Кои са типовете заяждане, които са най-отровни за брака?

Бъдете внимателни в комуникацията
4
Кои са типовете заяждане, които са най-отровни за брака?
Снимка: Istock

Ти сериозно ли наричаш това оправяне на легло!? Това е абсурдно. Аз го правя по друг начин.“

„Колко още трябва да замирише кофата за боклук, за да се сетиш да я изхвърлиш?“

„Ако обичаш, ще изгасиш ли телевизора, докато вечеряме? Колко пъти трябва да казвам, че това бучене ме изнервя, докато се храня!“

Познати ли са ви тези изречения? Тях, както и още много други вероятно се чуват между стените на много домове. Винаги има поводи за разправии, колкото искате. Важно е как подхождате към разногласията. Ако постоянно използвате мрънкането и заяждането, като начин да „коригирате“ съпруга си, ще постигнете единствено неговата омраза. А това може да разруши брака ви.

Кои са типовете заяждане, които се оказват най-отровни за брака?

Критикуващо заяждане

Съпругът ви се прибира от работа. След дълъг и изморителен ден с децата сте раздразнена до точката на кипене. Задали сте им задачи, да си оправят стаята, да си напишат домашните, да разходят кучето. Изведнъж съпругът ви се прибира и започва да ги приканва за игра. Това ви вбесява. Не стига, че цял ден го е нямало и няма представа през какво сте преминали, докато въведете поне малко ред в дома, ами ви разваля и дисциплината.

Нормално е да реагирате остро и да започнете да се заяждате по откровено критикуващ начин. Много жени го правят, защото се изнервят от безучастието или различния подход на съпрузите си към семейните дела.

Колкото и нормална и очаквана реакция да е критикуващото заяждане, избягвайте го. С течение на времето се внася огромно напрежение между вас и съпруга ви. Рядко хората се „променят“ или „поправят“ след критика. Обикновено очакваната реакция е отпор и съпротива в защита на собственото мнение и разбирания. С времето единственото, което ще постигнете, е да накарате съпруга си да ви намрази.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: браксемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива заядливи не ти трябват.
2
1
 
11
 
! Отговори
Освен заяжднията, преди 4 години
забележките също действат като силна отрова. Например:"Нашата Пенка какви ергени я искаха, а тя къде се закопа!"Или "На нашия Симо какви моми му даваха, а той как се прецака с тази!"И т.н., и т.н., и т.н.
1
1
 
14
 
! Отговори
Мишеее, преди 4 години
Кога най-после ще ни кажеш дали даваш тези съвети на базата на личен брачен опит или преразказваш съдържанието на други публикации?