Паника на фондовите борси в Азия

Златото се изстреля над $1700 за тройунция
Обновена: 8 авг 2011 11:18 | 8 авг 2011 09:30,
44
Паника на фондовите борси в Азия
Снимка: Reuters

Пазарните участници реагираха с масови разпродажби на акции на изненадващото решение за понижение на кредитния рейтинг на САЩ. Вчера борсовите индекси в Близкия изток регистрираха силни понижения, а днес червената вълнà залива Азия.

На този фон цената на петрола потъва с близо 4%, а златото буквално се изстрелва, преминавайки над 1700 долара за тройунция.

Златото поскъпва с над 52 долара, или 3,2 на сто, в началото на новата седмица, достигайки невижданите до този момент 1705 долара за тройунция. На обратния полюс е лекият суров петрол, чиято цена пропадна с 3,8 на сто до 83,64 долара за барел.

Борсовата сесия в Азия започна с масови разпродажби. Основният индекс в Южна Корея – KRX 100, пропада с 5 на сто, а в Япония Nikkei 225 пада с 2,3%.

В Китай и Хонконг водещите индекси – съответно Shanghai Composite и Hang Seng, изтриват по 3,7 и 4 на сто от стойността си.
 

Още икономически новини от Азия в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: азиязлатопазари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
и акции и в българия не купувам..няма смисъл да пълня чужди джобове ..така бе и с боновите книжки дето ги продадоха срещу реални 100 зографки но досега никой не получил девиденти..обезцениха се вдигнаха капитала на предприятията продадоха ги..сами създадохме кредитните милионери!Инвестирам в децата си, в тяхното образование!
41
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не са луди американците че създадоха един балон а са луди онези политици дето купуваха американски акции вместо да инвестират в страните си!китай се усети но късно..взе да развива инфраструктура икономиката му е блестяща..русия и тя обръща вече гръб на сащ имат само 151 милиарда но това си е проблем на руските политици1Питам българските защо изнасяме капитали за Сащ и защо не инвестираме в България?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво момче,трябва да се мисли!На останалите ще кажа-харчете си парите ,не ги дръжте под дивана или буркан банка,че след това и за тоалетна хартия не стават.Има хубави коли,хубави жени,необходима техника,купете си и се радвайте на живота,пестенето на пари е за пинтиите и банкерите,а печелят само банкерите,пинтиите пият студена вода!!!
39
0
 
6
 
! Отговори
do 34 преди 12 години
Добре си схванал играта на американците. Китай разполага с огромни запаси долари. Дори там са на мнение, че са ограбени. Дано не се стигне до военен конфликт.
38
1
 
1
 
! Отговори
до 35 и 36 преди 12 години
35 нали се сещаш че целият западен свят има големи заеми и те са на положението на САЩ...а ти 36 никой не е карал Русия да купува Американски облигации...никой не кара Русия да ползва долара като основна резервна валута...а тва че никойе не може да има каже нищо...не го казах с намека че имат най-силната армия...а с тва че договорите са им такива...САЩ са взели заемите си долари и ще ги връщат с долари...какво им пречи да напечатат пари и да си ги върнат...пак нека долара се обезцени хептен...
37
8
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 25 - В Северна Корея държавноте жилища са безплатни, образованието и здравеопазването - също, от 1974-та година данъците са премахнати. Севернокорейците са една от най-образованите нации. Редовните ноеннослужещи са над 1 милион и т.н. Не знам в какъв смисъл споменахте тази държава, но аз допълвам в добрия смисъл.
36
4
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Новия световен валутен стандарт ще е ...картофа!Сега разбрахте ли колко е бил далновиден Б.Б.!!!!
35
1
 
3
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Не само Китай оперира с долари...има една друга малко по-голяма държава на север от Китай, която също оперира с тази валута. Изобщо не е ясно какво става и какво ще стане.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
недей да мислиш, че никой не може да им каже нищо, щото има цял свят, на който в един момент ще му писне и ще ги бият като маче у дирек, както се казва. пък те нека живеят с убеждението, че са най-великата сила в света
33
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
най-губеща от цялата ситуация ще бъде Китай...такава игричка им спретнаха Американците и още ще продължават...само и само резервите на Китай да се стопят до минимум.......
32
1
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
целият дълг на САЩ е взет с долари и ще се връща с долари...при девалвация на долара САЩ ще връщат само хартийки...и никой не може да им каже нищо...САЩ ще се издължи до последния цент ще си напечета$ въпроса е колко ще струват тия доларчета...
31
8
 
1
 
! Отговори
28 преди 12 години
България има ли национална банка в момента ?Един + ако има
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спокойно бе няма нищо. Такива работи имало и ще има, само сега имате интернет да прочетете какво се случва
29
1
 
0
 
! Отговори
do 28 преди 12 години
ozna4ava 4e vsi4ki go d*hame bez nikoi da znae ZASHTO!
28
1
 
9
 
! Отговори
Верон преди 12 години
Целта е девалвация на долара.Така Китай с огромните си долари запаси ще останат с хартиики.Не може без болка......
27
5
 
6
 
! Отговори
DO BORSITE преди 12 години
CHETETE BOIKO SLU6AITE BOIKO GLEDAITE BOIKO
26
5
 
1
 
! Отговори
A stiga be... преди 12 години
Are stiga ste govorili kak se opredelq cenata na petrola.Po4va ve4e mnogo qko da mi pisva ot razbira4i.CENATA NA PETROLA SE OPREDELQ TAKA,4E BOGATITE DA STAVAT PO-BOGATI,A BEDNITE PO-BEDNI.Kato se nauchite kak se suzdavat blagata,togava davaite mnenie...,zashtoto takiva kato vas nqmat i edin raboten den v jivota si....
25
4
 
14
 
! Отговори
Си Мьон Дян преди 12 години
Северна Корея е остров на стабилност
24
1
 
7
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Дами и господа, това са спекулантите.
23
1
 
4
 
! Отговори
ivo преди 12 години
дами и господа ТОВА Е ТРЕТА СВЕТОВНА ВОИНА (ФИНАНСОВА)