Австралия вдигна 11-годишна забрана за внос на френското синьо сирене Рокфор, съобщи ВВС.
Миризливият деликатес, който се прави от непастьоризирано овче мляко, бе пуснато на пазара в Аделаида в петък.
Сиренето бе забранено за продажба в Австралия, тъй като властите там смятат, че то трябва да бъде произвеждано от пастьоризирано мляко, за да се предотвратят различни инфекции и бактерии.
Сега обаче австралийските експерти по безопасност на храните решиха, че рискът е малък, след като видяха варовиковите пещери в Южна Франция, където се прави сиренето Рокфор.
Продуктът отново може да бъде внасян в Австралия, но трябва да има предупредителен надпис за бременните жени.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.