Брат Митал взима Кремиковци?

Облигационерите се разбраха с Лакшми Митал за металургичния комбинат, дава повече пари от Жеваго
27 май 2008 08:38,
8
Брат Митал взима Кремиковци?
Лакшми Митал. Снимка: БГНЕС

Комитетът на облигационерите, които притежават 50% от дълговите книжа, гарантирани от "Кремиковци", е близо до подписване на споразумение с "Арселор Митал".

Това е съобщил източник от една от финансовите институции, членуващи в комитета, цитиран от в. "Дневник".

Според източника, офертата на световния лидер в стоманопроизводството е най-добрата получена до момента и сега всичко е предмет на уточняване между адвокатите на заинтересуваните страни.

"Констянтин Жеваго иска завода, без да плаща пари за него. Сигурни сме, че знае как да печели от него, но преди това трябва да поеме неговите задължения", обяснява източникът и допълва, че през април украинският милиардер е предложил 25 млн. евро за плащане по облигационната емисия с номинал 325 млн. евро, а за останалата част от главницата е поискал преструктуриране, което е било отхвърлено.

Намеренията на "Арселор Митал" са да инвестират в "Кремиковци" до 700 млн. долара, а за придобиването му да се отделят до 650 млн. долара, които включват и разплащане с облигационерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Байчо ви Найчо преди 15 години
бате бойко ще духа супата, а с него и всичките ***, надошли в софия да се правят на баровци - кремиковци ще остане да си работа, щото храни много хора, които работят в него и семействата им, а също така и много други, които не работят в него, но са се закачили на входа и на изхода му и цицат яко
6
0
 
0
 
! Отговори
Gosho преди 15 години
po dobre da sum kelner na po chist vuzduh, otokoto da sum shloser, koito she jivee do 40godini, i bez da mi plashtat......
5
0
 
0
 
! Отговори
Читателя преди 15 години
Колко от вас карат кола? Замърсяването от колите е многократно по-голямо от това от Кремиковци. Тва, че бате ви Бойко иска да си прави там молове и офис сгради не е причина да си разрушаваме и малкото останало индустриално производство. Затворихме блоковете в Козлодуй и какво спечелихме? Нищо. Като затворим Кремиковци какво ще спечелим? Нищо. Ще спечели бате ви Бойко, а на Орлов мост пак няма да се диша. Малкия *** е *** и го е доказвал много пъти, в много държави. Големия обаче е друга работа. Ама никой не е луд да си хвърля парите, ако държавата му позволява да не го прави. Ако държавата наложи съответните правила за инвестиции, а не да седи и да си бърка в носа, всичко ще е ОК. Иначе ако се връзвате на бате Бойко ви чака бъдеще на обслужващ персонал - келнери, чистачи и прочее долнопробни позиции за по 300 лева...
4
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 15 години
Надявах се сделката да се провали и тоя завод да го затворят, а сега се оказва, че май ще продължава да трови райна и занапред. Аман от мръсотия
3
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Ами по същата логика аз индиец който дава пари не съм видял.. Прамод го доказа , а сега и брат му.. Дано се лъжа и големия брат се окажа свестен човек и направи Кремиковци истинско печелившо предприятие със доволни работници!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От трън...,на глог!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво може да се очаква от руснаци - крадци.Оп, извинете украйни - крадци.То разлика няма между руски и украйнски олигарси.

Спонсорирани публикации