7 хиляди чуждестранни бойци действат в Сирия

"Сирия се е превърнала в силен магнит, който привлича към себе си екстремисти"
Обновена: 30 яну 2014 15:01 | 30 яну 2014 12:17, Екип на Bulgaria On Air
23
7 хиляди чуждестранни бойци действат в Сирия
Снимка: Reuters

Въоръжени екстремисти са подложили на обстрел сирийския град Сейдания, който е един от центровете на християнско поклонничество. По данни на очевидци екстремистите обстрелват жилищни домове.

„Сирия се е превърнала в силен магнит, който привлича към себе си екстремисти“, заяви директорът на Националната разузнавателна служба на Съединените щати Джеймс Клапър, предаде руското издание „Взгляд“, цитирайки информация на ИТАР-ТАСС. По данни на службата на територията на близкоизточната страна действат около 1 600 различни групировки,  в които влизат от 75 до 110 000 души, заяви Клапър по време на  заседание на Сената, посветено на глобалните заплахи. 26 хиляди от тях били екстремисти.

По думите на  Клапър чуждестранните бойци в момента в Сирия са 7 хиляди души от 50 държави.

„Много от тях пристигат от Европа и Близкия Изток”, добави Клапър. Той допълни, че в Сирия са сформирани лагери, в които се подготвяли чуждестранни терористи, чиято цел била да се върнат обратно в страните си и да извършват терористични актове.

В първия ден от конференцията за Сирия "Женева 2" външният министър на Русия Сергей Лавров също подчерта, че близкоизточната страна се превръща в огнище на международен тероризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.