Срутване на планината над ядрения полигон в Северна Корея

Китайски учени: Да се следи за изтичане на радиация
26 апр 2018 12:52, Елка Василева
21
Срутване на планината над ядрения полигон в Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Вероятно е имало частично срутване на планината над основния обект за ядрени опити в Северна Корея. Това е показало изследване на китайски геолози, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Заради това е опасно да се правят повече опити на това място и се налага да се следи дали няма изтичане на радиация, казват учените от Китайския научно-технически университет.

Откритията им може да хвърлят нова светлина върху съобщението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, че страната му спира програмата си за ядрени опити преди планираните срещи на върха с южнокорейския президент Мун Дже Ин и американския Доналд Тръмп.

Още по темата

Ядрените експлозии освобождават огромни количества топлина и енергия. Шестият и последен севернокорейски ядрен опит на 3 септември предизвика земетресение с магнитуд 6,3, което бе усетено чак в Китай. Пхенян каза тогава, че е изпробвал водородна бомба.

Опитът предизвика свлачища и вторични трусове, което наведе някои експерти на мисълта, че геоложката структура на планината Мантап, под която се правят опитите, е била сериозно нарушена от многократните подземни експлозии.

"Необходимо е да продължим да следим за евентуално изтичане на радиоактивни материали заради рухването", се казва в резюме от доклад, публикувано на уебсайта на университета.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Севернокорейските комунисти сами си прекратиха ядрената програма от некадърност и глупост. Голем смех, планината им се срути върху полигона и няма да има нужда Щатите да им пускат ракети, за да им го заличат, той гнусния дебелака затова така миролюбив стана изведнъж. Пълни нещастници, да пукнат от глад дано, както и всички комунисти по света, гладна смърт за тях. Амин.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия севернокорейски тест на водородна бомба - калифорния.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Ким само каза че ЗАСЕГА спира ядрените опити! Толкова!Сега е зает, търси нова планина
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
/БТА/+++++++++copy-paste++++++++copy-paste++++++++copy-paste+++++++++copy-paste
15
6
 
7
 
! Отговори
в Русия преди 5 години
заради ядрените опити изсъхнаха цели езера в които преди са плавали кораби ! Сега там няма абсолютно никаква надежда за живот , околната среда е унищожена тотално ! Става дума за руския полуостров Камчатка !
14
3
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
Представяте ли си тези неща дето са срутили планината да ги тестват в Япония или САЩ?
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Този май сам се спря. Може ли толкова глупост - една педя земя...а ти какво очакваш от човек, развиващ мракобесен тоталитарен пещерен комунизъм! Трябвало е много повече да се случи, дълбока яма на мястото на СК!
12
4
 
5
 
! Отговори
Браво Кимчо преди 5 години
Успя да сътвориш нещо като харакири в севернокорейски вариант. Пак аз се чудих що спря ядрените опити, такива овации събираше от *** и цял блядистан.
11
4
 
11
 
! Отговори
Полезно за здравето преди 5 години
Бидона, кога ще направи опити да отслабне!Все още е най дебелия чивек в северна корея.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тромпета пък как се радваше горкия и се биеше по гърдите "Аз, аз, аз, аз направих така че Ким да спре опитите!!"Междувпрочем Ким само каза че ЗАСЕГА спира ядрените опити! Толкова!
9
3
 
13
 
! Отговори
н преди 5 години
До Анонимен Не не са те , То добре, че се срути планината, да *** да се спре, иначе нямаше кои да ги поребе горките хорица. Този прасчо с две ти ракети за малко да ибиее милионо. Какво ли ще е ако рашън китай и хамериканците почнат да си ги хвърлат насам на там Пиле няма да остане камо ли човек. Това е до ястребите дето за 5 лв. крякат и се мислят за безсмъртни и са на страната на победителите . Ама няма да има победители а само много много мъртви.
8
4
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Тоя си изгърмя урана или руснаците са спрели да му дават остарели ракетни технологии и изведнъж стана борец за световен мир.
7
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срутването е от края на септември 2017 година, още тогава от ЮК заявиха че полигона на Ким е срутен и е погребал няклко хиляди военни намиращи се в тунели под земята. Това не се появи в никоя българска медия, защото тук се чака новината да дойде от ТАСС или в най-лошият случай от Китай, иначе такава несанкционирана от руските власти новина може да се окаже пагубна за русофилството в България.
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е от ядрените опити. Една жена от пазара ми каза, че това е руската сеизмична машина за копаене в земната *** и предизвикване на земетресения. От тази машина треперели американци и европейци.Вервайте ми!
5
3
 
8
 
! Отговори
shady преди 5 години
В случая въобще не съм сигурен, че САЩ имат някаква роля в това Прасчо да се откаже от тия взривявания на атомни или водородни бомби. Ако това му е единствения ядрен полигон го разбирам. Тук е на път да стане някаква голяма катастрофа, заради тези подземни взривявания и то на не какво и да е. Ама колко трябва да си мaлoумниk да правиш подземни взривове на такива бомби, като тук проблемът няма да е само радиацията, а може да стане нещо по-голямо.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този май сам се спря. Може ли толкова глупост - една педя земя...
3
6
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Не стига, че цял народ гладува заради ядрените бомби на пpасчо, ами сега ще ги облъчат с радиация. Човешката (пpасешката) кpетения не познава граници.
2
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на САЩ спряха най-после тоя .
1
20
 
13
 
! Отговори
KapuTaH_BecKo преди 5 години
Реши ли , нещо Американскичт Хегемон и става. Само ушанките и ким-четата не го разбраха...