Добронамерена ли е България към Северна Македония?

Според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов
18 ное 2020 22:42, Нели Христова
30

Отразява ли очакванията на всички български граждани позицията ни за Република Северна Македония?

"Когато говорим за братска Македония е хубаво да говорим с факти. Не с политическо говорене. Още преди време стана ясно, че кредитът на доверие към Северна Македония е изчерпан. По времето на Никола Груевски настъпи "ледена епоха". Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

Според него с правителството на Зоран Заев нещата пак се разведрили.

"В България настъпи политически консенсус. Партиите намериха сили да са единни по тази тема", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Патриотът е на мнение, че в момента в Северна Македония се разразявала пропаганда за неща, които не били верни.

"В Македония всеки, който каже нещо положително за България, бива нарочван. В Европа има ред и ценности, демокрация. Неслучайно добросъседството е издигнато като ценност. Оттук нататък всичко зависи от македонците. Българската история се ограбва и фалшифицира вече години наред", посочи Вангелов.

Там имало различни обществени слоеве, също така и сред интелигенцията.

"Та са кандидати за член на ЕС, ние насила нищо не можем да ги накараме. В последно време се говори, че каквото иска България, било прекалено. Смятате ли, че няма исторически справки в Германия за това какъв е "македонският въпрос" в последните 20-30-120 години?! Когато има политическа воля, всичко може да стане", коментира той.

По думите му е време да седнат и да решат какво искат, а България била добронамерена спрямо тях.


30
Още от Балкани
На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Обикновените хора в С. Македония (извън Скопие) се държат много добре, даже сърдечно с нас, българските туристи. Лошотията идва от сърбоманското ръководство и от политиците им. Така виждам нещата, след като посетих като турист С. Македония.
20
0
 
0
 
! Отговори
Я па Я преди 1 седмица
До Аз съм Защо като са толко толерантни не пребройт българите в Македония ,тия,които са по рождение и тия,дето си взеха Български паспорти???Има ли българско малцинство ,или не съществува???
19
0
 
2
 
! Отговори
Аз съм преди 1 седмица
Аз съм Българин от Македония. Всички съграждани в моя град в Македония знаят че съм Българин. Моята жена е Българка и дете ми е Българин. Никой и никога не ме е засегнал и никой не ми е направиш лошо защото съм Българин. Стига сте лъгали хората, че в Македония ни мразят. Само заради Каракачанов може това да стане.
18
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
"В Европа има ред и ценности, демокрация. Неслучайно добросъседството е издигнато като ценност." - чиста лъжа.
Лично външният "министър" на ес заяви, че политиката на ес не се води от правото, а от интереса.
17
1
 
0
 
! Отговори
По-спокойно преди 1 седмица
До Елена

Преизказното наклонение изисква минало време. С него се изразява също съмнение към твърденията на опонента или несигурност в собствената интерпретация на чутото.
16
0
 
2
 
! Отговори
Елена преди 1 седмица
Неле Христова, върнете се в училище, за да си припомните употребата на минало време. Не може да употребявате минало време за нещо, което се случва сега. Това не е приказка, а журналистически репортаж и трябва да използвате сегашно време. Метириалът ви звучи твърде махленски с това “било„, „били„ ,била“ Преговорете си българската граматика и употребата на времената.
15
0
 
6
 
! Отговори
Ъхъ... преди 1 седмица
Ама наистина ли според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов?
14
6
 
5
 
! Отговори
Маке мале преди 1 седмица
Някой ден ще ни благодарят че ги спряхме дасе набутат в ЕС ..
Запомнете това.
България ви помага макебратя
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България си има много по-големи проблеми за решаване...................Македония е изгубена кауза!!!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се занимавайте с тия македонци...........албанците ще ги претопят много скоро, само ми е жал за тях, но те си го заслужиха................след като се отрекоха от всичко българско!!
11
1
 
22
 
! Отговори
за Македония преди 1 седмица
Първата грешка на България беше , че признахме първи тая държава с има- няма 80 години история..........................и то без условия..................Диана е права, че ние българите, никога не сме имали добри политици..............НИКОГА!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толкова е погрешно да се смята, че македонците са като българите. Цялата им държава е като българска пародия на 87та до 92ра. Жалко, че ни натрапват темата за себе си в момент като сегашния
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България е добронамерена към всичките си съседи. Проблемът с Македония е, че са ужасно далече от Европа и изключително неподготвени за ЕС, че искат с услуги и подмазване да ги приемат. Нито сега, нито след 10 години ЕС ще има нужда от мъртво тегло.
8
7
 
5
 
! Отговори
Д преди 1 седмица
Такива като този, които продаваха гражданство, а не водеха политика за приобщаване да се изказват е меко казано нагло!
7
3
 
1
 
! Отговори
Диан преди 1 седмица
Диана,ти ако мърсуваш с българите, не си мисли,че всички го правят.Какъв е тоя външнополитически анализ с фрази на *** шматка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 седмица
До аман
Не бъди груб! Всеки има право на мнение...Глупави сме - така ги учат сърбите! И те са добри ученици - какво лошо има в това? Истина е, че не сме много голями политици! Може би трябваше преди да предприемем нещо да се свържем с тяхното ВМРО, да си поговорим, да ги подготвим - все пак борбата е не само за нас, но най-вече за тях....Иначе - разбира се, че сме добронамерени към Македония - просто властите там не ни вярват след като толкова години лъжат и мърсуват с българите, вкл.в Македония
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие пак ли настъпихте мотиката? Един път настъпихте мотиката, лошо за вас. Втори път настъпихте мотиката, лошо за вас. Трети път настъпихте мотиката, егати недобронамерената мотика.
4
1
 
15
 
! Отговори
Култово изказване преди 1 седмица
Според Борис Вангелов всичко зависи от Борис Вангелов
3
0
 
36
 
! Отговори
Геле преди 1 седмица
Те , германците са много наясно за , какво точно става въпрос. Все пак в две световни войни ни набутаха с "македонския въпрос". Просто става ясно , колко им пука за България и как си гледат собствения интерес. Хубаво е и на нас най-накрая да ни стане ясно и да престанем да сервилничим на Германия.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Престанете вече с тая македония не искаме никаква северна македония бг вън от Ес за винаги