Отказаха исканата от Захарни заводи квота нерафинирана захар

По този начин дружеството не е в състояние да достави достатъчно количество суровина за осъществяване на нормалната си работа
14 апр 2005 13:33,
Отказаха исканата от Захарни заводи квота нерафинирана захар
Захарни заводи АД-Горна Оряховица снимка www.gelesoft.com/firmi/zavodi/

Исканата от Захарни заводи АД-Горна Оряховица автономна тарифна квота нерафинирана тръстикова захар не беше приета от Комитет по интегрирана митническа тарифа, се казва в съобщение на завода до БФБ-София.

По този начин дружеството не е в състояние да достави достатъчно количество суровина за осъществяване на нормалната си работа за 2005 год. Отпуснатата до сега квота е в размер на 27 803 тона суровина, което представлява 31 % от заявените 81 000 т. и 11 % от годишната квота за цялата страна.

Във връзка с това е отправено повторно искане до министъра на финансите за нова квота. Ако не се стигне до разрешаване на въпроса, ще сме принудени да предприемем непопулярни мерки за ограничаване на разходите, се казва още в съобщението.

В ход е реконструкция на завода за спирт за производство на етилов алкохол на зърнена основа, която ще завърши към края на 2005 год. Предстои въвеждане на нови мощности, като общата им инвестиция е над 1 млн. евро и срок на усвояване - 30.09.2005 год.

По-рано днес бе съобщено, че работници и специалисти от "Захарни заводи " АД - Горна Оряховица ще блокират от 14:30 часа в петък магистралния път София-Варна при село Козаревец (област Велико Търново). Протестът на работниците и специалистите е поради това, че българската държава си самоопредели квота за внос на сурова нерафинирана захар от 250 хиляди тона за 2005 г.

Днес бяха изтъргувани 21 акции на дружеството на цена от 7.52 лв. за акция, като в края на търговската сесия офертите останаха на нива от 7,51 лв. купува, докато офертите предлага липсваха на пода на борсата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации