7 от най-честите причини за развод

Обвинявате се взаимно за нещастието си
Обновена: 29 сеп 2019 16:50 | 29 сеп 2019 16:50, Михаела Лазарова
12
7 от най-честите причини за развод
Снимка: istock

Колко брака завършват с развод? Много. Истината е, че доста двойки не съзнават сериозността на крачката, която предприемат. Не обсъждат всички свои гледни точки по отношение на брака преди той да е настъпил, заради което впоследствие се появяват непреодолими различия в разбиранията и начина на живот, които се оказват причина за раздяла.

Какви са причините за това често явление? Защо разводът се оказва краен резултат от любовта на много хора? Ако и вие сте сред тях, ето какви са възможните причини.

Встъпили сте в брак, защото сте мислели, че е правилното решение

Понякога хората се лъжат в чувствата и представите си за това как трябва да протече животът им. Приемат да се омъжат или оженят, защото вярват, че така е правилно. Ако сте очаквали животът ви да е низ от щастие и хармония, но това не се е случило, вероятно сте встъпили в брак заради куп грешни причини, но не и заради основните – любовта, компромисите и откровената комуникация.

Изгубили сте индивидуалността си

Зависимите отношения са вредни. Те стават все по-токсични и пагубни за усещането за щастие с времето. Появява се една изтощеност, непоносимост, които прерастват в раздразнение и накрая омраза.

Погълнати сте от родителски проблеми

Една от най-честите причини за развод е изгубването на любовта и отдадеността към брака за сметка на отглеждането и възпитанието на децата. Тази отговорност за някои хора се превръща в първостепенна, а като резултат се появява отдалечаване на интимно и емоционално ниво между партньорите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Все по често случаят е секс за пари. Новият морал....Не е нов, по татово време си беше същото, я за да пият луиски или да пушат Кент от кореком, я за дънки, я за касетофонче или пърфюмче.
6
4
 
3
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Не 7 а 1 е основната причина! Шафрантиите нямат начесване...та за това!
5
12
 
7
 
! Отговори
червената лампа преди 4 години
На 40 като ги одари критическата и става страшно.....живеело им се!за жените става въпрос!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Мъжка логика преди 4 години
До 2 Анонимен Какво да ти сготви сам си противоречиш, нали бедността е влязла през прозореца?! Камъни ли?! Какъв дом, какъв уют болни мозъци?! После се чудите защо никой не иска да живее с вас!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се женете и няма да имате причини за развод.
2
4
 
36
 
! Отговори
Lossho преди 4 години
Най-честата причина за развод е че си омръзвате и озлобявате един към друг
1
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бедността влиза през вратата , любовта излиза през прозореца.Вижте колко е влюбена гонзовица, а какво ли ще стане ако провидението раздаде справедливост и такива като гущера и Пеевски останат на минимална заплата???То и Мара отварачката много се влюбва в разни с пачки , а и много други като нея.Не останаха жени , които да мислят за семейство , да се грижат за къща, да готвят , да създадат уют. Все по често случаят е секс за пари. Новият морал....