Започват проверки на 61 плажа с концесионни договори

На контрол ще бъде подложено изпълнението на всички задължения по тези договори
29 юни 2005 12:27,
Започват проверки на 61 плажа с концесионни договори
61 плажа ще бъдат проверени от инспектори. Снимка: Булфото
Проверки за изпълнението на концесионните договори за морските плажове започват от понеделник, 4 юли, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. До края на юли ще бъдат инспектирани всички 61 плажа, за които има сключени договори.

На контрол ще бъде подложено изпълнението на всички задължения по тези договори - обособяването на свободни зони на плажовете и как са обозначени, изпълнено ли е изискването те да са поне 20 процента от площта, как е организирано водното спасяване и медицинското обслужване.

Ще бъдат проверени санитарно - хигиенното обслужване /почистване, тоалетни, съблекални, душове/, предлаганите плажни услуги, водните спортове и атракции, както и търговската дейност. Ще се проверява и дали разположените на концесионната територия временни обекти съответстват на одобрените в схемата.

При неспазване на условията ще бъдат наложени санкции на концесионера, а при по-сериозни нарушения може да се стигне и до прекратяване на договора.

При установяване на несъответствие на временните обекти с одобрената схема, кметовете на общината, на чиято територия е плажът трябва да ги премахнат. Контролът на плажовете, които са отдадени за стопанисване за един сезон се извършва от областните управители.

Към момента в МРРБ няма постъпили официално жалби срещу концесионери.


Спонсорирано съдържание