Химически пилинг - задължителната грижа за здрава кожа

Ето защо трябва да го включите в рутината си
Обновена: 25 мар 2021 16:40 | 23 мар 2021 21:17, Иванка Гъркова
2
Химически пилинг - задължителната грижа за здрава кожа
Снимка: IStock

Пилингът е неизменна част от грижата за кожата в началото на пролетта. През зимата тя е станала по-суха и груба, поради което трябва да ѝ помогнете да се отърве по-лесно и бързо от мъртвите клетки, с което да насърчите растежа на нови. И тук идва въпросът какви продукти за ексфолиране са ви необходими, за да се справите.

Има два основни вида пилинг за кожа – физически и химически. Всеки трябва да избере най-подходящия според своя тип. Докато първите ексфолират, но могат да раздразнят кожата, вторите са подходящи дори и за по-чувствителна кожа, тъй като в тях има по-нежни съставки. Освен за суха и люспеща се, те са подходящи и при силно увреждане вследствие излагане на слънчевите лъчи.

Какво представлява химическият пилинг?

Повечето, предлагани на пазара, са създадени въз основа на алфа и бета-хидрокси киселини, които подмладяват текстурата и променят тена на кожата, като имат регенериращо действие. Те действат разяждащо на връзките, които задържат мъртвата кожа на повърхността. Така насърчават образуването на нови клетки.

Тъй като естественият процес на изхвърляне на мъртвите клетки е по-бавен и бива затруднен от някои стресови фактори на околната среда, всеки от нас има нужда от ексфолиране, в противен случай се получават по-изразени бръчки, запушени пори и по-груба текстура.

Едно от най-големите предимства на химическия пилинг е, че действа бързо и прави кожата по-свежа, гладка и блестяща. При него ефектът е видим още след първото му използване върху кожата, а по-честата му употреба води до драстично подобрение при неравномерен тен или разширени пори.

Още по темата ще откриете в Tialoto.bg

Не пропускайте и дигиталното събитие „Светът на Tialoto“, за получите още съвети за грижата за кожата. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, на живо във Facebook. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Точно обратното е на това което пише в статията.
1
1
 
5
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
За какъвто И да било пилинг,вече е късно! Който направил,направил.Трябваше да публикувате статията преди два-три месеца.След месец март-не е подходящ период!