепкат ву....ната,ако не са Русия и комунистите ? Те са като стари и повредени латерни с една и съща повтаряща се песничка.Завалиите с това сехранят,че до тях суджукО не стигна. Карат напостна пица и налитат на инакомислещите като на сурова мръвка. Гладни горкитеееее...
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над София пък прелетя електрически албански самолет, но тъй като им паднали батериите на смарт телеофоните не са успели да снимат нищо. Снимка на самолета няма, защото е невидим на слънчева светлина-последна дума в невидимостта. Специалисти от българското разузнаване на невидимостта се мъчат да изчислят траекторията на летящото "чуду", тъй като засега няма начин да се наблюдава директно или индиректно По публикацията работиБАпН(бълг агенция по невидимост)
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неграмотните руски ***, четейки единствено заглавието напълниха памперсите от кеф.
43
2
 
2
 
! Отговори
bob преди 6 години
До Охо хоМного фентъзи филми гледаш бе!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не го разбирам.Не,че с Гугъл не можеш да си гледаш където си пожелаеш,но все пак!
41
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 6 години
До Миялkakvo e tova bljk ...moze bi 4eren na angliiski
40
12
 
7
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
До !Какво да разузнават?Той СССР така и така сам си се разпадна.
39
1
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
До МиялМиале, ти и да четеш, не разбираш! И как свършиха полетите на Ю-2? А "Блекбърд" въобще не посмяха да го използват над СССР - появи се МиГ-31. А и разузнавателни спътници...
38
9
 
7
 
! Отговори
Поета преди 6 години
Мамаша Раша вилнее в Саша хихихи...
37
19
 
11
 
! Отговори
другият брат Райт преди 6 години
Договорът си е договор, но все пак е странно наистина как американците са разрешили на руско технологично чудо като ТУ 154 да мине над гъстонаселен район. Слава Богу, че не е паднал. Същинското чудо, впрочем е как тази антика се е добрала дотам.
36
6
 
14
 
! Отговори
Охо хо преди 6 години
Да бе повервахме ви. Хамериканците докато се усетят и рашъните са минали и заминали. Сега лъжат, че да не изглеждат смешни. Ще разрешат те на руски и то не какъв да е, ами РАЗУЗНАВАТЕЛЕН самолет да прелети и то не къде да е, а над Капитолия и Пентагона. Няма такъв смях, а оправданията на американците са толкова смехотворни, че повече няма и на къде. Американците изкупиха ли памперсите ?
35
16
 
6
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Анонимен--26;Абе неграмотен до 1960г. Ю-2 летеше свободно над СССР. След 1960г над СССР свободно се подвизаваше SR-71 /блякбърд/. Чети бе тъпчо!
34
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Технологичният напрддъъккк хахахххахах т.е. самолета е издържал до там . И за това явно става дума. Не са очаквали .
33
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че Русия ще измами. Това им е в кръвта. ДребнИ души , тарикатлъка винаги е зареден. Това е разликата между големите и малките.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става ясно какъв договор визираш и как точно Русия го нарушава, но ти си ми ясен. Чел съм ти неведнъж безсмислените коментари. С платени като тебе, толкова.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111По-интересното е ,че въобще имат самолети които са успяли да ги закарат до там.Абе те някак са ги докарали, но по-интересно е, че на всичкото отгоре американците се притеснили от "технологичния напредък" на руснаците. Въй:)Това не ти ли е интересно ?
29
6
 
9
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.Брех! Бензиностанцията от третия свят с ракетите била и технологично напреднала! Въй!
28
14
 
12
 
! Отговори
брат Райт преди 6 години
"Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица..."Че как няма да предизвика вълнение? Славата на Ту 154 като символ на технологичния напредък на Русия, вече се е разнесла по света. Голямата новина всъщност е, че не е паднал.
27
0
 
21
 
! Отговори
статия преди 6 години
Тази статия ако наистина е написана от БТА, показва само, че тая агенция е за закриване. Търси се някаква сензация. А това е рутинен регламентиран полет с ясни правила, записани в договора Открито небе. Едно от тия правила е, че полетът е по предварително уточнен с другата страна маршрут. Техниката, която се използва е съгласувана. На борда на самолета задължително присъстват военни експерти от другата страна и т.н. подробности... важно е да звучи като Руски самолет наруши американското небе