Чернева предлагала правата на българите в РСМ да не са в преговорната рамка

Генчовска намекна за паралелна външна политика
164
Чернева предлагала правата на българите в РСМ да не са в преговорната рамка

Съветникът по външна политика на премиера Кирил Петков - Весела Чернева, е изпратила на 24 май имейл до Министерството на външните работи, като тексът предвижда правата на българите, включването им в Конституцията на РСМ и изпълнението на Договора за доросъседство да бъдат извадени от преговорната рамка и да бъдат включени в необвързващи изявления на френското председателство, които неясно как вменяват на ЕК ангажимент да следи състоянието на българското малцинство. Това заяви министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска.

На 31 март по време на среща с комисаря по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи тази позиция беше представена от него като вече договорена по инициатива от българска страна, допълни тя.

Още по темата

Генчовска посочи още, че Чернева е изпратила свой проект на актуализация на рамковата позиция, но съдържанието му по-скоро предполагало ревизия на българската национална позиция.

„Този проект не фигурира в българската позиция по т. нар. македонски език. Изискването за европейски гаранции за Договора за добросъседство стана несъстоятелно. В този проект няма ясен механизъм в преговорната рамка за изпълнение на договора и МВнР прецени, че няма как да има бележки по документ, който изначално е погрешен и го отхвърли като възможност“, отсече министърът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само тя но и много от т. Н.,, патриоити"в,, народното събрание". А Кокорчо дерекно на,, Белене"
100
0
 
10
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
Весела Чернева трябва непременно да бъде уволнена като съветник на Кирил Петков!Тази жена работи против България и саботира нашата позиция спрямо РСМ!
99
5
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 1 година
Така нареченият Киро и неговото антибългарско правителство ще паднат ,когато решат на улица "Козяк" в Лозенец .Всичко остана са просто безсмислени упражнения и предположения
98
6
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Коро Хамериканеското протеже утече в канала.ред е на всички ***-либерасти
97
3
 
7
 
! Отговори
:-) преди 1 година
СЪРБОСЛАВИЯ УМРЕЕЕЕЕЕ! СЪРБОСЛАВЯНСКАТА ФАЛШИВА САМОЛИЧНОСТ, ДЪЛГИ ГОДИНИ НАСАЖДАНА ПО ДЕФОЛТ Е БЕЗСМИСЛЕНА, ЗАГУБИЛА Е СМИСЪЛА СИ ПРЕЗ 1991 ГОДИНА С РАЗПАДА НА КОНГЛОМЕРАТА ЮГОТИТОСЛАВИЯ! ГЕНЧОВСКА ТИ СИ СРАМ ЗА МИНИСТЪР САМО СРИЧАШ.
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАКЕДОНСТВАЩИ СЪРБОМАНСКИ АЙДУЦИ, СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОФОНД И ДА ГИ МАКЕДОНИЗИРАТЕ! ТИТО УМРЕ И ТАЯ ЛЪЖА ВЕЧЕ НЕ ВИ Е НУЖНА ДА СЕЕТЕ АНТИБЪЛГАРИЗЪМ, НЕ СТЕ В ЮГОСЛАВИЯ, ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЯ ВИ НАВИК ПРОТИВ СОБСТВЕНИТЕ ВИ РОДИТЕЛИ И ДЕДИ!!!!!!!!!!!!!
95
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция Здраствуйте братушки срещу Кирето.
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами чужда му е на КП националната ни политика, още преди да стане премиер това беше ясно на всички. Като му е чужда -да си ходи!
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ааахъ "НАТОвеца радев" Аха, чакай да видя дали правилно съм разбрал: човек, избран лично от Решетников, и издигнат от столетницата БСП "означава НАТОвец"? Какво е следващото твърдение? Че Путин и Патрушев "означават НАТОвци" може би?
92
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
честно казано не ме много вълнуват макетата , ако се чувстват, искат и се самоопределят като народ - нека ,от това не живея нито по-добре нито по-зле. Но е срам наште политици поне да не се въззползват от това и най-малко да ни вкарат в шенген това вече е нещо от което страната би имала полза
91
3
 
16
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Абе за такива приказки нямаше ли някакво наказание в Наказателния кодекс? За национално предателство може би?
90
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дилетанти и некадърници управляват държавата ! Тия са затвор !
89
4
 
17
 
! Отговори
На кол набити преди 1 година
Атлантик ли е, когато и да го одереш жив, винаги е късно. Радев, ДБ, ПП, всички там ги искам набучени на площада
88
0
 
16
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Абе в това правителство много джибри и много к урволяк са назначени !
87
3
 
17
 
! Отговори
Ааахъ преди 1 година
НАТОвеца радев постави най продажното правителствмо за всички времена. Наглеца сега подготвя и другия си коз Янев защото се знаеше, че неговия канадец ще е мнооого временен и ще бъде прогонен с камъни след като изпълни това за което го сложиха Радев и САЩ
86
6
 
2
 
! Отговори
Да влизат бе преди 1 година
Да ги изтъргуваме за 500 милярда и готово, пък белким видим нещо от тези пари.
85
6
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Тия трябва по бързо да бъдат изметени от властта, а Кирчо върнат в Канада!!!
84
4
 
16
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
ЕС ЕС е най-фашистка организация в света, след военната си хунта НАТО ! Говорят ви за правда, изкореняване на очразата а самите те са най омразните търтеи и иззедници. Натискат България да приемат измислена фашистка държава, крепяша ще на омраза и фалш. Македония е като Украйна, тя никога не е съществувала самостоятелно в миналото. Това са фашистки терористични държави създадени от НАТО и ЕС ЕС
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде закривай. Нахилени нагли лъжци!
82
3
 
29
 
! Отговори
Оливер Верхей преди 1 година
Лъсна му лъжливия премиерски зад-ник ! Оставка веднага !!!