Добронамерена ли е България към Северна Македония?

Според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов
18 ное 2020 22:42, Нели Христова
30

Отразява ли очакванията на всички български граждани позицията ни за Република Северна Македония?

"Когато говорим за братска Македония е хубаво да говорим с факти. Не с политическо говорене. Още преди време стана ясно, че кредитът на доверие към Северна Македония е изчерпан. По времето на Никола Груевски настъпи "ледена епоха". Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

Според него с правителството на Зоран Заев нещата пак се разведрили.

"В България настъпи политически консенсус. Партиите намериха сили да са единни по тази тема", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Патриотът е на мнение, че в момента в Северна Македония се разразявала пропаганда за неща, които не били верни.

"В Македония всеки, който каже нещо положително за България, бива нарочван. В Европа има ред и ценности, демокрация. Неслучайно добросъседството е издигнато като ценност. Оттук нататък всичко зависи от македонците. Българската история се ограбва и фалшифицира вече години наред", посочи Вангелов.

Там имало различни обществени слоеве, също така и сред интелигенцията.

"Та са кандидати за член на ЕС, ние насила нищо не можем да ги накараме. В последно време се говори, че каквото иска България, било прекалено. Смятате ли, че няма исторически справки в Германия за това какъв е "македонският въпрос" в последните 20-30-120 години?! Когато има политическа воля, всичко може да стане", коментира той.

По думите му е време да седнат и да решат какво искат, а България била добронамерена спрямо тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Обикновените хора в С. Македония (извън Скопие) се държат много добре, даже сърдечно с нас, българските туристи. Лошотията идва от сърбоманското ръководство и от политиците им. Така виждам нещата, след като посетих като турист С. Македония.
19
0
 
0
 
! Отговори
Я па Я преди 3 години
До Аз съм Защо като са толко толерантни не пребройт българите в Македония ,тия,които са по рождение и тия,дето си взеха Български паспорти???Има ли българско малцинство ,или не съществува???
18
0
 
2
 
! Отговори
Аз съм преди 3 години
Аз съм Българин от Македония. Всички съграждани в моя град в Македония знаят че съм Българин. Моята жена е Българка и дете ми е Българин. Никой и никога не ме е засегнал и никой не ми е направиш лошо защото съм Българин. Стига сте лъгали хората, че в Македония ни мразят. Само заради Каракачанов може това да стане.
17
1
 
0
 
! Отговори
По-спокойно преди 3 години
До ЕленаПреизказното наклонение изисква минало време. С него се изразява също съмнение към твърденията на опонента или несигурност в собствената интерпретация на чутото.
16
0
 
2
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Неле Христова, върнете се в училище, за да си припомните употребата на минало време. Не може да употребявате минало време за нещо, което се случва сега. Това не е приказка, а журналистически репортаж и трябва да използвате сегашно време. Метириалът ви звучи твърде махленски с това било, били ,била Преговорете си българската граматика и употребата на времената.
15
0
 
6
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
Ама наистина ли според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов?
14
6
 
5
 
! Отговори
Маке мале преди 3 години
Някой ден ще ни благодарят че ги спряхме дасе набутат в ЕС ..Запомнете това. България ви помага макебратя
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България си има много по-големи проблеми за решаване...................Македония е изгубена кауза!!!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се занимавайте с тия македонци...........албанците ще ги претопят много скоро, само ми е жал за тях, но те си го заслужиха................след като се отрекоха от всичко българско!!
11
1
 
22
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Първата грешка на България беше , че признахме първи тая държава с има- няма 80 години история..........................и то без условия..................Диана е права, че ние българите, никога не сме имали добри политици..............НИКОГА!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е погрешно да се смята, че македонците са като българите. Цялата им държава е като българска пародия на 87та до 92ра. Жалко, че ни натрапват темата за себе си в момент като сегашния
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е добронамерена към всичките си съседи. Проблемът с Македония е, че са ужасно далече от Европа и изключително неподготвени за ЕС, че искат с услуги и подмазване да ги приемат. Нито сега, нито след 10 години ЕС ще има нужда от мъртво тегло.
8
7
 
5
 
! Отговори
Д преди 3 години
Такива като този, които продаваха гражданство, а не водеха политика за приобщаване да се изказват е меко казано нагло!
7
3
 
1
 
! Отговори
Диан преди 3 години
Диана,ти ако мърсуваш с българите, не си мисли,че всички го правят.Какъв е тоя външнополитически анализ с фрази на *** шматка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До аманНе бъди груб! Всеки има право на мнение...Глупави сме - така ги учат сърбите! И те са добри ученици - какво лошо има в това? Истина е, че не сме много голями политици! Може би трябваше преди да предприемем нещо да се свържем с тяхното ВМРО, да си поговорим, да ги подготвим - все пак борбата е не само за нас, но най-вече за тях....Иначе - разбира се, че сме добронамерени към Македония - просто властите там не ни вярват след като толкова години лъжат и мърсуват с българите, вкл.в Македония
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие пак ли настъпихте мотиката? Един път настъпихте мотиката, лошо за вас. Втори път настъпихте мотиката, лошо за вас. Трети път настъпихте мотиката, егати недобронамерената мотика.
4
1
 
15
 
! Отговори
Култово изказване преди 3 години
Според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов
3
0
 
36
 
! Отговори
Геле преди 3 години
Те , германците са много наясно за , какво точно става въпрос. Все пак в две световни войни ни набутаха с "македонския въпрос". Просто става ясно , колко им пука за България и как си гледат собствения интерес. Хубаво е и на нас най-накрая да ни стане ясно и да престанем да сервилничим на Германия.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете вече с тая македония не искаме никаква северна македония бг вън от Ес за винаги
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На колко ракии е А . ДЖАМ...ки като пръска с маркуча ?