Нова кошмарна сесия в САЩ, нов силен спад на индексите

Основният борсов показател в САЩ Dow Jones Industrial Average потъна с 450 пункта
18 сеп 2008 08:30,
20
Нова кошмарна сесия в САЩ, нов силен спад на индексите
Снимка: БГНЕС

Американският фондов пазар преживя нова кошмарна сесия след срива от понеделник.

Страховете на инвеститорите, че кризата във финансовия сектор вече излиза извън контрол, доведоха до паника на пазара и основните индекси се понижиха драстично.

Основният борсов показател в САЩ Dow Jones Industrial Average потъна с 450 пункта (4,06 на сто) до 10 609,70 пункта, заличавайки над 700 млрд. от пазарната си капитализация.

Широкият индекс S&P 500 падна с внушителните 4,71 на сто до 1156,39 пункта, а технологичният индекс Nasdaq се смъкна с 4,94 на сто до 2098,85 пункта.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
Виж бе СТРАНДЖА : Проблема на Руснаците е, че трудно го навирват, ама вдигнат ли го веднъж - ВИНАГИ завършва с ДЕНЬ ПОБЕДЫ.
18
1
 
2
 
! Отговори
Костов преди 15 години
Казваш, пазарът на имотите не бил определящ ? Интересно, защо тогава сегашната криза най-често я наричат "ипотечна криза" ? Може би някой е ипотекирал петте реда търсачка на гугъла ? Пък да вземеш да си припомниш, само преди няколко години имаше една друга криза, дето й викаха "криза на дот-ком".
17
1
 
2
 
! Отговори
a3 преди 15 години
всичко зависи от изборите в САЩ
16
1
 
2
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Някой да си прави гаргара с Маркс сега. Харесва ли се или не, законите на диалектиката са железни.
15
1
 
2
 
! Отговори
Mr.$ преди 15 години
Евала, човече напълно съм съгласен с теб! Имаш добри познания по финанси и икономика, а относно другите коментари - повечето са доста смешни, при положение, че неразбирате и грам за какво става въпрос, защо се излагате още повече?!
14
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Днес не жилищния пазар е определящ. Днес алгоритъм, който се пише на пет реда стои в основата на търсещата машина на Гугъл и струва колко? - 130 милиарда. От друга страна преди време чух, че всички активи на България се оценяват на 100 милиарда лева - това включва земя, постройки инфраструктура. Направете си извода днес от какво зависи икономиката.....
13
1
 
2
 
! Отговори
scum преди 15 години
... значи не съм единствения който забелязва подобни неща ...и не само в центъра и по кварталите е така колкот до нашите банки ако са теглили заеми за да раздават кредити у нас то тогава наистина ще има срив и у нас
12
1
 
2
 
! Отговори
raymen преди 15 години
това е поредната криза предизвикана от банкерите управляващи света....
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Снимката е направена по време на проповед в Евангелистки храм явно!! Или Свидетели на Йехова!!
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
xaxa kwi sa tiq maimuni na snimkata we kwo sa se razkrqkali da ne iwa lyw slu4aino basi katuna
9
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Не можеш да си представиш колко си прав 6 и аз това обяснявам,че американците,когато си поискат го дигат,и когато си поискат госвалят,а руснаците винаги ходят с увиснал...
8
1
 
2
 
! Отговори
Tomov преди 15 години
Само като гледам колко магазини по зентъра на София са затворили, и колко новопострени сгради има, на които пише FOR RENT i FOR SALE, и тука скоро ще има срив на имотния пазар, после на банковия и накрая на цялата икономика.
7
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Когато фондовият пазар е в колапс всички бягат от акциите и ги превръщат в пари и други активи, появява се силно търсене на долари и това държи долара да не се срути, въпреки че от вчера до днес е паднал три цента спрямо еврото, цената на златото се качи със сто долара за денонощие. Според мен в близките седмици EURUSD отново ще мине 1.60 Проблемът ще е ако продължи още в такава посока, това ще срути и други икономики.
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
само едно не разбрах Американския фондов пазар е в колабс но долара се вдига!!! Само вчера Америка губи близо трилион долара но долара не пада!! И ако това не е доказателство ,че валутата си я вдигат и свалят когато и като си искат.
5
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕДВИДЛИВ преди 15 години
Аз за всеки случай вчера си изтеглих скромните евро-спестявания от банката и ги преместих в сейф.Вярно,лиших се от 4 % лихва,но си спестих ядове от типа 96-а.Както се казва,Големия брат като кихне, малките се разболяват...
4
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Някой рано са го вдигнали по тревога и са му възложили активно мероприятие
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Някой е забравил да си вземе лекарството сутринта:)))
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
4.06% от капитала да са ти равни на над 700 млрд. долара!!...
1
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
На руската борса вчера спада е 17 процента. Кое е общото? Общото е руско-еврейската мафия. Вчера наш Станишев "вися" в кабинка, а Борисов "объркал" полетите и дори не се появи на площада след спявката с Чорни. Днес Станишев отива да реве на Путин - бившия шеф на КГБ и заедно с това шеф на еврейския отдел на КГБ, който е в основата на руско-еврейската мафия. Ами как няма да реве - вися в мъглата вчера, да няма само България да виси в мъглата. Явно и да реве и да не реве борбата ще е да не го постигне участта на Луканов, който беше гръмнат три дни след изложение на български банков софтуер в Русия и месеци на крахове на руски банки след хвалби на Първа частна банка, че са изградили бързи разплащания с Русия.

Спонсорирани публикации