Десетте страни с най-много котки в света

Само в една от тях има близо 80 милиона котки
12 мар 2020 13:48, Павел Гълъбов
18
Десетте страни с най-много котки в света
Снимка: Pixabay

Котките са всеобщ любимец на хората по света. Всеизвестен факт е, че те са почитани като богове още в Древен Египет. За четириногите са създадени най-различни филми, приказки и романи. От чиста практична гледна точка – котките са полезни срещу сеещите зараза плъхове и мишки.

Още по темата

Представяме ви топ 10 на страните по света, в които се отглеждат най-много котки и котараци.

Номер 10 – Япония – в тази екзотична далекоизточна страна котките са вдъхновение за множество аниме герои и компютърни игри. Японците си имат цял остров на котките, общо в цялата страна се гледат 7,25 млн. котки.

На 9 място се нарежда – Украйна със 7,5 милиона котки. Тук проблемът с бездомните животни присъства много силно, все пак страната обича пухкавите любимци.

8 място отреждаме на Германия. Въпреки строгите правила за отглеждането на този вид домашни любимци, германците са завъдили 7,75 милиона котки. Обичайна гледка в тази страна е да видите как собствениците разхождат своите котараци на каишка.

Криза в Пловдив с бездомните котки, станали 50 хиляди?

7-ми в нашата класация се нареждат хората от Великобритания. Тук са се развъдили 7,78 милиона котки. В Обединеното кралство има закони, които защитават правата на домашните любимци. Бездомните котки се стерилизират и пращат в специални приюти.

Шесто място се отрежда на сериозно пострадалата от коронавирус Италия. В южната страна живеят 9,5 милиона котки. Италианците могат гордо да се нарекат котколюбци, но трябва да внимават с предаването на вируса върху домашните си любимци.

В средата на нашата класация под номер 5 попада друга европейска страна – Франция. Тук котките са 9,6 милиона. Любопитно е, че всеки притежател на котка трябва да постави чип на животното или да го татуира. Французите са направили специални кафета за котки, където всеки може да се полюбува на мъркащите животинки.

Все по-близо сме до лидерите в класацията. На четвърто място се нарежда далечната Бразилия. Тук свободно и във вечно веселие живеят 12,5 милиона котки. Уви и в тази страна се наблюдава увеличението на бездомно скитащите котараци.

Влизаме в топ 3. Руснаците са световно известни с любовта си към котките. Те са описани в романи и различни филми. Русия е дом за 12,8 милиона котки. Всички руснаци безгранично обичат котките.

Накъде ще бъде света без... Китай, да, азиатците се нареждат на второ място – тук живеят 53 милиона котки! Огромно количество. Китайците може да са известни с яденето на тези животни, но по-голямата част от населението все пак е решило да гледа котките като домашни любимци, а не като животни за храна.

Лидер в нашата класация на „котколюбството“ са САЩ. Америка обожава котките. Количеството на пухестите котараци е колосално, цели 76,5 милиона котки живеят сред американците. Не малко са филмите, създадени в страната, които описват живота на котките на континента. Американците обичат котки, масово в семействата в САЩ има по две и повече котки.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Китайският грип преди 1 година
Китайците станаха известни с яденето на прилепи, котките остават на заден план при тях.
16
0
 
0
 
! Отговори
Дени преди 1 година
И аз много обичам котки и имам такава, ама осъзнавате ли, че заглавието ви е малоумно написано? Редактори нямате ли за бога?
15
6
 
9
 
! Отговори
ЧЪРЧИЛ преди 1 година
ОБИЧАМ ПРАСЕТАТАКОТКАТА ТЕ ГЛЕДА ОТГОРЕ НАДОЛУ С ПРЕВЪЗХОДСТВОКУЧЕТО ТЕ ГЛЕДА ОТДОЛУ НА ГОРЕ С ПОКОРСТВОСАМО ПРАСЕТО ТЕ ГЛЕДА ПРАВО В ОЧИТЕ
14
1
 
12
 
! Отговори
Чърчил преди 1 година
Единственото животно на което е разрешено да влиза и живее в дома на мюсюлманина е котката защото тя е благословена от Мохамед след като спасява живота му в пустинята от една отровна змия всички други животни се смятат за нечисти от Исляма и не им е разрешено....!!!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами хората имат пари да ги хранят не е като в бг нема ядене за стопанина а а скакво ще храни котката си
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11,извода е, че си гаден човек.
11
53
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Котките са гaдни животни. Имал съм две котки.
10
4
 
42
 
! Отговори
Един българин преди 1 година
Толкова сладки твари са. Мъркат успокояващо и така грациозно се катерят.Пухкави и нежни. Ако не ги дразнете няма да ви дращят. Малко пакостливи,но от любопитство.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой обича най-много пиленца?Я елате пиленца при Батко..
8
4
 
18
 
! Отговори
АЛФ преди 1 година
Ох мамашкааа. Как обичам котенца!
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Из Южна Америка пърженото котешко е деликатес. Печени на шиш тлъсти полски плъхове са деликатес из Африка, а в Китай има ресторанти със супи и всякакви ястия от плъхове, без претенции да са полски.Внимателно с колбасите. Там случайно смилат и...
6
6
 
17
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Котките са създадени от Бога а не от дявола Йехова.
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ьЩото са щалнати ли, си падат по котки или се чалват от непремерен допир с котки.И в двете посоки е вярно.
4
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Котките в Китай се отглеждат за храна.
3
9
 
22
 
! Отговори
Простак преди 1 година
Аз много обичам мокрите котенца.....
2
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истина е това, че американките са луди на тема котки. Познавам една американка и си отглежда 3 котки и сега работи като ветеринар, само за да може да гледа колкото се може повече котки. Само че котките и кучетата разнясят много болести и зарази, от които страдат хората.
1
37
 
32
 
! Отговори
SS преди 1 година
И тук е пълно със стари моми дето гледат по 10 котки ...